088 020 3000Bereikbaar tot 18:00 uur
Overbetuwe
Zonnepanelen in Overbetuwe

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.027 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Overbetuwe

Zonnepanelen worden steeds populairder in Overbetuwe ! 3.510 huishoudens zijn al overgestapt op zonne-energie en besparen daarmee gezamenlijk €3.604.770 op de jaarlijkse energierekening. Benieuwd hoeveel jij kunt gaan besparen? Lees dan snel verder.

Met zonnepanelen wek je eigen stroom op en hoef je minder stroom van het net af te nemen.  Een huishouden in Overbetuwe bespaart jaarlijks gemiddeld €820 op de energierekening.  Naast dat het opwekken van zonne-energie goed is voor jouw portemonnee, draag je ook je steentje bij aan een duurzaam Overbetuwe . Help jij ook mee aan een klimaatneutraal Overbetuwe in 2030?

Wanneer je een aanvraag doet bij Zonneplan neemt een adviseur contact met je op om jouw persoonlijke wensen en energieverbruik te bespreken. Je ontvangt na het gesprek een vrijblijvende offerte met het aantal panelen, de kosten en de totale besparing! Benieuwd naar de mogelijkheden? Doe dan de postcodecheck!

Waarom juist nu zonnepanelen in Overbetuwe:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Overbetuwe kende afgelopen jaar 1027 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Overbetuwe zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.027,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Overbetuwe ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Overbetuwe kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Overbetuwe

Al 3.510 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Overbetuwe gingen je voor.

Geschikte daken in Overbetuwe

Bij Zonneplan doen we onderzoek naar de potentie van de daken in de gemeente Overbetuwe. We bekijken welke daken geschikt zijn om zonnestroom op te wekken en daken die bijvoorbeeld een rieten dak of weinig ruimte hebben, vallen daarbij af. Uit het onderzoek blijkt dat 70% van de koopwoningen geschikt is voor panelen en de helft al is overgestapt zonne-energie! Er is in de gemeente geen sprake van beschermd stadsgezicht, dat betekent dat je geen vergunning nodig hebt van de gemeente om zonnepanelen te laten plaatsen.

Een klimaatneutraal Overbetuwe

De gemeente Overbetuwe heeft als doelstelling om in 2030 klimaatneutraal te zijn. De gemeente maakt het voor haar inwoners steeds gemakkelijker om te verduurzamen, mede door de punten in de gemeente waar inwoners hun elektrische- of hybride auto of elektrische fiets kunnen opladen. Ook is er een gemeentelijke lening om inwoners te stimuleren duurzame maatregelen te nemen. Zo hebben alle inwoners van de gemeente de mogelijkheid om zelf zonne-energie op te wekken. Meer over de financiering van panelen lees je hier.


Overbetuwe in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Overbetuwe steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Overbetuwe er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Overbetuwe

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Doe de gratis dakcheck

Ontdek jouw opbrengst

in 60 seconden geregeld!