phone
netherlands
088 020 3000
Bereikbaar vanaf 09:00 uur
Wijdemeren
Zonnepanelen in Wijdemeren

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €820 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
0

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

0

Koopwoningen met zonnepanelen

0

Elk jaar samen
besparen

0

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Wijdemeren

Steeds meer inwoners van Wijdemeren stappen met zonnepanelen over op zonne-energie. Dit is niet zomaar, met maar liefst 1.125 zonuren in  Wijdemeren kan er namelijk flink bespaard worden op de energierekening. Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen op jouw dak? Lees dan verder.

Met zonnepanelen bespaar je CO2 uitstoot. De inwoners van de gemeente Wijdemeren besparen gezamenlijk 640.625 kg CO2 uitstoot per jaar dankzij de zonnepanelen op hun dak, dat komt neer op 48.270 bomen besparen! Wil jij ook zonnepanelen? Doe dan nu de postcodecheck.

De adviseur bekijkt of jouw dak geschikt is en maakt een persoonlijk dakplan. Ook worden jouw eigen verbruik en wensen besproken om zo tot het beste advies te komen.

Waarom juist nu zonnepanelen in Wijdemeren:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Wijdemeren kende afgelopen jaar 1125 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Wijdemeren zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 820,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Wijdemeren ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Wijdemeren kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Wijdemeren

Al 1.025 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Wijdemeren gingen je voor.

Beschermd stadsgezicht in de gemeente Wijdemeren

Onlangs deed Zonneplan onderzoek naar het aantal geschikte daken in de gemeente Wijdemeren. Hieruit kwam naar voren dat nog 4.637 daken geschikt zijn voor zonnepanelen. Maar let wel goed op als je in ’s-Graveland woont. Een aantal straten is  hier namelijk door de gemeente bestempeld als beschermd dorpsgezicht. Een beschermd dorpsgezicht betekent dat dit gebied een bijzonder cultuurhistorisch karakter heeft dat de gemeente wil beschermen. Het is meestal wel mogelijk om hier zonnepanelen te laten plaatsen, maar dan heb je een vergunning van de gemeente nodig. In de rest van Wijdemeren kunnen  zonnepanelen geplaatst worden zonder dat hier een vergunning voor nodig is.

Wijdemeren energieneutraal 2035

De gemeente Wijdemeren wil in 2035 energieneutraal zijn. Dat houdt in dat er door de inwoners evenveel energie moet worden opgewekt als dat er wordt verbruikt in de gemeente. Hier werken al
1.025 huishoudens aan mee met hun zonnepanelen. Ze dragen hiermee niet alleen bij aan de doelstelling, maar besparen ook op de energierekening! Deze besparing kan oplopen tot wel €820 per jaar.


Wijdemeren in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Wijdemeren steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Wijdemeren er nu voor staat?

0

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Wijdemeren

0

daken zijn geschikt

0

zonuren per jaar

0

inwoners hebben een dakcheck gedaan