088 020 3000Bereikbaar tot 20:30 uur
Hensbroek
Zonnepanelen in Hensbroek

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.143 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Hensbroek

Zonnepanelen hebben de interesse gewekt van inwoners van de gemeente Hensbroek . Dit is te zien aan de 1.925 koopwoningen met zonnepanelen. Niet gek, gezien een dak in de volle zon maar liefst 16% rendement oplevert in Hensbroek . Ook worden er 2.326 zonnepanelen geïnstalleerd op sportcentrum West-Friesland in de Goorn. Met deze panelen kunnen nog meer mensen genieten van zonne-energie, goed bezig!

De gemeente Koggenland is al goed bezig met verduurzamen, want er wordt al heel wat zonne-energie opgewekt. Samen hebben de woningen met  zonnepanelen dit jaar al 1.203.125 CO2 bespaard. Dit komt doordat er geen kolen worden verbrand bij zonnepanelen. Zoveel CO2 staat gelijk aan het planten van 90.654 bomen! Ga jij ook besparen op jouw energierekening?

Waarom juist nu zonnepanelen in Hensbroek:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Hensbroek kende afgelopen jaar 1075 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Hensbroek zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.143,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Hensbroek ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Hensbroek kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Hensbroek

Al 1.925 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Koggenland gingen je voor.

Hensbroek energieneutraal in 2040

Hensbroek wil in 2040 volledig energieneutraal zijn. Dit houdt in dat er in 2040 binnen Hensbroek net zoveel duurzame energie moet worden opgewekt als dat er verbruikt wordt. Hier werken al 1.925 huishoudens aan mee door het gebruik van  zonnepanelen. Ze dragen niet alleen bij aan de doelstelling, maar besparen ook op hun eigen energierekening. De provincie Noord-Holland heeft al plannen om een vijf hectare groot zonnepark aan te leggen in gemeente Koggenland. Ook zij ziet in dat zonne-energie een gunstige optie is om schone energie op te wekken.

 

Geschikte daken in Hensbroek

Uit onderzoek van Zonneplan blijkt dat er maar liefst 5.822 woningen kunnen profiteren van zonne-energie in Hensbroek . Er wordt gezamenlijk nu al €2.200.275 op de energierekening bespaard, maar dat kan nog veel meer worden. Wist je dat zonnepanelen gemiddeld €635 per jaar opleveren?

Wil je starten met zonne-energie maar wil je liever zonder eigen spaargeld investeren? Dat kan, om zonnepanelen te kopen heb je helemaal geen kapitaal aan spaargeld nodig. Er is namelijk een Duurzaamheidslening beschikbaar. Door gebruik te maken van deze regeling ga je er vanaf dag één al op vooruit. Meer over de Zonneplan Duurzaamheidslening.


Hensbroek in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Hensbroek steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Koggenland er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Koggenland

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Vraag de dakcheck aan

Ontvang adviesgesprek

in 60 seconden geregeld!