Thuisbatterij-project Almere

 • Gem. binnen 5 jaar terugverdiend
 • Geen spaargeld nodig
 • Mogelijk mét en zonder zonnepanelen

Ontvang persoonlijk aanbod

Direct inzicht in de mogelijkheden

Thuisbatterijen in Almere

Almere streeft ernaar om in 2030 de CO2-uitstoot met 49% te verminderen en in 2050 met 95%. Om dit te bereiken, wil de gemeente woningen en bedrijven verduurzamen, een betrouwbaar energienetwerk opzetten en bewoners betrekken en activeren bij de energietransitie. Tot deze maatregelen behoren ook het slim inzetten van zonnepanelen, windenergie en accusystemen.

Daarom start Zonneplan op eigen initiatief het thuisbatterij-project Almere. Het is geen project van de gemeente. Zonneplan vindt dat iedereen moet kunnen profiteren van de duurzame energietransitie, mét of zonder zonnepanelen. 

Het is tijd voor de volgende stap....

Almere maakt kennis met thuisopslag

We introduceren met trots ons vooruitstrevende thuisbatterij-project in Almere. Met nieuwe energie zetten we stappen richting een klimaatneutrale stad. Jouw thuisbatterij werkt daar ook aan mee. Het zorgt voor een groen en stabiel energienet terwijl jij er ook nog aan verdient. Dit maakt de thuisbatterij goed voor jouw portemonnee, maar ook noodzakelijk voor de energietransitie.

Samen inkopen = de beste deal
Inwoners uit Almere profiteren van dit eenmalige aanbod door collectieve inkoop van de thuisbatterij.

Btw-teruggave mogelijk
De Zonneplan thuisbatterij komt in aanmerking voor btw-teruggave. Hierdoor ontvangt meer dan 95% van de particulieren het btw-bedrag terug.

Geen spaargeld nodig
In gemeente Almere is het mogelijk om via het Nationaal Warmtefonds een aantrekkelijke lening af te sluiten met een lage rente en gunstige voorwaarden. Zo hoef je zelf niet te investeren, maar ga je toch verdienen met een thuisbatterij.

De 10, 15 en 20 kWh varianten van de slimme thuisbatterij van Zonneplan
Geen spaargeld nodig

Energiebespaarlening Almere

In de gemeente Almere is het mogelijk om via het Nationaal Warmtefonds een lening af te sluiten. Koop je jouw thuisbatterij samen met zonnepanelen of heb je al zonnepanelen op je dak liggen? Dan mag je gebruik maken van deze lening met een lage rente. Het grote voordeel; de maandelijkse verdiensten van de thuisbatterij zijn hoger dan de kosten van deze lening. Je hebt dus geen spaargeld nodig en je maandelijkse vaste lasten worden automatisch lager.

Let wel op. Bij het lenen ga je een financiële verplichting aan. Wij hebben uiteraard vertrouwen in de toekomst van thuisopslag, maar de toekomstige opbrengsten zijn niet gegarandeerd. Overweeg dit zorgvuldig.

Voordelen van een laag rentetarief
Het rentetarief ligt tussen de 3,8 en 4.2% en is onder andere afhankelijk van het bedrag dat je wilt lenen. Met een verzamelinkomen onder €60.000,- is het zelfs mogelijk om deze lening rentevrij af te sluiten.

Gratis af te sluiten
Kosteloos af te sluiten en bovendien vroegtijdig af te lossen. Dit is altijd boetevrij.

Zonneplan ondersteunt je bij de aanvraag
Geef aan dat je gebruik maakt van deze regeling en Zonneplan ondersteunt je bij de aanvraag.

De financiële voordelen van een thuisbatterij

Jaarlijks verdienen met een thuisbatterij

Een thuisbatterij koop je niet om mooi aan de muur te hangen. Die koop je om je zonne-energie op te kunnen slaan of om een flink rendement te behalen. Maar over welk rendement hebben we het dan?

De aansturing bepaalt de opbrengst

Je eigen zonnestroom opslaan klinkt als maximaal profiteren. Toch kun jij nog veel meer verdienen met jouw thuisbatterij. Hoe? Laat je batterij automatisch laden en ontladen bij de meest gunstige energieprijzen, zoals bij dynamische uurprijzen of bij onbalans. Dit maakt een thuisbatterij voor iedereen interessant.

Revolutionair rendement met Powerplay

Met Zonneplan Powerplay krijg jij toegang tot verschillende energiemarkten waar je als particulier normaal geen toegang tot hebt. Jouw thuisbatterij bepaalt volautomatisch de beste laadstrategie met één doel: revolutionair rendement voor jou.

Behaald rendement in 2023 van een Nexus Thuisbatterij met Zonneplan Powerplay.
Benieuwd naar het huidige rendement? Bekijk onze demo-installatie.

