088-0203000Bereikbaar tot 20:30 uur
Alphen-Chaam
Zonnepanelen in Alphen-Chaam

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.143 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Alphen-Chaam

In de gemeente Alphen-Chaam zijn al veel mensen bewust bezig met duurzame energie. Zo heeft de voetbalclub Viola in Alphen al jaren lang zonnepanelen op de daken van het clubgebouw liggen. Ook steeds meer huiseigenaren in de gemeente Alphen-Chaam stappen over op zonne-energie. Ruim 630 koopwoningen zijn al voorzien van zonnepanelen, dit is 18% van het totaal aantal woningen! Benieuwd of jij ook kan overstappen op zonne-energie?

Met zonnepanelen kun je enorm besparen op jouw energierekening. De gemiddelde besparing is namelijk €1.143 per jaar. Dit komt mede door de 1.074 volle zonuren per jaar in de gemeente Alphen-Chaam. Om erachter te komen of jij ook van je eigen zonne-energie kunt gaan profiteren kun je de gratis dakcheck doen.

Wanneer je een dakcheck doet, bekijkt een gespecialiseerde Zonneplan-adviseur met behulp van haarscherpe satellietbeelden je dak en ontwerpt hij vervolgens een plan dat bij jouw dak past. Dit plan wordt samen met jou doorgenomen en wordt volledig aangepast naar jouw woning en persoonlijke wensen.

Waarom juist nu zonnepanelen in Alphen-Chaam:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Alphen-Chaam kende afgelopen jaar 1074 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Alphen-Chaam zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.143,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Alphen-Chaam ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Alphen-Chaam kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Alphen-Chaam

Al 630 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Alphen-Chaam gingen je voor.

Dak geschikt voor zonnepanelen in Alphen-Chaam

Zonneplan heeft onderzoek gedaan naar het aantal geschikte daken in Alphen-Chaam. Huizen die niet geschikt zijn, doordat ze bijvoorbeeld een rieten dak hebben, zijn hier dus niet bij meegenomen. Uit het onderzoek is gebleken dat 1.907 koopwoningen in Alphen-Chaam geschikt zijn voor zonnepanelen. Dat zijn heel wat woningen die nog kunnen profiteren van de voordelen van zonnepanelen.

Wat goed is om te weten is dat er in de gemeente Alphen-Chaam geen sprake is van een beschermd stadsgezicht. De zonnepanelen kunnen dus zonder vergunning van de gemeente geplaatst worden.

 

Zonnepanelen installateur Alphen-Chaam

Ben je op zoek naar een zonnepanelen installateur in Alphen-Chaam? Onze ervaren monteurs en installatiepartners komen graag bij je langs. Onze installateurs in Alphen-Chaam zijn opgeleid in de Zonneplan Academy, VCA-gecertificeerd en werken volgens de normen van NEN-3140. Na het maken van een persoonlijk Zonneplan, komen we langs om de zonnepanelen te installeren.

Na de installatie kun jij jouw opbrengsten bijhouden in de Zonneplan app en heb je recht op 10 jaar Zonneplan Serviceplan. Met het Zonneplan Serviceplan ben jij ervan verzekerd dat je 10 jaar lang een werkend systeem hebt en niet tegen onverwachtse kosten aanloopt. Onder het serviceplan vallen onder andere voorrijkosten, montagekosten en de btw-teruggave service die volledig uit handen wordt genomen door Zonneplan.

 

Zonnepanelen kopen in Alphen-Chaam

De gemeente heeft als doel dat in 2050 Alphen-Chaam energieneutraal is. Veel inwoners van Alphen-Chaam zijn dan ook al bezig met deze veranderingen en er zijn al 630 inwoners die overstappen op eigen energie. Als bewoner kun jij er ook aan bijdragen door zonnepanelen te plaatsen op jouw dak in Alphen-Chaam . Super interessant, want je begint al vanaf de eerste dag met verdienen. Wil jij zonnepanelen kopen in Alphen-Chaam ? Doe de gratis dakcheck en krijg direct inzicht in de mogelijkheden van zonnepanelen in Alphen-Chaam .

Alphen-Chaam gaat voor slimme energie

In 2022 kiezen steeds meer inwoners van Alphen-Chaam voor een energiecontract op basis van uurprijzen. Geen vast contract meer dus, maar een dynamisch energiecontract. Zo heb je in Alphen-Chaam zelf invloed op jouw energierekening. Met Slimme energie krijg je stroom voor uurprijzen en zie je via de Zonneplan app wanneer stroom écht groen en goedkoop is. Slimme energie is nu beschikbaar in Alphen-Chaam!

Vragen over zonnepanelen in Alphen-Chaam

 • Waarom zonnepanelen kopen in Alphen-Chaam?

  Zonnepanelen kopen in Alphen-Chaam heeft voordelen. Op steeds meer daken in Alphen-Chaam liggen zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld €1.143 per jaar. En verkoop jij je woning in de toekomst? Dan is jouw woning door de zonnepanelen gemiddeld 5.000,- euro meer waard.

 • Zijn er subsidies voor zonnepanelen in Alphen-Chaam?

  Er is op dit moment een duurzaamheidslening beschikbaar in Alphen-Chaam. Daarnaast krijg je op dit moment €750,- btw terug van de Belastingdienst en profiteer je de komende jaren nog van de salderingsregeling. Wil je zeker weten of er lokale stimuleringsregelingen actief zijn. Vraag het vrijblijvend aan één van onze adviseurs.

 • Zit er een Zonneplan zonnepanelen installateur in Alphen-Chaam?

  Wij installeren zonnepanelen vanuit ons eigen installatiedepot in Eindhoven. Tijdens de installatiedag komt het team van Zonneplan jouw zonnepanelen en omvormer installeren. Naast onze eigen teams zitten er in de regio twee lokale Zonneplan partners. Team Duurzaam Installatietechniek uit Eindhoven en Wescco Bouw uit Papendrecht. Samen verduurzamen wij de lokale regio!

   


Alphen-Chaam in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Alphen-Chaam steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Alphen-Chaam er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Alphen-Chaam

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Vraag de dakcheck aan

Ontvang adviesgesprek

in 60 seconden geregeld!