088-0203000Bereikbaar tot 20:30 uur
Kaag en Braassem
Zonnepanelen in Kaag en Braassem

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.143 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


zonnepanelen Kaag en Braassem

Steeds meer inwoners van Kaag en Braassem stappen over op zonne-energie. Zij helpen niet alleen het milieu, maar besparen ook flink op de energierekening. Basisschool Ter Does in Hoogmade heeft ook maar liefst 168 zonnepanelen op het dak en de school heeft daarnaast nog meer aanpassingen gemaakt binnen het gebouw waardoor het nog duurzamer is geworden. Wat een goed initiatief!

30% van de inwoners uit Kaag en Braassem heeft zonnepanelen. Logisch, want je bespaart gemiddeld €1.143 per jaar op de energierekening. Daarnaast ben je ook nog goed bezig voor het milieu. Je bent minder afhankelijk van dure stroom van het net. Kortom, zonnepanelen voorzien jouw gezin van stroom en zorgen voor een meerwaarde van de woning.

Al die zonnepanelen samen in Kaag en Braassem hebben per jaar al 122.676 Kg aan CO2 omgezet in bomen. Ook jij kan hier aan bijdragen terwijl je fors kunt gaan besparen!

Waarom juist nu zonnepanelen in Kaag en Braassem:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Kaag en Braassem kende afgelopen jaar 1097 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Kaag en Braassem zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.143,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Kaag en Braassem ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Kaag en Braassem kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Kaag en Braassem

Al 2.605 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Kaag en Braassem gingen je voor.

Geschikte daken voor zonnepanelen Kaag en Braassem

30% van de inwoners uit de gemeente Kaag en Braassem heeft zonnepanelen. Op dit moment zijn er 2.751 huishoudens zonder zonnepanelen die wel een geschikt dak hebben. Dit komt allemaal naar voren naar het onderzoek dat Zonneplan heeft gedaan naar geschikte daken binnen de gemeente Kaag en Braassem.

Een dak is niet geschikt wanneer het bijvoorbeeld gemaakt is van riet of als er gedurende dag extreem veel schaduw op jouw dak is. Daarnaast hebben inwoners van de gemeente Kaag en Braassem geluk want er is geen vergunning nodig voor het plaatsen van zonnepanelen. Geïnteresseerd in zonnepanelen? Doe de gratis dakcheck en ontdek de mogelijkheden van jouw dak.

Waarom kiezen inwoners voor Zonneplan?

Ben je op zoek naar een zonnepanelen installateur in Kaag en Braassem? Onze ervaren monteurs en installatiepartners komen graag bij je langs. Onze installateurs in Kaag en Braassem zijn opgeleid in de Zonneplan Academy, VCA-gecertificeerd en werken volgens de normen van NEN-3140. Na het maken van een persoonlijk Zonneplan, komen we langs om de zonnepanelen te installeren.

Na de installatie kun jij jouw opbrengsten bijhouden in de Zonneplan app en heb je recht op 10 jaar Zonneplan Serviceplan. Met het Zonneplan Serviceplan ben jij ervan verzekerd dat je 10 jaar lang een werkend systeem hebt en niet tegen onverwachtse kosten aanloopt. Onder het serviceplan vallen onder andere voorrijkosten, montagekosten en de btw-teruggave service die volledig uit handen wordt genomen door Zonneplan.

 

Zonnepanelen kopen in Kaag en Braassem

De gemeente heeft als doel dat in 2050 Kaag en Braassem energieneutraal is. Veel inwoners van Kaag en Braassem zijn dan ook al bezig met deze veranderingen en er zijn al 2.605 inwoners die overstappen op eigen energie. Als bewoner kun jij er ook aan bijdragen door zonnepanelen te plaatsen op jouw dak in Kaag en Braassem . Super interessant, want je begint al vanaf de eerste dag met verdienen. Wil jij zonnepanelen kopen in Kaag en Braassem ? Doe de gratis dakcheck en krijg direct inzicht in de mogelijkheden van zonnepanelen in Kaag en Braassem .

Kaag en Braassem gaat voor Slimme energie

In 2022 kiezen steeds meer inwoners van Kaag en Braassem voor een energiecontract op basis van uurprijzen. Geen vast contract meer dus, maar een dynamisch energiecontract. Zo heb je in Kaag en Braassem zelf invloed op jouw energierekening. Met Slimme energie krijg je stroom voor uurprijzen en zie je via de Zonneplan app wanneer stroom écht groen en goedkoop is. Slimme energie is nu beschikbaar in Kaag en Braassem!

Vragen over zonnepanelen in Kaag en Braassem

 • Waarom zonnepanelen kopen in Kaag en Braassem?

  Zonnepanelen kopen in Kaag en Braassem heeft voordelen. Op steeds meer daken in Kaag en Braassem liggen zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld €1.143 per jaar. En verkoop jij je woning in de toekomst? Dan is jouw woning door de zonnepanelen gemiddeld 5.000,- euro meer waard.

 • Zijn er subsidies voor zonnepanelen in Kaag en Braassem?

  Er is op dit moment een duurzaamheidslening beschikbaar in Kaag en Braassem. Daarnaast krijg je op dit moment €750,- btw terug van de Belastingdienst en profiteer je de komende jaren nog van de salderingsregeling. Wil je zeker weten of er lokale stimuleringsregelingen actief zijn. Vraag het vrijblijvend aan één van onze adviseurs.

 • Zit er een Zonneplan zonnepanelen installateur in Kaag en Braassem?

  Wij installeren zonnepanelen vanuit ons eigen installatiedepot in Moerkapelle. Tijdens de installatiedag komt het team van Zonneplan jouw zonnepanelen en omvormer installeren. Naast onze eigen teams zitten er in de regio twee lokale Zonneplan partners. Greenhill B.V. en Abansolar B.V. beide uit Den Haag. Samen verduurzamen wij de lokale regio!

   


Kaag en Braassem in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Kaag en Braassem steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Kaag en Braassem er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Kaag en Braassem

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Vraag de dakcheck aan

Ontvang adviesgesprek

in 60 seconden geregeld!