088 020 3000Bereikbaar tot 20:30 uur
Marsum
Zonnepanelen in Marsum

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.143 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Marsum

Waadhoeke is op weg naar duurzaam! Zo zijn er plannen voor een duurzaam binnenbad, worden de gebouwen beter geïsoleerd en wekken steeds meer inwoners van Waadhoeke eigen stroom op met zonnepanelen. Op dit moment zijn er zelfs al 3.748 daken met zonnepanelen in de gemeente. Niet gek, want met zonnepanelen kan er flink worden bespaard op de energierekening. Benieuwd hoeveel jij kan besparen?

Met zonnepanelen wek je eigen stroom op, hierdoor neem je minder af van het net. In Waadhoeke profiteren al 3.748 huishoudens van zonnepanelen. Zij besparen jaarlijks gemiddeld €1.143. Naast dat zonnepanelen goed zijn voor jouw eigen energierekening, help je ook mee aan een duurzamer milieu. In Waadhoeke is gezamenlijk 2.342.500 kg CO2 bespaard. Dit staat gelijk aan het planten van 176.503 bomen. Lijkt dit jou ook zo aantrekkelijk? Doe dan snel een aanvraag.

Na de aanvraag neemt een adviseur jouw woning onder de loep. Daarna neemt de adviseur contact met je op om jouw persoonlijke wensen en energieverbruik te bespreken. Op basis van al deze informatie ontvang je een vrijblijvende offerte met informatie over het aantal panelen, de kosten en jouw totale besparing.

Waarom juist nu zonnepanelen in Marsum:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Marsum kende afgelopen jaar 1030 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Marsum zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.143,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Marsum ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Marsum kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Marsum

Al 3.748 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Waadhoeke gingen je voor.

Dak geschikt voor zonnepanelen in Marsum

Bij Zonneplan doen we onderzoek naar de geschiktheid van de daken in Waadhoeke. Tijdens het onderzoek worden alle relevante aspecten bekeken. Een woning met een rieten dak is bijvoorbeeld niet geschikt voor zonnepanelen. Ook moet het dak van de woning voldoende in de zon liggen. Obstakels, zoals pijpjes of hoge bomen, zijn niet gewenst. Daarnaast bekijken we of er een beschermd stadsgezicht is. Dit is in delen van Waadhoeke wel het geval. Kijk hier of jouw woning binnen beschermd stadsgezicht ligt. Als dit zo is, heb je een vergunning nodig voor het plaatsen van zonnepanelen.

Zonnepanelen installateur Marsum

Ben je op zoek naar een zonnepanelen installateurs in Marsum ? Onze monteurs en installatiepartners komen graag bij je langs. Zij leveren graag een complete installatie met zwarte 400 zonnepanelen en de Zonneplan One omvormer. Zo verduurzamen wij de hele lokale regio in en rond Waadhoeke.

Na de installatie kun jij jouw opbrengsten bijhouden in de Zonneplan app en heb je recht op 10 jaar Zonneplan Serviceplan. Met het Zonneplan Serviceplan ben jij ervan verzekerd dat je 10 jaar lang een werkend systeem hebt en niet tegen onverwachtse kosten aanloopt. Onder het serviceplan vallen onder andere voorrijkosten, montagekosten en de btw-teruggave service die volledig uit handen wordt genomen door Zonneplan.

Zonnepanelen kopen in Marsum

Het duurzaamheidsdoel van de gemeente Waadhoeke is energieneutraal zijn in 2040. Om dit doel te behalen moet er evenveel duurzame stroom worden opgewekt als er verbruikt wordt. Veel Waadhoekers zijn dan ook al bezig met deze veranderingen en er zijn al 3.748 inwoners die overstappen op eigen energie. Als bewoner kun jij er ook aan bijdragen door zonnepanelen te plaatsen op jouw dak. Super interessant, want je begint al vanaf de eerste dag met verdienen. Wil jij zonnepanelen kopen in Marsum ? Doe de gratis dakcheck en krijg direct inzicht in de mogelijkheden van zonnepanelen in Marsum .

Marsum gaat voor Slimme energie

Steeds meer inwoners uit Marsum kiezen in 2022 voor een energiecontract op basis van uurprijzen. Geen vast contract meer dus, maar een dynamisch energiecontract. Zo heb je in Marsum zelf invloed op jouw energierekening. Met Slimme energie krijg je stroom voor uurprijzen en zie je via de Zonneplan app wanneer stroom écht groen en goedkoop is. Slimme energie is nu beschikbaar in Marsum !

Vragen over zonnepanelen in <span class='DR_municipality_name'>Waadhoeke</span>

 • Waarom zonnepanelen kopen in Waadhoeke?

  Zonnepanelen kopen in Waadhoeke heeft voordelen. Op steeds meer daken in Waadhoeke liggen zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld  €1.143  per jaar. En verkoop jij je woning in de toekomst? Dan is jouw woning door de zonnepanelen gemiddeld 5.000,- euro meer waard.

 • Zijn er subsidies voor zonnepanelen in Waadhoeke?

  Er is op dit moment geen subsidie op zonnepanelen in Waadhoeke. Wel krijg je op dit moment €750,- btw terug van de Belastingdienst en profiteer je de komende jaren nog van de salderingsregeling. Wil je zeker weten of er lokale stimuleringsregelingen actief zijn. Vraag het vrijblijvend aan één van onze adviseurs.

 • Zit er een Zonneplan zonnepanelen installateur in Waadhoeke?

  In Waadhoeke hebben wij geen eigen installatiedepot. Ons dichtstbijzijnde installatiedepot is gevestigd in Heerenveen en vanuit hier installeren Zonneplan installateurs zonnepanelen. Naast onze eigen teams zitten er in de regio ook nog een lokale Zonneplan partner uit Groningen. Samen verduurzamen wij de lokale regio!


Marsum in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Marsum steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Waadhoeke er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Waadhoeke

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Vraag de dakcheck aan

Ontvang adviesgesprek

in 60 seconden geregeld!