Zonneplan 10 kWh thuisbatterij

  • Binnen 5,5 jaar terugverdiend
  • Draag bij aan de energietransitie
  • Ook mogelijk met zonnepanelen

Bekijk de mogelijkheden

10 kWh thuisbatterij

Steeds meer mensen in Nederland tonen interesse in thuisbatterijen. De hoeveelheid stroom die opgeslagen wordt in een thuisbatterij wordt uitgedrukt in kilowattuur (kWh). Een thuisbatterij van 10 kWh kan ingezet worden voor verschillende doeleinden. Veel mensen zullen denken dat een thuisbatterij enkel geschikt is voor het opslaan van opgewekte stroom door de zonnepanelen. Echter, ligt het rendement van een 10 kWh thuisbatterij veel hoger wanneer deze op meerdere manieren ingezet kan worden.

Hier kom je alles te weten over de Zonneplan Nexus 10 kWh thuisbatterij.

Veelgestelde vraag

Hoe werkt een 10 kWh thuisbatterij?

Thuisbatterijen worden vaak nog ingezet voor het opslaan van zelf-opgewekte zonnestroom. Zoals eerder benoemd kan een thuisbatterij van 10 kWh ook op andere manieren ingezet worden. Een thuisbatterij die ingezet wordt om te handelen op de onbalansmarkt brengt meer op voor jou en daarnaast help je ook mee met het stabiliseren van het stroomnet. De omvormer die geïnstalleerd wordt bij de thuisbatterij van Zonneplan heeft een vermogensgrens van 10 kW.

De Zonneplan Nexus 10 kWh variant is een thuisbatterij die op verschillende manieren wordt ingezet. De Nexus wordt aangestuurd door Powerplay, een AI-gedreven platform. Powerplay zorgt dat de Nexus op verschillende energiemarkten acteert en kijkt zelf wat het beste is om te doen op elk moment. Hierdoor ligt het rendement van de 10 kWh Nexus hoger dan dat van een normale thuisbatterij.

Bestel jouw 10 kWh thuisbatterij

Revolutionair rendement

Volautomatisch verdienen aan netstabilisatie

Ontvang 21% btw retour

Teruggave verzorgd door Zonneplan

Compleet thuis geïnstalleerd

Perfect geregeld van A tot Zonneplan

Welke alternatieven zijn er?

Thuisbatterijen zijn tegenwoordig beschikbaar met allerlei verschillende capaciteiten. Naast een thuisbatterij met een capaciteit van 10 kWh, zijn de 15 kWh en 20 kWh varianten goede opties. De Zonneplan Nexus is beschikbaar met capaciteiten van 10, 15 of 20 kWh. De terugverdientijd van de 10 kWh variant van de Nexus is geschat op 5,5 jaar. Bij de 15 kWh variant is dit zo’n 4,7 jaar en bij de 20 kWh variant wordt de terugverdientijd geschat op 4,5 jaar. Let op: deze terugverdientijden zijn alleen van toepassing als de Nexus wordt aangestuurd door Powerplay.

Er zijn ook batterijen met een veel grotere capaciteit, zoals 50 en 100 kWh, maar deze zijn voor huishoudens niet zo interessant gezien de hoge investeringen en het mogelijke rendement. Als er gekeken wordt naar de prijs/opbrengst vergelijking, is een capaciteit van 10 kWh dus een hele goede optie.

Waar moet je op letten?

Wat zijn de voor- en nadelen van een 10 kWh thuisbatterij?

Wil jij te weten komen wat de voor- en nadelen zijn van een 10 kWh thuisbatterij? Wij hebben de voor- en nadelen van een thuisaccu met een capaciteit van 10 kWh op een rijtje gezet.

Voordelen

  • Goed rendement: met een thuisbatterij die alleen maar zonnestroom opslaat behaal je niet het maximale rendement. Met de 10 kWh-variant van de Zonneplan Nexus kun je, door aansturing van Zonneplan Powerplay, revolutionair hoog rendement behalen.
  • Ideaal voor kleine of middelgrote huishoudens: een thuisbatterij met een capaciteit van 10 kWh is zeer geschikt voor kleine of middelgrote huishouden.
  • Gebruik zelf de allergoedkoopste stroom: een thuisbatterij kan geladen worden met eigen opgewekte zonne-energie, maar dit kan ook met goedkope netstroom van een dynamisch contract. Zo kun je zelf de allergoedkoopste stroom gebruiken.

Nadelen

  • Duurder dan batterijen met lagere capaciteit: een batterij met een capaciteit van 10 kWh is groter en kost ook meer dan een batterij van 5 kWh. Toch is de prijs/opbrengst verhouding van een 10 kWh batterij beter.
  • Zelfvoorzienend worden is niet haalbaar: in de wintermaanden schijnt er weinig zon en leveren je zonnepanelen te weinig energie om de batterij vol te laden. Een accu heeft de capaciteit om energie voor een aantal dagen op te slaan. Het is niet mogelijk om de overtollige energie die in de zomer wordt opgewekt, op te slaan voor gebruik in de winter. Dit betekent dat je in de wintermaanden nog steeds afhankelijk bent van je energieleverancier.

Wat kost een thuisbatterij van 10 kWh?

De prijs van een thuisbatterij is afhankelijk van de volgende factoren: batterijcapaciteit, technologie, merk en kwaliteit, installatiekosten en onderhoud en garantie. Een batterij van 10 kWh kost in de markt € 5000 tot € 8000. Naast de aanschaf- en installatiekosten kunnen er bijkomende kosten bijkomen. Denk bijvoorbeeld aan de kosten van het upgraden van je meterkast.

Ben je benieuwd naar de prijs en opbrengst van een Zonneplan Nexus thuisbatterij van 10 kWh? Dat hebben we hieronder voor je op een rij gezet.

