088 020 3000Bereikbaar tot 18:00 uur
De Falom
Zonnepanelen in De Falom

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.143 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen in De Falom

De gemeente Dantumadiel is al goed bezig met verduurzamen! Zo is de gemeente verenigd in de Regionale Energiestrategie (RES) en werkt Dantumadiel in de Transitievisie Warmte (TVW) aan het aardgasvrij maken van gebouwen. Ook steeds meer inwoners gaan profiteren van duurzame energie door middel van de aanschaf van zonnepanelen. Niet gek, want hiermee besparen zij flink op hun energierekening. Ga jij ook profiteren van de zon?

Inwoners van Dantumadiel kunnen met 1.030 zonuren tot wel €1.143 per jaar besparen met de aanschaf van zonnepanelen. De 1.339 huishoudens in de gemeente die al zonnepanelen hebben, besparen jaarlijks samen €1.530.477.

Na jouw aanvraag van de postcodecheck neemt een adviseur jouw woning onder de loep. Daarna neemt de adviseur contact met je op om jouw persoonlijke wensen en energieverbruik te bespreken. Op basis van al deze informatie ontvang je een vrijblijvende offerte met informatie over het aantal panelen, de kosten en jouw totale besparing.

Waarom juist nu zonnepanelen in De Falom:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. De Falom kende afgelopen jaar 1030 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in De Falom zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.143,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In De Falom ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In De Falom kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in De Falom

Al 1.339 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Dantumadiel gingen je voor.

Geschikt daken voor zonnepanelen in De Falom

Zonneplan heeft onderzoek gedaan naar het aantal geschikte daken in Dantumadiel. Huizen die niet geschikt zijn, doordat ze bijvoorbeeld een rieten dak hebben, zijn hier dus niet bij meegenomen. Uit het onderzoek is gebleken dat 4.211 koopwoningen in Dantumadiel geschikt zijn voor zonnepanelen. Dat zijn heel wat woningen die nog kunnen profiteren van de voordelen van zonnepanelen.

In de gehele gemeente is er geen sprake van een beschermd stads- of dorpsgezicht. Dit houdt in dat je als Dantumadieler geen vergunning hoeft aan te vragen om zonnepanelen te plaatsen!

Zonnepanelen installateur De Falom

Ben je op zoek naar een zonnepanelen installateur in De Falom ? Onze ervaren monteurs en installatiepartners komen graag bij je langs. Op dit moment plaatsen onze installateurs geheel zwarte zonnepanelen met een maximaal vermogen van 400 wattpiek. In Nederland betekent dit, dat één paneel gemiddeld 320 kWh per jaar oplevert. Direct na het installeren begint jouw installatie meteen met besparen!

Via de Zonneplan One omvormer wordt jouw opgewekte stroom omgezet zodat jij het daadwerkelijk kan gaan gebruiken. De connect communiceert via een versleutelde 4G-verbinding de opbrengsten naar de Zonneplan App. Hier zie je overzichtelijk live de opbrengsten van jouw installatie. Super handig, want dan weet je precies wanneer jij je eigen duurzame stroom gebruikt.

Zonnepanelen kopen in De Falom

Uiterlijk in 2050 wil Dantumadiel energieneutraal zijn. Dit houdt in dat er evenveel energie wordt opgewekt als er verbruikt wordt. Er zijn al veel inwoners die overstappen op zonne-energie. Deze Dantumadielers dragen bij aan de doelstelling door zonnepanelen op hun dak in De Falom te leggen. Super interessant, want je begint al vanaf de eerste dag met verdienen. Wil jij zonnepanelen kopen in De Falom ? Doe de gratis dakcheck en krijg direct inzicht in de mogelijkheden van zonnepanelen in De Falom .

De Falom gaat voor Slimme energie

Steeds meer Dantumadielers kiezen in 2022 voor een energiecontract op basis van variabele uurprijzen. Geen vast contract meer dus, maar een dynamisch energiecontract. Zo heb je in De Falom zelf invloed op jouw energierekening. Met Slimme energie krijg je stroom voor uurprijzen en zie je via de Zonneplan app wanneer stroom écht groen en goedkoop is. Slimme energie is nu beschikbaar in De Falom !

Vragen over zonnepanelen in Dantumadiel

 • Waarom zonnepanelen kopen in Dantumadiel?

  Zonnepanelen kopen in Dantumadiel heeft voordelen. Op steeds meer daken in Dantumadiel liggen zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld  €1.143  per jaar. En verkoop jij je woning in de toekomst? Dan is jouw woning door de zonnepanelen gemiddeld 5.000,- euro meer waard.

 • Zijn er subsidies voor zonnepanelen in Dantumadiel?

  Er is op dit moment geen subsidie op zonnepanelen in Dantumadiel. Wel krijg je op dit moment €750,- btw terug van de Belastingdienst en profiteer je de komende jaren nog van de salderingsregeling. Wil je zeker weten of er lokale stimuleringsregelingen actief zijn. Vraag het vrijblijvend aan één van onze adviseurs.

 • Zit er een Zonneplan zonnepanelen installateur in Dantumadiel?

  In Heerenveen hebben wij ons dichtstbijzijnde eigen installatiedepot en vanuit hier installeren Zonneplan installateurs zonnepanelen. Naast onze eigen teams zit er in de regio ook een lokale Zonneplan partner. Dit is Sunnxt B.V. uit Groningen. Samen verduurzamen wij de lokale regio!


De Falom in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in De Falom steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Dantumadiel er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Dantumadiel

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Vraag de dakcheck aan

Ontvang adviesgesprek

in 60 seconden geregeld!