088-0203000Morgen open om 08:00 uur
Borsele
Zonnepanelen in Borsele

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.143 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Borsele

De gemeente Borsele is goed bezig op het gebied van duurzaamheid. Veel inwoners kiezen voor duurzame energie. Veel daken in de gemeente schitteren met zonnepanelen op het dak. Naast de daken van de inwoners liggen er ook op maar liefst 686 zonnepanelen op veertien verschillende basisscholen in de gemeente. Deze wekken enorm veel duurzame stroom op. Wat een goed initiatief!

Inwoners van Borsele  kunnen met 1.140 zonuren tot wel €1.143 per jaar besparen met de aanschaf van zonnepanelen. De 1.057 huishoudens in de gemeente die al zonnepanelen hebben, besparen jaarlijks samen €1.208.151. Doe onze dakcheck en kom erachter wat jij kan gaan besparen!

Na jouw aanvraag van de postcodecheck neemt een adviseur jouw woning onder de loep. Vervolgens neemt de adviseur contact met je op om jouw persoonlijke wensen en energieverbruik te bespreken. Op basis van al deze informatie ontvang je een vrijblijvende offerte met informatie over het aantal panelen, de kosten en jouw totale besparing.

Waarom juist nu zonnepanelen in Borsele:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Borsele kende afgelopen jaar 1140 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Borsele zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.143,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Borsele ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Borsele kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Borsele

Al 1.057 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Borsele gingen je voor.

Zonnepanelen installateur Borsele

Benieuwd waar wij installeren en hoe onze monteurs dit doen? Onze ervaren zonnepanelen monteurs en installatiepartners komen graag bij je langs. Onze installateurs in Borsele zijn opgeleid in de Zonneplan Academy, VCA-gecertificeerd en werken volgens de normen van NEN-3140. Na het maken van een persoonlijk Zonneplan, komen we langs om de zonnepanelen te installeren.

Wij installeren zonnepanelen vanuit ons eigen installatiedepot in Tholen. Tijdens de installatiedag komt het team van Zonneplan jouw zonnepanelen en omvormer installeren. Dit team bestaat uit twee dakspecialisten en één elektricien. Deze Zonneplanners starten de installatie door de details van belangrijke stappen van de installatie met jou te bespreken. Naast onze eigen teams zitten er in de regio ook een lokale Zonneplan partner. Groenenberg Solar B.V. uit Heijningen. Samen verduurzamen wij de lokale regio!

 

 

Dak geschikt voor zonnepanelen in Borsele

Zonneplan heeft onderzoek gedaan naar het aantal geschikte daken in Borsele . Huizen die niet geschikt zijn, doordat ze bijvoorbeeld een rieten dak hebben, zijn hier dus niet bij meegenomen. Uit het onderzoek is gebleken dat 5.911 koopwoningen in Borsele nog geschikt zijn voor zonnepanelen. Dat zijn heel wat woningen die nog kunnen profiteren van de voordelen van zonnepanelen.

Als jouw dak geschikt is zorgen onze monteurs er uiteindelijk voor dat de zonnepanelen netjes op jouw dak komen te liggen. Dit wordt bijna altijd binnen één dag geregeld. Wij bieden full black designer zonnepanelen aan. Deze zonnepanelen halen 370 Wp en doordat ze geheel zwart zijn zie je ze minimaal op het dak liggen.

Let wel even op, want in delen van de plaatsen Borssele en Nisse is sprake van een beschermd stadsgebied. Dit betekent dat in deze gebieden een vergunning aangevraagd moet worden om zonnepanelen te kunnen installeren. In andere gebieden van de gemeente is hier geen sprake van.

Zonnepanelen kopen in Borsele

De gemeente heeft als doel dat in 2045 gemeente Borsele energieneutraal is. Veel inwoners van Borsele zijn dan ook al bezig met deze veranderingen en er zijn al 1.057 inwoners die overstappen op eigen energie. Een mooi voorbeeld van energieneutraal leven is dat de inwoners van Borsele samen al 49.777 bomen gered hebben met zonne-energie! Als bewoner kun jij er ook aan bijdragen door zonnepanelen te plaatsen op jouw dak in Borsele. Super interessant, want je begint al vanaf de eerste dag met verdienen. Wil jij zonnepanelen kopen in Borsele? Doe de gratis dakcheck en krijg direct inzicht in de mogelijkheden van zonnepanelen in Borsele.

Borsele gaat voor Slimme energie

In 2022 kiezen steeds meer inwoners van Borsele voor een energiecontract op basis van uurprijzen. Geen vast contract meer dus, maar zelf invloed op jouw energierekening. Met Slimme energie krijg je stroom voor uurprijzen en zie je via de Zonneplan app wanneer stroom écht groen en goedkoop is. Slimme energie is nu beschikbaar in Borsele !

Vragen over zonnepanelen in Borsele

 • Waarom zonnepanelen kopen in Borsele?

  Zonnepanelen kopen in Borsele heeft voordelen. Op steeds meer daken in Borsele liggen zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld €1.143 per jaar. En verkoop jij je woning in de toekomst? Dan is jouw woning door de zonnepanelen gemiddeld 5.000,- euro meer waard.

 • Zijn er subsidies voor zonnepanelen in Borsele?

  Er is geen landelijke subsidie beschikbaar. Wel zijn er lokale subsidies beschikbaar in verschillende gemeentes. Er is een duurzaamheidslening beschikbaar voor de gemeente Borsele. Daarnaast krijg je op dit moment €750,- btw terug van de Belastingdienst en profiteer je de komende jaren nog van de salderingsregeling. Wil je zeker weten of er lokale stimuleringsregelingen actief zijn. Vraag het vrijblijvend aan één van onze adviseurs.

 • Zit er een Zonneplan zonnepanelen installateur in Borsele?

  Wij installeren zonnepanelen vanuit ons eigen installatiedepot in Tholen. Tijdens de installatiedag komt het team van Zonneplan jouw zonnepanelen en omvormer installeren. Dit team bestaat uit twee dakspecialisten en één elektricien. Deze Zonneplanners starten de installatie door de details van belangrijke stappen van de installatie met jou te bespreken. Naast onze eigen teams zitten er in de regio ook een lokale Zonneplan partner. Groenenberg Solar B.V. uit Heijningen. Samen verduurzamen wij de lokale regio!


Borsele in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Borsele steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Borsele er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Borsele

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Vraag de dakcheck aan

Ontvang adviesgesprek

in 60 seconden geregeld!