Zonneplan Nexus 10 kWh

Kosten excl. btw: € 5.990
Opbrengst p/j: € 1080
Terugverdientijd: 5,5 jaar
CO2 vermindering p/j: 550 kg

Configureer jouw thuisbatterij >

Nexus thuisbatterij met een capaciteit van 15 kWh

Waar moet je op letten bij het kiezen van een 10 kWh thuisaccu?

Bij het kiezen van de juiste thuisbatterij zijn er verschillende dingen waar je op moet letten. Wij hebben voor jou uitgezocht waar jij op moet letten bij de aankoop van een thuisbatterij met een capaciteit van 10 kilowattuur.

Type

Er zijn allerlei verschillende soorten thuisbatterijen. Voorbeelden hiervan zijn: lithium-ionlithium-ijzerfosfaat, loodzuur en zoutwaterbatterijen. De meeste batterijen met een capaciteit van 10 kWh zijn lithium-ionbatterijen, die efficiënt en betrouwbaar zijn. Zonneplan werkt met lithium-ijzerfosfaat batterijen. Deze staan erop bekend nóg efficiënter, betrouwbaarder en veiliger te zijn.

Levensduur

De meeste thuisbatterijen gaan zo’n 10 tot 15 jaar mee. Dit staat gelijk aan ongeveer 5.000 tot 7.000 laadcycli. Er zijn verschillende factoren die impact hebben op de levensduur. Voorbeelden hiervan zijn: laadcycli, temperatuur en gebruiksintensiteit.

Garantie

De gemiddelde levensduur van de meeste batterijen is dus 10 tot 15 jaar. De meeste aanbieders bieden dan ook een garantie van 10 jaar. Omdat batterijen relatief nieuw zijn is het belangrijk om goed te kijken of er een lange garantie op de thuisbatterij zit.

Formaat

Hoe hoger de capaciteit van de batterij, hoe groter de afmetingen. Een thuisbatterij van 10 kWh is kleiner van stuk dan thuisbatterijen van 15 kWh en 20 kWh. De afmetingen van de Zonneplan thuisbatterij van 10 kWh zijn 54x35x53cm (BxDxH).

Nieuws over de thuisbatterij

Arnhem investeert massaal in energieopslag: 1600+ thuisbatterijaanvragen
Thuisbatterij

Arnhem investeert massaal in energieopslag: 1600+ thuisbatterijaanvragen

Al meer dan 1600 Arnhemmers vroegen inmiddels een Zonneplan thuisbatterij aan. Daarmee slaan zij straks stroom op wanneer daar een overschot van is. Een overschot van hun eigen zonnepanelen of op het net.

Twee op drie zonnepanelenbezitters willen thuisbatterij: ‘Relevanter dan ooit’
Thuisbatterij

Twee op drie zonnepanelenbezitters willen thuisbatterij: ‘Relevanter dan ooit’

Eigen zonnestroom opslaan in een thuisbatterij? Twee op de drie zonnepanelenbezitters hebben daar wel oren naar! Lees alles over ons onderzoek.

Zon op komst: Zonneplan thuisbatterij demonstreert meteen enorme meerwaarde
Thuisbatterij

Zon op komst: Zonneplan thuisbatterij demonstreert meteen enorme meerwaarde

Vooral op zonnige dagen zijn thuisbatterijen onmisbaar om het net te ontlasten. Lees hier hoe dit zit!

Rendement Zonneplan thuisbatterij overtreft verwachtingen in eerste maanden
Energieopslag

Rendement Zonneplan thuisbatterij overtreft verwachtingen in eerste maanden

In hoeverre is het verwachte rendement van de Zonneplan thuisbatterij realistisch? Je leest het hier!

Kun je al je zonnestroom zelf gebruiken met een thuisbatterij?
Energieopslag

Kun je al je zonnestroom zelf gebruiken met een thuisbatterij?

In hoeverre kun je met een thuisbatterij volledig leven op de stroom van je zonnepanelen? Wij zochten het uit!

Een thuisbatterij als slimme investering: reactie op RTL Nieuws
Energieopslag

Een thuisbatterij als slimme investering: reactie op RTL Nieuws

Volgens RTL Nieuws verdien je een thuisbatterij ‘onmogelijk’ terug. Dat klopt natuurlijk niet. Lees hier op welke onjuiste aannames RTL Nieuws zich baseert!

Zonneplan organiseert live vraag-antwoordsessie over thuisbatterijen
Energieopslag

Zonneplan organiseert live vraag-antwoordsessie over thuisbatterijen

De Zonneplan Nexus: thuisbatterij met revolutionair rendement!
Energieopslag

De Zonneplan Nexus: thuisbatterij met revolutionair rendement!

Woensdag 17 januari lanceren wij onze thuisbatterij: Nexus! Ontdek hier wat deze slim aangestuurde thuisbatterij jou kan opleveren.

Een op vijf Nederlanders wil binnen vijf jaar een thuisbatterij
Energieopslag

Een op vijf Nederlanders wil binnen vijf jaar een thuisbatterij

Wij vroegen 2000 Nederlanders in hoeverre zij van plan zijn een thuisbatterij te kopen en zo ja: wanneer? Je leest hier de uitkomsten!

Ruim helft van Nederland voor subsidie thuisbatterij
Energieopslag

Ruim helft van Nederland voor subsidie thuisbatterij

Thuisbatterijen worden de komende jaren steeds interessanter, maar zijn nog wel prijzig. Moet de aanschaf van thuisaccu’s gesubsidieerd worden? Zo denkt Nederland erover!

Revolutionair rendement

Een revolutie in volautomatische stroomoptimalisatie, niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook essentieel in het slagen van de energietransitie. Profiteer van revolutionair rendement, voor voorlopers.