EnergiecontractEnergiecontract
LaadpaalLaadpaal
ZonnepanelenZonnepanelen
ContactContact
088 020 3000Bereikbaar tot 20:30 uur

Gratis dakcheck voor zonnepanelen

  • Gratis scan van jouw (nieuwe) dak
  • Verdien gemiddeld: €1.143 per jaar
  • Meefinancieren in jouw hypotheek

Ontdek wat jouw (nieuwe) dak oplevert

In 60 seconden geregeld

Eenvoudig zonnepanelen meefinancieren in jouw hypotheek

Wist jij dat het kopen van een huis hét ideale moment is om na te denken over zonnepanelen? Je kunt zonnepanelen namelijk direct meefinancieren in jouw hypotheek. Maar ook als je nadenkt over het kopen van een huis of de hypotheek al afgesloten hebt, is investeren in zonnepanelen een slim idee. Je draagt namelijk niet alleen bij aan een beter milieu, maar je ontvangt direct ook een aantal andere (financiële) voordelen. Of je nu gaat voor jouw eerste eigen woning of verhuist naar een ander mooi optrekje: één ding is zeker, met zonnepanelen is jouw huis nog aantrekkelijker!

De 4 voordelen van zonnepanelen op jouw nieuwe woning:

1. Groener energielabel

Van energielabel C naar A

Met zonnepanelen op het dak verbeter je eenvoudig het energielabel van je woning. Een gemiddelde woning met zonnepanelen kan 1 tot 2 labelsprongen maken. En laat het energielabel nou net het punt zijn waaraan een aantal banken, zoals Triodos Bank, het rentetarief heeft gekoppeld. Dus, hoe groener jouw energielabel, hoe lager de maandelijkse rente die je betaalt.

zonnepanelen verbetering energielabel

2. Zonnepanelen meefinancieren in jouw hypotheek

Tot wel 106% van de woningwaarde lenen

Wanneer je besluit je nieuwe huis te verduurzamen met zonnepanelen, is het mogelijk om de hypotheek hierop aan te passen. Dat wil zeggen dat je een hogere hypotheek kan afsluiten om de zonnepanelen mee te financieren. Je kan vaak tot 106% van de woningwaarde lenen als je het huis gaat verduurzamen. Al meer dan 9600 woningbezitters hebben het afgelopen jaar met hun hypotheek verduurzamende maatregelen zoals zonnepanelen gefinancierd.

Check het dak van mijn nieuwe woning

3. Waarde stijging van jouw woning

Een huis met zonnepanelen wordt gemiddeld €7200 meer waard.

Met de aanschaf van een zonnepanelensysteem investeer je in jouw woning, waardoor deze direct meer waard wordt. Uit onderzoek blijkt zelfs dat woningen bijna 2,6% meer waard worden wanneer er een zonnepanelen systeem op het dak ligt. Dit is gemiddeld een bedrag van €7200. Dus ook wanneer je niet van plan bent om je hele leven in hetzelfde huis te wonen, is een investering in zonnepanelen een goede keuze. Besluit je de woning met zonnepanelen te verkopen, is de woning meer waard. Onderzoek heeft uitgewezen dat mensen die op zoek zijn naar een nieuwe woning ook meer interesse hebben in een huis met zonnepalen op het dak.

Wist je dat je bij de aanschaf van zonnepanelen ook nog eens 21% btw terug krijgt? Dat vind je in het Zonneplan Service Plan.

waarde stijging woning met zonnepanelen

4. Lagere woonlasten

Bespaar maandelijks direct al tientallen euro’s

Met zonnepanelen op het dak wek je jouw eigen energie op en dat scheelt maandelijks op de energie rekening. Zo kun je met een gemiddelde zonnepanelen installatie al snel tot wel €1.143 per jaar besparen. Daarnaast heb je, zoals hierboven genoemd, bij een aantal banken het geluk dat je korting krijgt op de hypotheekrente en dat scheelt ook weer in de maandlasten.

zonneplan monteurs monteren zonnepanelen op pannendak

Vraag de dakcheck aan

Ontvang adviesgesprek

in 60 seconden geregeld!