088 020 3000Bereikbaar tot 20:30 uur
Zwartewaterland
Zonnepanelen in Zwartewaterland

Zonnepanelen van Zonneplan

 • Ontvang gratis zonnepanelen advies
 • Ontdek wat je verdient
 • Installatie door vakspecialisten

Doe de gratis dakcheck

Let op: wachttijd adviesgesprek 4 weken
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Zwartewaterland

De daken van Zwartewaterland kleuren groen. Steeds meer inwoners uit gemeente Zwartewaterland kiezen ervoor om zonnepanelen op het dak te laten plaatsen. Hiermee besparen zij op hun portemonnee, en dragen zij bij aan een schonere wereld.

Inwoners van gemeente Zwartewaterland kunnen met zonuren tot wel €1.143 per jaar besparen met de aanschaf van zonnepanelen. De huishoudens in de gemeente die al zonnepanelen hebben, besparen jaarlijks samen .

Na jouw aanvraag van de postcodecheck neemt een adviseur jouw woning onder de loep. Daarna neemt de adviseur contact met je op om jouw persoonlijke wensen en energieverbruik te bespreken. Op basis van al deze informatie ontvang je een vrijblijvende offerte met informatie over het aantal panelen, de kosten en jouw totale besparing.

Waarom juist nu zonnepanelen in Zwartewaterland:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Zwartewaterland kende afgelopen jaar 1033 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Zwartewaterland zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.027,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Zwartewaterland ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Zwartewaterland kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Zwartewaterland

Al 1.952 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Zwartewaterland gingen je voor.

Geschikte daken

Zonneplan heeft onderzoek gedaan naar het aantal geschikte daken in Zwartewaterland. Huizen die niet geschikt zijn, doordat ze bijvoorbeeld een rieten dak hebben, zijn hier dus niet bij meegenomen. Uit het onderzoek is gebleken dat koopwoningen in Asten geschikt zijn voor zonnepanelen. Dat zijn heel wat woningen die nog kunnen profiteren van de voordelen van zonnepanelen.

Let wel even op als je in Hasselt woont. Hier geldt namelijk voor een deel van de plaats een beschermd stadsgezicht. Dit betekent dat er een vergunning moet worden aangevraagd bij de gemeente om zonnepanelen te plaatsen.

Aardgasvrij in 2040

Zwartewaterland heeft de doelstelling om in 2040 aardgasvrij te zijn. De gemeente is hierbij al goed op weg en Zonneplan wil graag haar steentje bijdragen aan deze duurzaamheidsdoelstelling. Op dit moment zijn er daken die al panelen hebben. Dat is al een grote stap richting een duurzamer Zwartwaterland, maar nog niet genoeg om de doelstelling te halen. Help jij de gemeente daarom ook mee?


Zwartewaterland in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Zwartewaterland steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Zwartewaterland er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Zwartewaterland

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Vraag de dakcheck aan

Ontvang adviesgesprek

Let op: wachttijd adviesgesprek 4 weken