Zonnepanelen set kopen

Annelies Pierik
Door: Annelies Pierik

Ben je op zoek naar een complete zonnepanelen set inclusief montage? Dan ben je bij Zonneplan aan het juiste adres. Wij hebben inmiddels meer dan 100.000+ daken van panelen voorzien en een klantbeoordeling van een 9+.

Offerte voor een zonnepanelen set?

Wat is een complete zonnepanelen set?

Onder een complete set verstaan wij natuurlijk de zonnepanelen zelf, maar ook de omvormer, het plaatsen en zelfs nog het helpen met het terugvragen van de btw. Daar stoppen we nog niet, want met het Zonneplan Serviceplan heb jij de eerste 10 jaar geen omkijken naar jouw set.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Hoe groot de set moet zijn, is afhankelijk van meerdere factoren. Hoeveel pv panelen passen er op je dak, hoe is je huidige energieverbruik en gaat dit op korte termijn nog wijzigen door bijvoorbeeld een elektrische auto, warmtepomp of inductiekookplaat? Onze adviseurs nemen al deze opties met je door om het juiste aantal te bepalen.

Zonnepanelen berekenen

Op basis van je huidige verbruik kun je al een goed beeld krijgen van hoeveel zonnepanelen je nodig hebt. Dit doe je door te berekenen hoeveel zonnepanelen je voorzien in het huidige verbruik.

Wanneer je jouw totale energieverbruik aan kilowattuur deelt door wat 1 wattpiek ongeveer in Nederland oplevert weet je hoeveel Wp jij nodig hebt. Gemiddeld levert 1 Wp rond de 0,88 kWh per jaar op.

Rekenvoorbeeld zonnepanelen berekenen

Wanneer je jaarlijks rond de 3.500 kWh aan stroom verbruikt, dan heb je een installatie nodig die 3.500 / 0.88 = 3977 Wp (Wattpiek) kan leveren. Dat komt neer op 11 zonnepanelen van 400 Wp (10 panelen x 400 Wp = 4000 Wattpiek).

Sets met veel voorkomende aantallen

Nu je ongeveer weet hoeveel zonnepanelen je nodig hebt, kun je gericht kijken naar de pagina’s over de aantallen. Per pagina wordt het aantal zonnepanelen, de opbrengst, kosten, terugverdientijd en het rendement behandeld. Zo weet je in grote lijnen wat je kunt verwachten.

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

  • Waarom zonnepanelen kopen?

    Zonnepanelen kopen heeft voordelen. Zowel op korte als lange termijn. Jij zult het direct merken aan je lager wordende energielasten en het verbeterde energielabel van je woning. En verkoop jij je woning in de toekomst? Dan is deze door de zonnepanelen gemiddeld 5.000 euro meer waard.

  • Waarom zonnepanelen van Zonneplan?

    Zonneplan koopt zonnepanelen rechtstreeks in bij een Tier 1-fabrikant. Zo kunnen wij de beste prijs en kwaliteit garanderen. Daarnaast ontwikkelen wij onze eigen soft- en hardware en bieden wij onze klanten 10 jaar lang de beste service met het Zonneplan Serviceplan. Het enige wat overblijft is zorgeloos genieten van de zonnepanelen.

Deel dit artikel: