Zonnepanelen aarden

Aid Henic
Door: Aid Henic

Als trotse eigenaar van zonnepanelen, of als je overweegt ze aan te schaffen, vraag je je misschien af: “Moet je zonnepanelen aarden?”. Deze vraag komt vaker voor dan je denkt! In dit artikel duiken we diep in de wereld van het aarden van zonnepanelen. We bespreken of het noodzakelijk is, hoe het gedaan wordt en hoe dit zit bij de zonnepanelen van Zonneplan.

Is het aarden van zonnepanelen noodzakelijk?

De discussie over het aarden van zonnepanelen kan verwarrend zijn. Het is zo dat de aarding van zonnepanelen in veel gevallen niet verplicht is. Het hangt echter sterk af van de specifieke situatie en het type zonnepaneel.

Hoe aard je zonnepanelen? En is dit bij Zonneplan nodig?

Hoewel bij veel zonnepanelen het aarden niet verplicht is, schrijven sommige fabrikanten dit wel voor. Bij Zonneplan doen we dit wel. Onze monteurs aarden het frame waar de zonnepanelen op worden geïnstalleerd. Hier worden ze binnen onze Zonneplan Academy op getraind, zodat veiligheid gegarandeerd wordt (bijvoorbeeld bij een storing of blikseminslag).

Zonnepanelen van Zonneplan

Bij Zonneplan streven we ernaar om je zonne-ervaring zo eenvoudig en probleemloos mogelijk te maken. Naast het feit dat je je geen zorgen hoeft te maken over het aarden van je panelen, bieden we ook topkwaliteit panelen die efficiënt en duurzaam zijn.

Wil je weten wat jouw dak kan opbrengen? Doe de zonnepanelen dakcheck. In onze offerte berekenen wij de te verwachten opbrengst in vermogen en in euro’s die jij kunt besparen op de energierekening.

Veelgestelde vragen

  • Is het aarden van zonnepanelen altijd verplicht?

    Nee, in veel gevallen is het aarden van zonnepanelen niet verplicht. Het is echter belangrijk om altijd de aanbevelingen van de fabrikant en de lokale voorschriften te volgen.

  • Hoe weet ik of mijn zonnepanelen geaard moeten worden?

    Lees altijd de handleiding van je zonnepanelen. Als de fabrikant het aarden aanbeveelt, volg dan hun instructies. Bij Zonneplan is aarden echter niet nodig!

  • Zijn er risico's verbonden aan het niet aarden van zonnepanelen?

    Over het algemeen zijn zonnepanelensystemen veilig. Het is echter altijd een goed idee om de aanbevelingen van experts en fabrikanten te volgen om optimale veiligheid te garanderen.

Aid Henic

Aid Henic

SEO specialist

Aid Henic is een van de auteurs op de website van Zonneplan. Zijn focus ligt voornamelijk op het onderwerp thuisbatterijen, maar ook zonnepanelen en dynamische energie liggen binnen het interessegebied.

Opgeleid in de Zonneplan Academy
Deel dit artikel: