088 020 3000Bereikbaar vanaf 09:00 uur
Berkelland
Zonnepanelen in Berkelland

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.143 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Berkelland

Afgelopen jaar telde de gemeente Berkelland 1.064 zonuren. Het gemeentehuis van Berkelland profiteert al van de zon, omdat hier 180 zonnepanelen op liggen. Er kan door de inwoners ook flink bespaard worden op de energierekening door zonnepanelen. Ga jij ook profiteren van de zon?

De gemeente Berkelland heeft 2.818.125 CO2 bespaard, wat gelijk staat aan het planten van 212.341 bomen. De zonnepanelen zijn niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor jouw portemonnee. Jouw energierekening daalt fors. Gemiddeld bespaar je €1.143 per jaar! Zo besparen de inwoner van de gemeente Berkelland jaarlijks gezamenlijk €5.153.787.

In Berkelland zijn nog veel daken geschikt voor zonnepanelen. Doe de gratis postcode check en kom erachter of jouw dak geschikt is. De adviseur gaat vervolgens voor jou aan de slag. Informatie over de hoeveelheid panelen, de grootte van de investering en een opbrengstenprognose kun je terugvinden in de vrijblijvende offerte.

 

Waarom juist nu zonnepanelen in Berkelland:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Berkelland kende afgelopen jaar 1064 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Berkelland zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.143,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Berkelland ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Berkelland kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Berkelland

Al 4.509 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Berkelland gingen je voor.

Dak geschikt voor zonnepanelen in Berkelland

Bij Zonneplan doen we onderzoek naar de geschiktheid van daken binnen de gemeente Berkelland. Uit onderzoek blijkt dat er binnen de gemeente sprake is van beschermd stads- of dorpsgezicht. In deze gebieden heb je als bewoner een vergunning nodig om zonnepanelen op je dak te plaatsen. Er is sprake van deze gebieden in en rond de kern van Gelselaar en rond de Mallemse molen bij Eibergen.

Daarnaast is een dak ongeschikt voor zonnepanelen als het bijvoorbeeld gemaakt is van riet of wanneer er bijna de hele dag geen zon op schijnt. Gelukkig zijn er op dit moment nog 4.385 huishoudens die kunnen gaan profiteren van zonnepanelen op hun dak. Doe gauw de dakcheck en kom erachter wat de mogelijkheden zijn op jouw dak!

Zonnepanelen installateur Berkelland

Ben je op zoek naar een zonnepanelen installateur in Berkelland ? Onze monteurs en installatiepartners komen graag bij je langs. Ons dichtstbijzijnde installatiedepot is gevestigd in Hengelo en vanuit hier installeren onze eigen Zonneplan installateurs zonnepanelen. Daarnaast zitten er in de buurt van de regio ook nog lokale Zonneplanpartners. Voorbeelden hiervan zijn Elektro Service Doetinchem B.V. en Paauwe Installaties uit Wierden.

Wanneer jij akkoord gaat met jouw persoonlijke zonneplan heb jij zelf invloed op de datum van installatie. Via onze Zelfplanner plan je eenvoudig een datum en dagdeel in wat jou uitkomt. Zo kun jij er altijd voor zorgen dat je op de desbetreffende dag thuis bent. Zo zie je hoe snel jouw installatie op het dak ligt en hoe snel jij dus begint met besparen.

Zonnepanelen kopen in Berkelland

De gemeente Berkelland heeft de duurzaamheidsdoelstelling om in 2030 energieneutraal te zijn. Dit houdt in dat binnen de gemeente net zoveel duurzame energie moet worden opgewekt als er verbruikt wordt. Zonnepanelen zijn een geschikte optie voor jou als inwoner om je eigen energie op te wekken. Wil jij ook beginnen met besparen op jouw energierekening en meehelpen aan een energieneutraal Berkelland? Doe dan de vrijblijvende en persoonlijke dakcheck.

Berkelland gaat voor Slimme energie

In 2022 kiezen steeds meer Berkellanders voor een energiecontract op basis van uurprijzen. Geen vast contract meer dus, maar een dynamisch energiecontract. Zo heb je in Berkelland zelf invloed op jouw energierekening. Met Slimme energie krijg je stroom voor dynamische uurtarieven en zie je via de Zonneplan app wanneer stroom écht groen en goedkoop is. Slimme energie is nu beschikbaar in Berkelland !

Vragen over zonnepanelen in Berkelland?

 • Waarom zonnepanelen kopen in Berkelland?

  Zonnepanelen kopen in Berkelland heeft voordelen. Op steeds meer daken in Berkelland liggen zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld €1.143 per jaar. En verkoop jij je woning in de toekomst? Dan is jouw woning door de zonnepanelen gemiddeld 5.000,- euro meer waard.

 • Zijn er subsidies voor zonnepanelen in Berkelland?

  Er is op dit moment geen subsidie op zonnepanelen in Berkelland. Wel krijg je op dit moment €750,- btw terug van de Belastingdienst en profiteer je de komende jaren nog van de salderingsregeling. Wil je zeker weten of er lokale stimuleringsregelingen actief zijn. Vraag het vrijblijvend aan één van onze deskundige adviseurs.

 • Zit er een Zonneplan zonnepanelen installateur in Berkelland?

  In Hengelo is ons dichtstbijzijnde installatiedepot gevestigd. Vanuit hier installeren Zonneplan monteurs monteurs zonnepanelen. Naast onze teams zijn er in de regio ook nog 2 lokale Zonneplan partners. Elektro Service Doetinchem B.V. en Paauwe Installaties uit Wierden. Samen verduurzamen wij de lokale regio.


Berkelland in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Berkelland steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Berkelland er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Berkelland

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Vraag de dakcheck aan

Ontvang adviesgesprek

in 60 seconden geregeld!