043-2061007Bereikbaar tot 20:30 uur
Eijsden-Margraten
Zonnepanelen in Eijsden-Margraten

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.143 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Eijsden-Margraten

Eijsden-Margraten is al flink aan het verduurzamen! Zo heeft het gemeentehuis van Eijsden Margraten energielabel A, omdat het dak gevuld is met zonnepanelen! Naast het gemeentehuis zijn er nog maar liefst 8 andere gebouwen in de gemeente die een energielabel A hebben. Dit is erg goed! In Eijsden-Margraten heeft 37% van de geschikte koopwoningen in de gemeente al zonnepanelen. Per jaar besparen zij tot wel €1027 euro! 5.927 daken zijn nog geschikt voor zonnepanelen, benieuwd of jouw dak daaronder valt?

In Eijsden-Margraten hebben 3.396 huishoudens zonnepanelen. Samen wekken ze eigen stroom op en zijn ze minder afhankelijk van het net. Gemiddeld besparen zij €1.143 op hun energierekening. Via de gratis postcodecheck kom jij er gemakkelijk achter hoeveel jij kunt besparen.

Na het doen van de postcodecheck kom je in contact met één van onze deskundige adviseurs. Tijdens het gesprek zal de adviseur jouw dak bekijken door gebruik te maken van haarscherpe satellietbeelden. Op deze manier bekijkt de adviseur of jouw wensen werkelijkheid kunnen worden. Na dit eerste contact zal de adviseur een persoonlijk dakplan opstellen waarin het aantal zonnepanelen, jouw jaarlijkse verbruik en opbrengsten én jouw terugverdientijd op de zonnepanelen staat. Dit is een vrijblijvend advies en kan indien nodig aangepast worden.

Waarom juist nu zonnepanelen in Eijsden-Margraten:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Eijsden-Margraten kende afgelopen jaar 1077 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Eijsden-Margraten zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.143,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Eijsden-Margraten ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Eijsden-Margraten kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Eijsden-Margraten

Al 3.396 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Eijsden-Margraten gingen je voor.

Dak gechikt voor zonnepanelen in Eijsden-Margraten

Zonneplan doet onderzoek naar de geschikte daken in de gemeente. Een dak is niet geschikt als het bijvoorbeeld schuin en van bitumen is, maar ook niet wanneer er door de dag heen teveel schaduwwerking is. Op dit moment kan 65% van de koopwoningen in Eijsden-Margraten nog profiteren van de voordelen van zonnepanelen.

Er wordt ook gekeken of er in de gemeente Eijsden-Margraten sprake is van beschermd stadsgezicht. Wanneer je woont in een straat met beschermd stadsgezicht heb je eerst een vergunning nodig van de gemeente om zonnepanelen te mogen plaatsen.

Beschermd stadsgezicht komt voor in:

Noorbeek : Noorbeek / De Wesch.

Sint Geertruid : Eindstraat en Dorpstraat.

Eijsden : Graaf de Geloeslaan, Bat, Spauwenstraat, Kerkstraat, Diepstraat, Spriemenstraat en Ceasterstraat.

Zonnepanelen installateur Eijsden-Margraten

Woonachtig in Eijsden-Margraten en op zoek naar een zonnepanelen installateur? Onze ervaren monteurs en installatiepartners komen graag bij je langs. Wanneer jij akkoord gaat met het voor jou persoonlijk opgestelde zonneplan, leveren onze monteurs een compleet en werkend zonnepanelensysteem bij jou af. Dit is inclusief geheel zwarte zonnepanelen en de Zonneplan One of One Optimized omvormer.

Wanneer dit geïnstalleerd wordt kun jij zelf bepalen dankzij de zelfplanner. Zo wordt het systeem geplaatst op een datum en tijdstip dat jou uitkomt. Al velen klanten gingen jou voor en genieten al van hun opbrengsten die ze live kunnen inzien in de Zonneplan app. Je kunt jouw opbrengsten ook terugkijken van gister, vorig jaar en zelfs tot aan de dag van installatie!

Zonnepanelen kopen in Eijsden-Margraten

De gemeente Eijsden-Margraten wil in 2040 energieneutraal zijn. Veel inwoners van Eijsden-Margraten zijn dan ook al bezig met deze veranderingen en er zijn al 3.396 inwoners binnen de gemeente die overstappen op eigen energie. Op de website van Nieuwe energie in Limburg staan veel mooie lokale initiatieven vanuit de inwoners. Ook jij kan bijdragen door zonnepanelen te plaatsen op jouw dak in Eijsden-Margraten. Super interessant, want je begint al vanaf de eerste dag met verdienen. Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Eijsden-Margraten? Doe de gratis en vrijblijvende dakcheck.

Eijsden-Margraten gaat voor Slimme energie

In 2022 kiezen steeds meer inwoners van Eijsden-Margraten voor een energiecontract op basis van uurprijzen. Geen vast contract meer dus, maar een dynamisch energiecontract. Zo heb je in Eijsden-Margraten zelf invloed op jouw energierekening. Met Slimme energie krijg je stroom voor uurprijzen en zie je via de Zonneplan app wanneer stroom écht groen en goedkoop is. In Eijsden-Margraten is Slimme energie nu beschikbaar!

Vragen over zonnepanelen in Eijsden-Margraten?

 • Waarom zonnepanelen kopen in Eijsden-Margraten?

  Zonnepanelen kopen in Eijsden-Margraten heeft voordelen. Op steeds meer daken in Eijsden-Margraten liggen zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld €1.143 per jaar. En verkoop jij je woning in de toekomst? Dan is jouw woning door de zonnepanelen gemiddeld 5.000,- euro meer waard.

 • Zijn er subsidies voor zonnepanelen in Eijsden-Margraten?

  Er is op dit moment geen subsidie op zonnepanelen in Eijsden-Margraten . Wel krijg je op dit moment €750,- btw terug van de Belastingdienst en profiteer je de komende jaren nog van de salderingsregeling. Wil je zeker weten of er lokale stimuleringsregelingen actief zijn. Vraag het vrijblijvend aan één van onze adviseurs.

 • Zit er een Zonneplan zonnepanelen installateur in Eijsden-Margraten?

  In Susteren hebben wij een eigen installatiedepot en installeren Zonneplan installateurs zonnepanelen. Naast onze eigen teams zitten er in de regio ook een lokale Zonneplan partner. Brunschot Solar Techniek uit Swalmen. Samen verduurzamen wij de lokale regio!


Eijsden-Margraten in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Eijsden-Margraten steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Eijsden-Margraten er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Eijsden-Margraten

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Vraag de dakcheck aan

Ontvang adviesgesprek

in 60 seconden geregeld!