Doe mee met ons thuisbatterij-project Almere

Inkomsten genereren op 4 manieren

Hoe werkt een thuisbatterij?

#1 Verplaatsen van groene stroom

Overdag wordt duurzame wind- en zonnestroom van het net opgeslagen en verplaatst naar momenten met een tekort aan groene stroom in de avond.

#2 Voorkomen van onbalans

Landelijke netbeheerder Tennet is dagelijks actief met het stabiliseren van het energienet. De thuisbatterij helpt bij onbalans. Hiermee behaalt de thuisbatterij het meeste rendement.

#3 Opslaan van eigen zonnestroom

Met de thuisbatterij ben jij voorbereid op het afschaffen van de salderingsregeling. Je verdient aan netstabilisatie én maakt automatisch gebruik van je eigen zonnestroom.

#4 Oplossen van netcongestie in de wijk

De Zonneplan thuisbatterij is ontworpen om lokale netcongestie te voorkomen in de wijk. Deze functionaliteit wordt in samenwerking met netbeheerders doorontwikkeld.

Klinkt ingewikkeld?

Erwin van Bright legt het haarfijn
aan je uit

De thuisbatterij van Zonneplan stuurt automatisch aan op maximaal rendement voor jou én het milieu. Meer weten? Erwin van Bright legt het in een aantal minuten aan je uit.

Play
Video preview

Profiteer van het thuisbatterij-project Almere

Inwoners van Almere profiteren van het feit dat de thuisbatterijen collectief worden aangeschaft. Hierdoor is er voor inwoners van Almere door Zonneplan een eenmalig aanbod samengesteld. Alle voordelen van het project op een rij.

Gratis en vrijblijvend persoonlijk advies

Zonneplan verzorgt jouw btw-teruggave

All-in montage: geen extra kosten

Lenen tegen een gereduceerd rentetarief

Uniek aanbod door collectieve inkoop

Zonneplan ondersteunt bij de lening van het SVn

thuisbatterij-project Arnhem

Hoor wat andere voorlopers zeggen

Almere maakt kennis met thuisopslag

Eenmalig aanbod

Vanwege collectieve inkoop profiteren de inwoners van Almere van dit eenmalige aanbod.

Geheel vrijblijvend

Ontvang je aanbod en beslis daarna of je van de voordelen gebruik wil maken.

Je betaalt geen btw

Btw-teruggave verzorgd door Zonneplan.

Veelgestelde vragen over de thuisbatterij

Zonneplan Nexus live Q&A

Jochem en Jort beantwoorden al jouw vragen over de Zonneplan Nexus thuisbatterij.

Play
Video preview
 • Wat houdt thuisbatterij-project Almere precies in?

  Deze maand lanceert Zonneplan in Almere een thuisbatterij-project. Het doel is om de kennis over thuisbatterijen te vergroten en inwoners ook echt te laten profiteren van een thuisbatterij. Het gaat om een eenmalig aanbod door collectieve inkoop. Geheel vrijblijvend.

 • Is er een subsidie voor de thuisbatterij in Almere?

  Er zijn geen subsidies voor thuisbatterijen, maar we hebben wel een thuisbatterij-project in Almere . Vanwege collectieve inkoop profiteren de inwoners van Almere van dit eenmalige aanbod. Doe een aanvraag en je ontvangt direct een persoonlijk aanbod.

  Bovendien biedt de gemeente Almere in samenwerking met het SVn een lening aan. Geef aan dat je gebruik maakt van deze regeling en Zonneplan ondersteunt je bij de aanvraag. De lening is beschikbaar zolang er budget beschikbaar is.

 • Kan de thuisbatterij zowel zonnestroom opslaan als handelen op het energienet?

  Nee. De Zonneplan Nexus thuisbatterij werkt met én zonder zonnepanelen. Hoe? De thuisbatterij laadt automatisch bij de laagste stroomtarieven. Het maakt niet uit of deze van je zonnepanelen komt of van het stroomnet. We leggen je graag uit hoe het werkt. Lees meer over zonnestroom opslaan op deze pagina  

   

   

 • Wat kost een thuisbatterij?

  De prijs van een Zonneplan Nexus thuisbatterij varieert van € 5990 tot € 7990 euro excl. btw. Als particulier is het in meer dan 95% van de veel gevallen mogelijk om 21% btw terug te vragen. Doe een aanvraag en je ontvangt een persoonlijk aanbod

 • Wat houdt de installatie van een thuisbatterij precies in?

  Kortweg bestaat de thuisbatterij installatie uit drie onderdelen: De plaatsing van de thuisbatterij, de installatie van de omvormer vlakbij de omvormer en de aansluiting in de meterkast. Lees meer over de installatie van de thuisbatterij.