088 020 3000Bereikbaar vanaf 08:00 uur
Wateringen
Zonnepanelen in Wateringen

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.143 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Wateringen

De inwoners van Wateringen gaan voor duurzaam! Al veel daken in de gemeente zijn voorzien van zonnepanelen. Dit is niet heel gek. Met zonnepanelen kun je veel besparen op jouw energierekening maar daarnaast is het ook nog eens goed voor het milieu. In de gemeente Westland liggen er ook op de daken van 13 scholen ruim 1500 zonnepanelen. Onder andere op de Jozefschool in Wateringen. Goed bezig!

Alle zonnepanelenbezitters in gemeente Westland hebben samen al 3.951.875 kg CO2 bespaard. Dit staat gelijk aan het planten van 297.766 bomen. Naast het helpen van het milieu heeft het hen ook flink wat gescheeld in de portemonnee. Gezamenlijk hebben zij namelijk al €7.227.189 euro bespaard aan energiekosten, omdat zij zelf hun energie opwekken. Wil jij ook starten met besparen? Doe dan de gratis postcodecheck.

Na de postcodecheck, neemt een van onze adviseurs contact met je op om jouw persoonlijke wensen en energieverbruik te bespreken. Aan de hand van dit gesprek maakt jouw adviseur een persoonlijk Zonneplan afgestemd op jouw dak. In dit Zonneplan staat informatie over de gekozen materialen, de verwachte kosten en opbrengsten.

zonnepanelen

Waarom juist nu zonnepanelen in Wateringen:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Wateringen kende afgelopen jaar 1124 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Wateringen zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.143,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Wateringen ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Wateringen kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Wateringen

Al 6.323 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Westland gingen je voor.

Geschikte daken in gemeente Westland

Zonneplan doet per gemeente onderzoek naar geschikte daken. Zo is er ook in Wateringen naar de daken gekeken met behulp van haarscherpe luchtfoto’s. Er wordt bekeken of het dak gunstig ligt ten opzichte van het zuiden en of er niet te veel schaduw op het dak valt.

Huizen die niet geschikt zijn, doordat ze bijvoorbeeld een rieten dak hebben, zijn hier dus niet bij meegenomen. Uit het onderzoek is gebleken dat 19.010 koopwoningen in Westland geschikt zijn voor zonnepanelen. Dat zijn heel wat woningen die nog kunnen profiteren van de voordelen van zonnepanelen.

 

Wateringen energieneutraal in 2040

Gemeente Westland wil in 2050 energieneutraal zijn. Er zijn al veel inwoners die overstappen op zonne-energie. Zonneplan wil hier graag haar steentje aan bijdragen en de gemeente voorzien van zoveel mogelijk zonnepanelen. Op dit moment zijn er 6.323 huishoudens die profiteren van hun eigen zonne-energie. Dat is al een grote stap richting een duurzamer Wateringen, maar nog niet genoeg om de doelstelling te halen. Help jij daarom ook mee?

De gemeente Westland heeft een website waarop allemaal handige informatie te vinden is over het zetten van duurzame stappen. Er staan tips op en informatie over wat jij zelf kunt doen om duurzamer te leven.


Wateringen in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Wateringen steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Westland er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Westland

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Vraag de dakcheck aan

Ontvang adviesgesprek

in 60 seconden geregeld!