088 020 3000Bereikbaar tot 18:00 uur
Monster
Zonnepanelen in Monster

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.143 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Monster

Gemeente Westland staat bekend om haar glastuinbouw en de oranje gloed die ’s nachts de hemel verlicht, afkomstig van de assimilatieverlichting in de kassen. De inwoners van Monster hebben dus groene vingers, maar daarnaast zijn ze ook steeds meer bezig met duurzame energie! Zo zijn ook de scholen bezig met duurzame initiatieven. Er liggen namelijk al veel zonnepanelen op scholen in de gemeente Westland. Zo ook op Het Kompas in Monster. Goed bezig!

Al deze zonnepanelenbezitters hebben samen al 3.952.500 kg CO2. Dit staat gelijk aan het planten van 297.813 bomen. Naast het helpen van het milieu heeft het hen ook flink wat gescheeld in de portemonnee. Gezamenlijk hebben zij namelijk al €7.228.332 euro bespaard aan energiekosten, omdat zij zelf hun energie opwekken. Wil jij ook starten met besparen? Doe dan de gratis postcodecheck.

Na de postcodecheck, neemt een van onze adviseurs contact met je op om jouw persoonlijke wensen en energieverbruik te bespreken. Aan de hand van dit gesprek maakt jouw adviseur een persoonlijk Zonneplan afgestemd op jouw dak. In dit Zonneplan staat informatie over de gekozen materialen, de verwachte kosten en opbrengsten.

zonnepanelen

Waarom juist nu zonnepanelen in Monster:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Monster kende afgelopen jaar 1124 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Monster zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.143,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Monster ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Monster kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Monster

Al 6.324 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Westland gingen je voor.

Geschikte daken in Monster

Zonneplan heeft onderzoek gedaan naar het aantal geschikte daken in gemeente Westland. Huizen die niet geschikt zijn, doordat ze bijvoorbeeld een rieten dak hebben, zijn hier dus niet bij meegenomen. Uit het onderzoek is gebleken dat 19.187 koopwoningen in Westland geschikt zijn voor zonnepanelen. Dat zijn heel wat woningen die nog kunnen profiteren van de voordelen van zonnepanelen.

In Monster is er geen sprake van een beschermd stadsgezicht. Dit betekent dat er geen vergunning nodig is voor het plaatsen van zonnepanelen! Daarnaast is het ook handig om te weten dat er een duurzaamheidslening beschikbaar is. Hierdoor kun jij ook zonnepanelen aanschaffen zonder eigen kapitaal te gebruiken. Meer informatie hierover is beschikbaar in ons kenniscentrum

Monster energieneutraal in 2040

De gemeente Westland wil in 2050 energieneutraal zijn. Dit houdt in dat de hoeveelheid opgewekte stroom gelijk is aan hoeveel er verbruikt wordt. De inwoners en de gemeente zetten al goede stappen in deze richting. Namelijk al 6.324 huishoudens wekken hun eigen zonne-energie op.

Ook de gemeente heeft een website waarop allerlei informatie te vinden is over duurzaamheid. Hierop zijn tips te vinden en informatie over wat jij zelf nog meer kan bijdragen aan het verduurzamen van de gemeente. Help jij ook mee aan de energietransitie in Nederland?


Monster in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Monster steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Westland er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Westland

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Vraag de dakcheck aan

Ontvang adviesgesprek

in 60 seconden geregeld!