0344-760024Bereikbaar tot 18:00 uur
Zoelen
Zonnepanelen in Zoelen

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.143 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Zoelen

In de gemeente Buren zijn steeds meer daken die schitteren met zonnepanelen. Zo zijn basisscholen ‘De Prins Willem Alexander’ in Buren en ‘De Klepper’ in Zoelmond al overgestapt op zonne-energie en kozen 22% van de huishoudens met een geschikte koopwoning voor zonnepanelen. Deze huishoudens profiteren maandelijks van een lagere energierekening. Ben jij al benieuwd hoeveel jij kan gaan besparen?

Met 1.073 zonuren in de gemeente Buren, bespaart een gemiddeld huishouden jaarlijks €1.143. Dit betekent dat alle huishoudens met zonnepanelen samen jaarlijk ruim €2.058.543 besparen. Toch zijn er nog genoeg geschikte daken die  kunnen profiteren van de zon. Benieuwd of jouw dak hier één van is?  Iedere woning heeft een unieke daksituatie, hierdoor is er ook een specifiek bespaarbedrag. Nieuwsgierig wat jij kunt besparen? Doe de gratis postcodecheck.

Na het invullen van de postcodecheck neemt een van onze adviseurs contact met je op. Met jouw adviseur bespreek je jouw wensen en energieverbruik. Na dit gesprek maakt de adviseur een dakplan voor jouw dak. In dit dakplan staat informatie over de materialen, de  kosten en de totale besparing.

Waarom juist nu zonnepanelen in Zoelen:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Zoelen kende afgelopen jaar 1073 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Zoelen zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.143,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Zoelen ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Zoelen kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Zoelen

Al 1.801 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Buren gingen je voor.

Dak geschikt voor zonnepanelen in Zoelen

Bij Zonneplan doen we onderzoek naar het aantal geschikte daken in de gemeente Buren. Hierbij bekijken we elk dak afzonderlijk en beoordelen we of ze geschikt zijn voor zonnepanelen. Bij het beoordelen van de daken wordt er gekeken naar de ligging en ruimte op het dak. Uit het onderzoek in de gemeente Buren blijkt dat er nog 6.152 koopwoningen geschikt zijn voor zonnepanelen.

Woon jij in het centrum van Buren? Dan is het handig om te weten dat er in deze plaats sprake is van een beschermd stadsgezicht. Dit houdt in dat er niet zomaar zonnepanelen op het dak geplaatst kunnen worden. Je moet hier namelijk eerst een vergunning voor aanvragen bij de gemeente. In de rest van de gemeente is hier geen sprake van en kunnen er zonder vergunning zonnepanelen geplaatst worden.

Zonnepanelen installateur Zoelen

Ben je op zoek naar een zonnepanelen installateur in Zoelen ? Onze vakkundige monteurs en installatiepartners komen graag bij jou langs. Onze installateurs zijn opgeleid in de Zonneplan Academy, zijn VCA-gecertificeerd en werken volgens de normen van NEN-3140. Zo komen de zonnepanelen met een veilige manier van werken op jouw dak.

Bij aanschaf van een zonnepaneleninstallatie ben je door het Zonneplan Serviceplan ben je 10 jaar lang verzekerd van een werkend systeem. Binnen deze service worden geen voorrij- of montagekosten gerekend. Ook de btw-teruggave wordt door Zonneplan geregeld. Zo hoef jij niet om te kijken naar jouw zonnepanelen en kun je direct gaan profiteren van je eigen energie.

Zonnepanelen kopen in Zoelen

De gemeente Buren heeft als doelstelling om in 2050 energieneutraal te zijn. Veel Burenaren zijn dan ook al bezig met deze veranderingen en er zijn al 1.801 inwoners die overstappen op eigen energie. Als bewoner kun jij er ook aan bijdragen door zonnepanelen te plaatsen op jouw dak in Zoelen . Super interessant, want je begint al vanaf de eerste dag met verdienen. Wil jij ook bijdragen aan deze doelstelling en tegelijk besparen op de energierekening? Doe de gratis dakcheck en krijg direct inzicht in de mogelijkheden van zonnepanelen in Zoelen .

Zoelen gaat voor Slimme energie

In 2022 kiezen steeds meer inwoners van Zoelen voor een energiecontract op basis van prijzen die per uur veranderen. Geen vast contract meer dus, maar een dynamisch energiecontract. Zo heb je in Zoelen zelf invloed op jouw energierekening. Met Slimme energie krijg je stroom voor uurprijzen en zie je via de Zonneplan app wanneer stroom écht groen en goedkoop is. Slimme energie is nu beschikbaar in Zoelen !

Vragen over zonnepanelen in Buren

 • Waarom zonnepanelen kopen in Buren?

  Zonnepanelen kopen in Zoelen heeft voordelen. Op steeds meer daken in Zoelen liggen zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld €1.143 per jaar. En verkoop jij je woning in de toekomst? Dan is jouw woning door de zonnepanelen gemiddeld 5.000,- euro meer waard.

 • Zijn er subsidies voor zonnepanelen in Buren?

  Er is op dit moment geen subsidie op zonnepanelen in Zoelen . Wel krijg je op dit moment €750,- btw terug van de Belastingdienst en profiteer je de komende jaren nog van de salderingsregeling. Wil je zeker weten of er lokale stimuleringsregelingen actief zijn. Vraag het vrijblijvend aan één van onze adviseurs.

 • Zit er een Zonneplan zonnepanelen installateur in Buren?

  Het dichtstbijzijnde Zonneplan installatiedepot ligt in Arnhem en vanuit hier worden er zonnepanelen geïnstalleerd door Zonneplan monteurs. Naast onze eigen teams zitten er in de regio ook lokale Zonneplan partners. Bijvoorbeeld SDK Techniek uit Leusden en Off The Grid Installatiebedrijf uit Nijmegen. Samen verduurzamen wij Zoelen !


Zoelen in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Zoelen steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Buren er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Buren

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Vraag de dakcheck aan

Ontvang adviesgesprek

in 60 seconden geregeld!