035-7600181Bereikbaar tot 18:00 uur
Wijdemeren
Zonnepanelen in Wijdemeren

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.143 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Wijdemeren

Steeds meer inwoners van gemeente Wijdemeren stappen met zonnepanelen over op zonne-energie. Dit is niet zomaar, met gemiddeld maar liefst 1.032 zonuren in gemeente Wijdemeren kan er namelijk flink bespaard worden op de energierekening. Niet alleen de huizen worden duurzaam in gemeente Wijdemeren. Ook de Loosdrechtse fietsboot wordt verduurzaamt. De dieselmotor wordt vervangen voor een elektrische motor. Ook krijgt de boot zonnepanelen op het dak. Wat een mooi initiatief! Samen maken we Nederland duurzaam. Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen op jouw dak? Lees dan verder.

Met zonnepanelen bespaar je CO2 uitstoot. De inwoners van de gemeente Wijdemeren besparen gezamenlijk 751.875 kg CO2 uitstoot per jaar dankzij de zonnepanelen op hun dak, dat komt neer op 56.653 bomen besparen! Wil jij ook zonnepanelen? Doe dan nu de postcodecheck.

De adviseur bekijkt of jouw dak geschikt is en maakt een persoonlijk Zonneplan. Ook worden jouw eigen verbruik en wensen besproken om zo tot het beste Zonneplan voor jou te komen.

Waarom juist nu zonnepanelen in Wijdemeren:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Wijdemeren kende afgelopen jaar 1032 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Wijdemeren zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.143,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Wijdemeren ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Wijdemeren kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Wijdemeren

Al 1.203 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Wijdemeren gingen je voor.

Dak geschikt voor zonnepanelen in Wijdemeren

Onlangs deed Zonneplan onderzoek naar het aantal geschikte daken in de gemeente Wijdemeren. Hieruit kwam naar voren dat nog 4.529 daken geschikt zijn voor zonnepanelen. Maar let wel goed op als je in ’s-Graveland woont. Een aantal straten is hier namelijk door de gemeente bestempeld als beschermd dorpsgezicht. Een beschermd dorpsgezicht betekent dat dit gebied een bijzonder cultuurhistorisch karakter heeft dat de gemeente wil beschermen. Het is meestal wel mogelijk om hier zonnepanelen te laten plaatsen, maar dan heb je een vergunning van de gemeente nodig. In de rest van Wijdemeren kunnen zonnepanelen geplaatst worden zonder dat hier een vergunning voor nodig is.

Zonnepanelen installateur Wijdemeren

Ben je op zoek naar een zonnepanelen installateur in Wijdemeren of omgeving? Onze ervaren monteurs en installatiepartners komen graag bij je langs. Ons dichtstbijzijnde installatiedepot is gevestigd in Almere. Vanuit hier installeren Zonneplan monteurs zonnepanelen in de hele regio. Naast onze eigen teams zijn er in de regio ook twee lokale Zonneplan partners. Zuidzon uit Amstelveen en Infinity Solar Technologies uit Almere.

We hebben al veel installaties mogen leveren in de gemeente Wijdemeren. Onze klanten zijn heel tevreden, dat zien we aan ons klantcijfer van 9.2. Dat is ook niet heel gek met onze 400Wp zonnepanelen. Doordat het full black designer zonnepanelen zijn, zie je ze minimaal liggen op het dak. Daarnaast zorgen onze monteurs ervoor dat ze bijna altijd binnen één dag op het dak liggen.

 

Zonnepanelen kopen in Wijdemeren

De gemeente Wijdemeren wil in 2050 klimaatneutraal zijn. Dat houdt in dat er evenveel stroom moet worden opgewekt als dat er verbruikt wordt. Hier werken al 1.203 huishoudens aan mee met hun zonnepanelen. Ze dragen hiermee niet alleen bij aan de doelstelling, maar besparen ook op de energierekening! Deze besparing kan oplopen tot wel €1.143 per jaar. Voor lokale initiatieven over duurzaamheid en belangrijke informatie over duurzaamheid en wat jij allemaal kan bijdragen heeft de gemeente Wijdemeren een duurzaam bouwloket opgesteld. Dit is enorm handig als je nog opzoek bent naar informatie over de duurzaamheid binnen de gemeente.

Wijdemeren gaat voor Slimme Energie

In 2022 kiezen steeds meer inwoners van Wijdemeren voor een energiecontract op basis van variabele tarieven. Geen vast contract meer dus, maar zelf invloed op jouw energierekening. Met Slimme energie krijg je stroom voor uurprijzen en zie je via de Zonneplan app wanneer stroom écht groen en goedkoop is. In Wijdemeren is Slimme energie nu beschikbaar!

Vragen over zonnepanelen in Wijdemeren

 • Waarom zonnepanelen kopen Wijdemeren?

  Zonnepanelen kopen in Wijdemeren heeft voordelen. Op steeds meer daken in Wijdemeren liggen zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld €1.143 per jaar. En verkoop jij je woning in de toekomst? Dan is jouw woning door de zonnepanelen gemiddeld 5.000,- euro meer waard.

 • Zit er een Zonneplan zonnepanelen installateur in Wijdemeren?

  Ons dichtstbijzijnde installatiedepot is gevestigd in Almere. Vanuit hier installeren Zonneplan monteurs zonnepanelen in de hele regio. Naast onze eigen teams zijn er in de regio ook twee lokale Zonneplan partners. Zuidzon uit Amstelveen en Stuz Infra uit Vleuten.

 • Zijn er subsidies voor zonnepanelen in Wijdemeren?

  Er is op dit moment geen subsidie op zonnepanelen in de Wijdemeren . Wel krijg je op dit moment €750,- btw terug van de Belastingdienst en profiteer je de komende jaren nog van de salderingsregeling. Wil je zeker weten of er lokale stimuleringsregelingen actief zijn. Vraag het vrijblijvend aan één van onze adviseurs.


Wijdemeren in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Wijdemeren steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Wijdemeren er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Wijdemeren

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Vraag de dakcheck aan

Ontvang adviesgesprek

in 60 seconden geregeld!