088 020 3000Bereikbaar tot 18:00 uur
Mussel
Zonnepanelen in Mussel

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.027 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Mussel

Stadskanaal is al druk bezig met verduurzamen. Zo is Stadskanaal onder andere al bezig met een duurzaam werken programma. Daarnaast wekken ook steeds meer inwoners uit Stadskanaal hun eigen zonne-energie op. Helemaal niet zo gek, met zonnepanelen help je het milieu én bespaar je op de energierekening. Ga jij ook profiteren van de zon?

Met zonnepanelen wek je jouw eigen stroom op. Hierdoor neem je minder af van het net. In Stadskanaal zijn het afgelopen jaar 1.036 zonuren gemeten. Met zoveel zonuren kan jij gemiddeld €1.027 per jaar besparen. Ook benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen voor jouw dak? Doe dan snel en vrijblijvend een postcodecheck.

Na de postcodecheck neemt een adviseur contact met je op en neemt  jouw woning onder de loep. De adviseur houdt rekening met jouw persoonlijke wensen en energieverbruik. Na het gesprek met de adviseur ontvang je een vrijblijvende offerte met informatie over het aantal panelen, de kosten en jouw totale besparing.

Waarom juist nu zonnepanelen in Mussel:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Mussel kende afgelopen jaar 1036 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Mussel zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.027,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Mussel ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Mussel kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Mussel

Al 1,796 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Stadskanaal gingen je voor.

Geschikte daken voor zonnepanelen in Stadskanaal

In het onderzoek naar Stadskanaal kijken we naar alle relevante aspecten over Stadskanaal. Hierbij kijken we naar het aantal panelen dat op het dak past, het materiaal van het dak en of er obstakels in de buurt staan. Daarnaast kijkt Zonneplan of er sprake is van een beschermd stadsgezicht. De inwoners in Stadskanaal hebben geluk, er is geen sprake van een beschermd stadsgezicht in Stadskanaal. Daarnaast is in het onderzoek van Zonneplan ook gekeken naar het aantal daken dat al zonnepanelen heeft. In Stadskanaal zijn dat al 1.796 daken. Toch zijn er nog veel daken die kunnen profiteren van zonnepanelen.

 

Energieneutraal in 2050

Uiterlijk in 2050 wil Mussel energieneutraal zijn. Dit houdt in dat er evenveel energie wordt opgewekt als dat er verbruikt wordt. Er zijn al veel inwoners die overstappen op zonne-energie. Zonneplan wil hier graag haar steentje aan bijdragen en de gemeente voorzien van zoveel mogelijk zonnepanelen. Op dit moment zijn er 1.796 daken die al panelen hebben. Dat is al een grote stap richting een duurzamer Mussel , maar nog niet genoeg om de doelstelling te halen. Help jij de gemeente daarom ook mee?


Mussel in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Mussel steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Stadskanaal er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Stadskanaal

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Doe de gratis dakcheck

Ontdek jouw opbrengst

in 60 seconden geregeld!