035-7600181Bereikbaar tot 20:30 uur
Laren
Laren krijgt zonnepanelen

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.143 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Ontdek wat jij gaat besparen

Het project is geopend
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelenproject Laren

Laren doet het goed op het gebied van duurzaamheid! Zo verduurzamen steeds meer inwoners van Laren bijvoorbeeld met zonnepanelen. Met zonnepanelen wek je je eigen energie op, waardoor je minder fossiele brandstoffen gebruikt. Goed voor het milieu dus! Daarnaast bespaar jij ook nog eens op jouw energierekening. Naast de huishoudens in Laren zijn ook verenigingen duurzaam bezig. SV Laren'99 heeft namelijk 250 zonnepanelen op het dak liggen van het clubgebouw. Wat een goed initiatief!

Gemeente Laren bespaart jaarlijks 112.500kg CO2 met alle zonnepanelen die op de woningen geïnstalleerd zijn. Daarnaast besparen de inwoners met elkaar ook nog eens €205.740. Toch profiteert nog niet iedereen van de zon. Van alle geschikte daken heeft namelijk 5% zonnepanelen. Grote kans dus dat jij nog kunt profiteren van zonne-energie!

Doe bij ons de postcodecheck en kom erachter hoeveel jij kunt besparen met zonnepanelen. Een van onze adviseurs neemt jouw woning onder de loep, om zo een dakplan op maat voor jou samen te stellen. Je ontvangt hiervan een volledig vrijblijvende offerte, jouw persoonlijke Zonneplan. Hierin vind je bovendien specifieke informatie over de materialen, de kosten en natuurlijk de opbrengsten! Waar wacht je nog op?

Een geweldig aanbod in Laren:

 • De beste prijs door collectieve inkoop

  Door onze zonnepanelenprojecten kopen wij groot in. Daarom altijd de beste deal voor jou.

 • Benut het Zonneplan Serviceplan

  Jij krijgt 10 jaar garantie, uitgevoerd door onze eigen service teams. Altijd inclusief voorrij- en montagekosten.

 • Ontvang 21% btw retour

  Op dit moment krijg jij de btw retour van de Belastingdienst. Zonneplan vraagt dit voor je aan.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Laren kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Laren

Al 180 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Laren gingen je voor.

Dak geschikt voor zonnepanelen in Laren

Zonneplan heeft onderzoek gedaan naar het aantal geschikte daken in Laren. Huizen die niet geschikt zijn, doordat ze bijvoorbeeld een rieten dak hebben, zijn hier dus niet bij meegenomen. Uit het onderzoek is gebleken dat 1.374 koopwoningen in Laren geschikt zijn voor zonnepanelen.

Het is wel belangrijk om te weten dat er sprake is van een beschermd stadsgezicht in het centrum van Laren. Dit zijn panden met een hoge historische en culturele waarde, waardoor de gemeente heeft besloten om deze panden met beschermd stadsgezicht te bestempelen. De bewoners hebben hierdoor wel een vergunning van de gemeente nodig om zonnepanelen te laten plaatsen. Wil je zeker weten of jouw huis hieronder valt? Vraag het vrijblijvend aan één van onze adviseurs.

Zonnepanelen installateur Laren

Ben je op zoek naar een zonnepanelen installateur in Laren? Onze ervaren monteurs en installatiepartners komen graag bij je langs. Onze installateurs in Laren zijn opgeleid in de Zonneplan Academy, VCA-gecertificeerd en werken volgens de normen van NEN-3140. Na het maken van een persoonlijk Zonneplan, komen we langs om de zonnepanelen te installeren.

Na de installatie kun jij jouw opbrengsten bijhouden in de Zonneplan app en heb je recht op 10 jaar Zonneplan Serviceplan. Met het Zonneplan Serviceplan ben jij ervan verzekerd dat je 10 jaar lang een werkend systeem hebt en niet tegen onverwachtse kosten aanloopt. Onder het serviceplan vallen onder andere voorrijkosten, montagekosten en de btw-teruggave service die volledig uit handen wordt genomen door Zonneplan.

Zonnepanelen kopen in Laren

De gemeente heeft als doel dat in 2040 Laren energieneutraal is. Veel inwoners van Laren zijn dan ook al bezig met deze veranderingen. Als bewoner kun jij hier ook aan bijdragen door zonnepanelen te plaatsen op jouw dak in Laren. Super interessant, want je begint al vanaf de eerste dag met verdienen. Er zijn ook al lokale initiatieven gestart. De Groene Afslag is een duurzaam ontmoetingscentrum in Laren. Het hele pand is duurzaam ingericht en je kunt hier terecht voor flexwerk plekken, vergaderen of om wat te eten. Dit is een erg creatief en mooi initiatief! Wil jij zonnepanelen kopen in Laren? Doe de gratis dakcheck en krijg direct inzicht in de mogelijkheden van zonnepanelen in Laren.

Laren gaat voor Slimme energie

In 2022 kiezen steeds meer inwoners van Laren voor een energiecontract op basis van uurprijzen. Geen vast contract meer dus, maar een dynamisch energiecontract. Zo heb je in Laren zelf invloed op jouw energierekening. Met Slimme energie krijg je stroom voor uurprijzen en zie je via de Zonneplan app wanneer stroom écht groen en goedkoop is. Slimme energie is nu beschikbaar in Laren!

Vragen over zonnepanelen in Laren

 • Waarom zonnepanelen kopen in Laren?

  Zonnepanelen kopen in Laren heeft voordelen. Op steeds meer daken in Laren liggen zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld €1.143 per jaar. En verkoop jij je woning in de toekomst? Dan is jouw woning door de zonnepanelen gemiddeld 5.000,- euro meer waard.

 • Zijn er subsidies voor zonnepanelen in Laren?

  Er is op dit moment geen subsidie op zonnepanelen in Laren. Wel krijg je op dit moment €750,- btw terug van de Belastingdienst en profiteer je de komende jaren nog van de salderingsregeling. Wil je zeker weten of er lokale duurzaamheidsleningen actief zijn. Vraag het vrijblijvend aan één van onze adviseurs.

 • Zit er een Zonneplan zonnepanelen installateur in Laren?

  In Almere hebben wij een eigen installatiedepot en installeren Zonneplan installateurs zonnepanelen. Naast onze eigen teams zitten er in de regio twee lokale Zonneplan partners. Infinity Solar Technologies uit Almere en SDK Techniek uit Leusden. Samen verduurzamen wij de lokale regio!


Laren in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Laren steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Laren er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Laren

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Vraag de dakcheck aan

Ontvang adviesgesprek

in 60 seconden geregeld!