Btw-teruggave service van Zonneplan

Zonneplan regelt het voor jou!

Annelies Pierik
Door: Annelies Pierik

Wil jij de btw-teruggave voor zonnepanelen benutten, maar zie je het eigenlijk niet zitten om de aanvraag zelf te doen? Dan is dat geen probleem. Met de btw-teruggave service van het Zonneplan Serviceplan regelt Zonneplan dit voor jou.

Let op! De btw-teruggave regeling geldt t/m 2022. De factuur van jouw zonnepanelen ontvangen? Dan betaal je direct 0% btw en is teruggave dus overbodig. Lees alles over de btw vanaf 2023 in onze blog.

werknemers centrale btw teruggave

Belastingsadviseurs Centrale BTW Teruggave

Hoe werkt de btw-teruggave?

Samen met onze partners van De Centrale BTW Teruggave en de Nationale Belasting Adviseurs gaan wij de btw-teruggave voor je zonnepanelen volledig voor jou regelen. Het aanschaffen van jouw zonnepanelen moet immers zo zorgeloos en leuk mogelijk zijn. Hieronder laten we je in 6 stappen zien hoe deze aanvraag in zijn werk gaat.

Stappenplan zelf aanvragen btw 2021
  1. Jij ontvangt een Zonneplan factuur inclusief btw. Betaal deze factuur in zijn geheel, want dan kunnen wij starten met het terugvragen van de belasting.
  2. Machtig Zonneplan voor het regelen van de btw-teruggave van jouw zonnepanelen. Het machtigingsformulier ontvang je van jouw persoonlijke Zonneplan adviseur.
  3. Je wordt aangemeld als zondernemer (ondernemer zonder ondernemerschap).
  4. De Belastingdienst maakt een eenmalig btw-nummer aan.
  5. Er wordt ontheffing van administratieplicht aangevraagd waardoor je de opvolgende jaren geen aangifte meer hoeft te doen.
  6. Na 3 tot 6 maanden ontvang jij het door jouw betaalde btw-bedrag terug op jouw rekening.

Btw-teruggave aanvraag voor ondernemer met of zonder ondernemerschap

  • Ben jij (mede)-eigenaar van een V.O.F./maatschap? Dan ben je geen btw-ondernemer en mogen wij de btw gewoon voor je terugvragen.
  • Ben jij zzp’er of heb je een eenmanszaak? Dan heb jij al een btw-nummer. In dit geval dien jij de btw van de zonnepanelen en die van jouw zaak op te tellen. Het is echter de vraag of jij in dat geval nog gebruik kan maken van de kleineondernemingsregeling. Deze regeling wordt namelijk toegepast op het totaalbedrag dat jij op jaarbasis aan btw verschuldigd bent. Zet daarom – indien mogelijk – het energiecontract en de factuur van de zonnepanelen tijdig op de naam van je partner. Belangrijk is dan wel dat hij of zij geen ondernemer voor de Belastingdienst is.

Is dit niet mogelijk? Dan adviseren wij jou om contact op te nemen met onze accountant (De Centrale btw-teruggave: tel 085 48 66 900) om te bespreken welke mogelijkheden er zijn. Daarnaast is er op de website van de Belastingdienst ook veel informatie te vinden over de stappen die je kan nemen als je al geregistreerd bent voor de btw. En heb je nog andere vragen? Dan kun jij altijd contact opnemen met jouw persoonlijke adviseur.

werknemers nationale belasting adviseurs partner zonneplan

Belastingadviseurs Nationale Belasting Adviseurs (NBA)

Annelies Pierik

Annelies Pierik

Content specialist

Annelies Pierik is een van de auteurs op de website van Zonneplan. Zij is gespecialiseerd in onder andere zonnepanelen en dynamische energie.

Opgeleid in de Zonneplan Academy
Deel dit artikel:

Alles over Btw teruggave zonnepanelen