phone
netherlands
088 020 3000
Bereikbaar tot 20:30 uur
Bruntinge
Zonnepanelen in Bruntinge

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €820 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
0

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

0

Koopwoningen met zonnepanelen

0

Elk jaar samen
besparen

0

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Bruntinge

Van de 10.364 koopwoningen in de gemeente is 26% al voorzien van zonnepanelen. Bruntinge en omgeving zijn dus goed bezig!  Het is niet verwonderlijk dat zoveel inwoners al over zijn gegaan op zonne-energie, zij besparen namelijk op hun energierekening en helpen het milieu automatisch een handje.

In Midden-Drenthe zijn 10.364 koopwoningen, hiervan is 68% geschikt voor zonnepanelen. Om precies te zijn, zijn dit 7.061 huishoudens die kunnen profiteren van zonne-energie. Met 1.097 zonuren in de gemeente komt dit profiteren in Bruntinge al snel neer op een gemiddelde besparing van €820 per jaar. Ben jij benieuwd of jouw woning geschikt is voor zonnepanelen? Doe de gratis postcodecheck.

Een van onze persoonlijke adviseurs neemt na de postcodecheck contact met je op om jouw wensen en energieverbruik te bespreken. Aan de hand van dit gesprek wordt een persoonlijk zonneplan opgesteld waarin jouw energieverbruik en persoonlijke wensen worden meegenomen. In het zonneplan staat informatie over de kosten en de verwachte besparingen . Al 1.918 inwoners van de gemeente Midden-Drenthe hebben een zonneplan aangevraagd.

Waarom juist nu zonnepanelen in Bruntinge:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Bruntinge kende afgelopen jaar 1097 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Bruntinge zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 820,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Bruntinge ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Bruntinge kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Bruntinge

Al 2.700 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Midden-Drenthe gingen je voor.

Geschikte daken voor zonnepanelen

Uit het onderzoek van Zonneplan blijkt dat er 7.061 daken geschikt voor zonnepanelen. Dit is naar voren gekomen uit het onderzoek dat Zonneplan doet naar het aantal geschikte daken in de gemeente Midden-Drenthe. Bij dit onderzoek wordt elk dak afzonderlijk bekeken en beoordeeld op geschiktheid voor

Als je in Ravenswoude, Kraloo of Orvelte woont, let dan even op! Deze plekken zijn namelijk door de gemeente bestempeld met beschermd stadsgezicht. Dit betekent dat dit gebied een bijzonder cultuurhistorisch karakter heeft. Het is wel mogelijk om hier zonnepanelen te laten plaatsen, maar zorg wel dat je eerst een vergunning hebt gekregen van de gemeente. In de rest van Midden-Drenthe kunnen zonnepanelen geplaatst worden zonder dat hier een vergunning  voor nodig is.

 

Duurzaamheid in Bruntinge

Gemeente Midden-Drenthe zet zich in voor duurzame ontwikkeling van de gemeente. De gemeente heeft de doelstelling om in 2050 energieneutraal te zijn. Energieneutraal houdt in dat er evenveel stroom wordt verbruikt als dat er wordt opgewekt. Een geschikte manier om als inwoner van Midden-Drenthe hieraan bij te dragen, is door over te stappen op zonne-energie. Met jouw eigen zonnepanelen bespaar je namelijk niet alleen op jouw energierekening, maar draag je ook direct bij aan een beter milieu. Tot nu toe wisten inwoners met zonnepanelen in de gemeente gezamenlijk bijvoorbeeld al 1.687.500 CO2 te besparen. Doe jij ook mee?


Bruntinge in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Bruntinge steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Midden-Drenthe er nu voor staat?

0

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Midden-Drenthe

0

daken zijn geschikt

0

zonuren per jaar

0

inwoners hebben een dakcheck gedaan