Zonnepanelen set

Annelies Pierik
Door: Annelies Pierik

Ben je op zoek naar een complete zonnepanelen set inclusief montage? Dan ben je bij Zonneplan aan het juiste adres. Wij hebben inmiddels meer dan 125.000+ daken van panelen voorzien en een klantbeoordeling van een 9+.

Offerte voor een zonnepanelen set?

Wat is een complete zonnepanelen set?

Onder een complete set verstaan wij natuurlijk de zonnepanelen zelf, maar ook de omvormer en de zonnepaneleninstallatie. Daar stoppen we nog niet, want met het Zonneplan Serviceplan heb jij de eerste 10 jaar geen omkijken naar jouw set.

een zonnepanelen set op een dak

Set van 12 panelen op een dak.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Hoe groot de set moet zijn, is afhankelijk van meerdere factoren. Hoeveel pv panelen passen er op je dak, hoe is je huidige energieverbruik en gaat dit op korte termijn nog wijzigen door bijvoorbeeld een elektrische auto, warmtepomp of inductiekookplaat? Onze adviseurs nemen al deze opties met je door om te bepalen hoeveel zonnepanelen je nodig hebt.

Zonnepanelen berekenen

Op basis van je huidige verbruik kun je al een goed beeld krijgen van hoeveel zonnepanelen je nodig hebt. Dit doe je door te berekenen hoeveel zonnepanelen je voorzien in het huidige verbruik.

Wanneer je jouw totale energieverbruik aan kilowattuur deelt door wat 1 wattpiek ongeveer in Nederland oplevert weet je hoeveel Wp jij nodig hebt. Gemiddeld levert 1 Wp rond de 0,88 kWh per jaar op.

Rekenvoorbeeld zonnepanelen berekenen

Wanneer je jaarlijks rond de 3.500 kWh aan stroom verbruikt, dan heb je een installatie nodig die 3.500 / 0.88 = 3977 Wp (Wattpiek) kan leveren. Dat komt neer op 10 zonnepanelen van 410 Wp (10 panelen x 410 Wp = 4100 Wattpiek).

Zonnepanelen set kopen

Nu je ongeveer weet hoeveel zonnepanelen je nodig hebt, kun je gericht kijken naar de pagina’s over de aantallen. Per pagina wordt het aantal zonnepanelen, de opbrengst, kosten, terugverdientijd en het rendement behandeld. Zo weet je in grote lijnen wat je kunt verwachten.

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

  • Wat zit er in een zonnepanelen set?

    Hebben we het bij Zonneplan over een zonnepanelen set, dan bedoelen we natuurlijk de zonnepanelen zelf, maar ook het montagemateriaal, de omvormer en het installeren van de panelen. Een alles in één prijs, dus. Voor sets uiteenlopend van 4 tot en met 24 zonnepanelen vind je bij Zonneplan aparte artikelen met daarin meer informatie over de sets, het verwachte rendement en de gemiddelde prijs.

  • Waarom een zonnepanelen set van Zonneplan?

    Met meer dan 125.000 uitgevoerde installaties weet Zonneplan precies wat er nodig is om een zonnepanelen-installatie tot een succes te maken. Daar komt nog bij dat Zonneplan de panelen rechtstreeks inkoopt bij een Tier 1-fabrikant en we onze eigen soft- en hardware ontwikkelen. Zo kunnen wij de beste prijs en kwaliteit garanderen.

Annelies Pierik

Annelies Pierik

Content specialist

Annelies Pierik is een van de auteurs op de website van Zonneplan. Zij is gespecialiseerd in onder andere zonnepanelen en dynamische energie.

Opgeleid in de Zonneplan Academy
Deel dit artikel: