Slim laden met Zonneplan Energie

 • Stroom en gas voor inkoopprijs
 • Automatisch laden tijdens daluren
 • Live aansturing via app

Bereken jouw maandbedrag

Bereken jouw voordeel in 10 seconden

Kosten besparen met Zonneplan Energie

Met Zonneplan Energie laad je tegen inkoopprijzen per uur. Ieder uur wisselt de prijs afhankelijk van de marktprijs. Door jouw laadsessies in te plannen in de goedkoopste uren profiteer van je lagere kosten en gebruik je meer groene stroom.

Zonneplan App om auto slim mee op te laden
Dynamische uurprijzen

Bekijk de actuele stroomprijzen

Slim laden is eigenlijk een verzamelterm. Het betekent dat het opladen van je elektrische auto wordt gestuurd op basis van stroomprijs, aanbod van groene stroom of belasting van het stroomnet. Slim laden met Zonneplan Energie brengt jouw laadkosten flink omlaag.

Geld besparen met slim laden

Slim & goedkoop jouw auto laden bij lage stroomprijzen

Jouw elektrische auto laden wanneer de stroomprijs het gunstigst is; dat is slim laden. Heb je een vast of variabel energiecontract? Dan kun je gebruik maken van de laagste stroomprijs wanneer je een dubbel energietarief hebt. Overdag geldt het normaaltarief. Het daltarief geldt dan ‘s nachts, in het weekend en tijdens feestdagen. Het voordeel kan nog veel meer oplopen wanneer je slim laadt met een dynamisch energiecontract. Zo’n energiecontract werkt met stroom voor inkooprijzen per uur. Plan jouw laadsessies tijdens de goedkope en bovendien groene uren en je bespaart fors op jouw laadkosten.

Met Zonneplan Energie ben je verzekerd van de laagst mogelijke energiekosten, doordat je stroom en gas tegen inkoopprijs krijgt geleverd. Deze prijzen variëren gedurende de dag. Met de Zonneplan Laadpaal kan je hier op een slimme manier van profiteren.

Hoe dit werkt? Het is heel eenvoudig. Je laadt jouw auto via onze Zonneplan app op momenten waarop stroom het meest voordelig en dus ook het meest groen is. Zo betaal je slechts een fractie van de normale prijs voor het opladen van jouw EV.

auto laden met lage uurprijzen
Geld verdienen met onbalans

Slim jouw elektrische auto laden bij onbalans

Het Nederlandse stroomnet is een continu spel van vraag en aanbod van stroom. Je vraagt stroom door jouw wasmachine en tv aan te zetten. Heb je zonnepanelen dan lever je stroom terug aan het net en bied je juist stroom aan. De landelijke netbeheerder is verantwoordelijk voor de balans op ons elektriciteitsnetwerk. Vraag en aanbod van stroom moet namelijk altijd gelijk zijn. Is er (onverwachts) meer productie van stroom of wordt juist opeens veel meer stroom verbruikt? Dan ontstaat er onbalans op het net. Binnenkort word jij beloond door met jouw laadpaal te helpen bij onbalans.

Beloning bij het laden van jouw auto

Is er teveel aanbod van stroom? Dan word je beloond wanneer jij stroom verbruikt en het laden van jouw EV wordt gestart.

Stop met laden en verdien

Is er een tekort aan stroom? Dan krijg je juist een beloning wanneer het laden van jouw elektrische auto juist wordt onderbroken.

Alles automatisch via de app

Het mooie is dat jij zelf eigenlijk niets hoeft te doen. Jij zorgt ervoor dat jouw auto aan de laadpaal staat. Via de app stel je in wanneer de accu weer vol moet zijn. De app regelt de rest. Ook dat is slim laden.

auto laden bij onbalans met laadpaal thuis

Zonneplan Energie

Bespaar gemiddeld €600 per jaar

Laad jouw auto slim wanneer stroom voordelig is.

Stroom voor inkoopprijs per uur

Betaal de daadwerkelijke inkoopprijs zonder (winst)marge.

Gratis live verbruiksinzicht

De Zonneplan Connect leest live je slimme meter uit, waardoor je in de app kunt zien hoeveel energie je verbruikt.

Slim laden met dynamische energieprijzen

Hoeveel kan je besparen als je jouw elektrische auto laadt met Zonneplan Energie?

Onze klanten bespaarden in 2022 en 2023 gemiddeld €0,15 per kWh door te laden met dynamische energieprijzen. Ga je uit van een elektrische auto met een verbruik van 5 kilometer per 1 kWh dan kom je tot onderstaande besparingen.

Wat verwachten we in de toekomst? Deze besparing zal waarschijnlijk toenemen, omdat er steeds meer duurzame en goedkope stroom beschikbaar komt op het net. Let op: aan deze schatting kunnen geen rechten worden ontleend.

