0593-760025Bereikbaar tot 20:30 uur
Zwiggelte
Zonnepanelen in Zwiggelte

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.143 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Zwiggelte

Van de 10.501 koopwoningen in de gemeente is 35% al voorzien van zonnepanelen. Zwiggelte en omgeving zijn dus goed bezig! Ook middelbare scholen CS Vincent van Gogh en het Dr. Nassau Collega zitten vanaf 2021 in een nieuw gebouw in Beilen, op dit gebouw liggen 420 zonnepanelen. Goed bezig!

In Midden-Drenthe zijn 10.501 koopwoningen, hiervan is 68% geschikt voor zonnepanelen. Om precies te zijn, zijn dit 7.093 huishoudens die kunnen profiteren van zonne-energie. Met 1.031 zonuren in de gemeente komt dit profiteren in Zwiggelte al snel neer op een gemiddelde besparing van €1.143 per jaar. Ben jij benieuwd of jouw woning geschikt is voor zonnepanelen? Doe de gratis postcodecheck.

Een van onze adviseurs neemt na de postcodecheck contact met je op om jouw wensen en energieverbruik te bespreken. Aan de hand van dit gesprek wordt een persoonlijk zonneplan opgesteld waarin jouw energieverbruik en persoonlijke wensen worden meegenomen. In het zonneplan staat informatie over de kosten en de verwachte besparingen . Al 2.066 inwoners van de gemeente Midden-Drenthe hebben een zonneplan aangevraagd.

Waarom juist nu zonnepanelen in Zwiggelte:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Zwiggelte kende afgelopen jaar 1031 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Zwiggelte zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.143,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Zwiggelte ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Zwiggelte kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Zwiggelte

Al 3.657 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Midden-Drenthe gingen je voor.

Geschikte daken voor zonnepanelen in Zwiggelte

Uit het onderzoek van Zonneplan blijkt dat er 7.093 daken geschikt voor zonnepanelen. Dit is naar voren gekomen uit het onderzoek dat Zonneplan doet naar het aantal geschikte daken in de gemeente Midden-Drenthe. Bij dit onderzoek wordt elk dak afzonderlijk bekeken en beoordeeld op geschiktheid voor zonnepanelen.

Als je in Ravenswoude, Kraloo of Orvelte woont, let dan even op! Deze plekken zijn namelijk door de gemeente bestempeld met beschermd stadsgezicht. Dit betekent dat dit gebied een bijzonder cultuurhistorisch karakter heeft. Het is wel mogelijk om hier zonnepanelen te laten plaatsen, maar zorg wel dat je eerst een vergunning hebt gekregen van de gemeente. In de rest van Midden-Drenthe kunnen zonnepanelen geplaatst worden zonder dat hier een vergunning  voor nodig is.

 

Zonnepanelen installateur Zwiggelte

Ben je op zoek naar een zonnepanelen installateur in Zwiggelte ? Onze ervaren monteurs en installatiepartners komen graag bij je langs. Onze installateurs in Zwiggelte zijn opgeleid in de Zonneplan Academy, VCA-gecertificeerd en werken volgens de normen van NEN-3140. Na het maken van een persoonlijk Zonneplan, komen we langs om de zonnepanelen te installeren.

Na de installatie kun jij jouw opbrengsten bijhouden in de Zonneplan app en heb je recht op 10 jaar Zonneplan Serviceplan. Met het Zonneplan Serviceplan ben jij ervan verzekerd dat je 10 jaar lang een werkend systeem hebt en niet tegen onverwachtse kosten aanloopt. Onder het serviceplan vallen onder andere voorrijkosten, montagekosten en de btw-teruggave service die volledig uit handen wordt genomen door Zonneplan.

Zonnepanelen kopen in Zwiggelte

De gemeente heeft als doel dat in 2050 Midden-Drenthe CO2-Neutraal is. Veel inwoners van Zwiggelte zijn dan ook al bezig met deze veranderingen en er zijn al 3.657 inwoners in de gemeente die overstappen op eigen energie. Als bewoner kun jij er ook aan bijdragen door zonnepanelen te plaatsen op jouw dak in Zwiggelte . Super interessant, want je begint al vanaf de eerste dag met verdienen. Wil jij zonnepanelen kopen in Zwiggelte ? Doe de gratis dakcheck en krijg direct inzicht in de mogelijkheden van zonnepanelen in Zwiggelte .

Zwiggelte gaat voor Slimme energie

In 2022 kiezen steeds meer inwoners van Zwiggelte voor een energiecontract op basis van uurprijzen. Geen vast contract meer dus, maar een dynamisch energiecontract. Zo heb je in Zwiggelte zelf invloed op jouw energierekening. Met Slimme energie krijg je stroom voor uurprijzen en zie je via de Zonneplan app wanneer stroom écht groen en goedkoop is. Slimme energie is nu beschikbaar in Zwiggelte !

Vragen over zonnepanelen in Midden-Drenthe

 • Waarom zonnepanelen kopen in Midden-Drenthe?

  Zonnepanelen kopen in Zwiggelte heeft voordelen. Op steeds meer daken in Zwiggelte liggen zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld €1.143 per jaar. En verkoop jij je woning in de toekomst? Dan is jouw woning door de zonnepanelen gemiddeld 5.000,- euro meer waard.

 • Zijn er subsidies voor zonnepanelen in Midden-Drenthe?

  Er is op dit moment geen subsidie op zonnepanelen in Zwiggelte . Wel krijg je op dit moment €750,- btw terug van de Belastingdienst en profiteer je de komende jaren nog van de salderingsregeling. Wil je zeker weten of er lokale stimuleringsregelingen actief zijn. Vraag het vrijblijvend aan één van onze adviseurs.

 • Zit er een Zonneplan zonnepanelen installateur in Midden-Drenthe

  In Hoogeveen hebben wij een installatiedepot. Vanuit deze locatie installeren onze monteurs zonnepanelen. Naast onze eigen teams zitten er in de regio ook twee lokalen Zonneplan partners. Enerdjé uit Farsum en Sunnxt B.V. uit Groningen. Samen verduurzamen wij de lokale regio!


Zwiggelte in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Zwiggelte steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Midden-Drenthe er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Midden-Drenthe

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Vraag de dakcheck aan

Ontvang adviesgesprek

in 60 seconden geregeld!