Stuur jouw verbruik naar duurzaam opgewekte stroom

Slim laden met groene energie

Ontdek hoe jij met een energiecontract op basis van dynamische prijzen niet alleen kosten kunt besparen, maar ook het milieu een goede dienst kunt bewijzen! Door slim om te gaan met stroomverbruik, vermijd je het gebruik van vervuilende stroom uit gas- en kolencentrales. En dat is nog niet alles! De goedkoopste uren komen vaak overeen met de uren waarin er veel groene stroom beschikbaar is. Zo draag jij bij aan een schonere wereld en profiteer jij van de voordeligste energietarieven.

slim laden grafiek
Nederlands slimste energie app

Altijd live controle via de Zonneplan app

Krachtige functies binnen handbereik

Met de Zonneplan app bedien je jouw laadpaal super eenvoudig. Plan jouw laadsessies tijdens de goedkope uren.

Je hele energiehuishouden in één app

Krijg live inzicht in de uurprijzen, jouw verbruik en ontvang slimme notificaties voor de goedkoopste uren.

Zonneplan App

Nieuws over energie

Zonneplan Energie-klant had prijsplafond niet nodig in 2023
Energie

Zonneplan Energie-klant had prijsplafond niet nodig in 2023

Hoeveel betaalden Zonneplan Energie-klanten in 2023 voor hun stroom en gas? En hoe verhoudt zich dat tot de tarieven van vaste en variabele contracten? Je leest het hier!

Dynamisch energiecontract populairst onder twintigers
Energie

Dynamisch energiecontract populairst onder twintigers

Steeds meer huishoudens maken gebruik van dynamische energieprijzen. Lees hier onder welke groepen het dynamische energiecontract het populairst is!

Nog steeds een op de drie Nederlanders voorstander van kernenergie
Energie

Nog steeds een op de drie Nederlanders voorstander van kernenergie

Zijn Nederlanders voor of tegen kernenergie? Wij zochten het uit met een panelonderzoek. Lees hier de resultaten!

Statement: Progressieve partijen zouden dynamische energiecontracten moeten toejuichen
Energie

Statement: Progressieve partijen zouden dynamische energiecontracten moeten toejuichen

Méér dan 100 procent groene stroom: hoe kan dat?
Energie

Méér dan 100 procent groene stroom: hoe kan dat?

Eén van de vragen die we de laatste tijd krijgen is hoe het toch kan dat stroom volgens de Zonneplan app bij momenten meer dan 100 procent groen is. Die vraag beantwoorden we hier!

Helft van Nederland overweegt dynamisch energiecontract
Energie

Helft van Nederland overweegt dynamisch energiecontract

Zonneplan deed onderzoek en vroeg aan 1000 Nederlanders of zij een dynamisch energiecontract overwegen. Lees hier de uitkomsten!

133 duizend huishoudens hebben dynamisch energiecontract
Energie

133 duizend huishoudens hebben dynamisch energiecontract

Een op de 50 huishoudens heeft inmiddels een dynamisch energiecontract. Dat gaat de komende maanden nog snel toenemen, zo blijkt uit ons panelonderzoek. Lees hier meer!

Is een dynamisch energiecontract verstandig met zonnepanelen?
Energie

Is een dynamisch energiecontract verstandig met zonnepanelen?

Gaat een dynamisch energiecontract samen met zonnepanelen of kun je beter voor een contract met vaste tarieven kiezen? Wij zochten het uit!

Prijsplafond in januari overbodig voor dynamische energiegebruiker
Energie

Prijsplafond in januari overbodig voor dynamische energiegebruiker

Januari 2023 was de eerste maand waarin het prijsplafond van toepassing was. In hoeverre maakten dynamische energiegebruikers hier gebruik van? Lees het hier!

Lees meer over...

Veelgestelde vragen over Zonneplan Energie

 • Waarom is Zonneplan Energie zo goedkoop?

  Wij bieden onze klanten altijd een eerlijke prijs voor energie, direct van de markt. Zo bespaarden onze klanten in 2022 gemiddeld 31% op hun stroomprijs en 18% op hun gasprijs. Het mooie: bij veel stroom uit zon of wind ligt de stroomprijs het laagst. In 2022 waren daarom 83 uur met een negatieve inkoopprijs. De Zonneplan app helpt je hiervan te profiteren.

 • Kan de laadpaal van Zonneplan slim laden?

  Ja, de laadpaal van Zonneplan kan slim laden. Enkele manieren waarmee dit kan zijn Dynamic Load Balancing, laden met de laagste stroomprijs in combinatie met Zonneplan Energie en laden bij onbalans.

 • Zeggen jullie mijn huidige contract op als ik overstap op Zonneplan Energie?

  Wij zeggen inderdaad je huidige contract op, je hoeft hier zelf niks voor te doen.

Overstappen naar Zonneplan Energie

Start direct met het verlagen van jouw laadkosten.