Flexibel energiecontract

Annelies Pierik
Door: Annelies Pierik

Er is vaak sprake van verwarring bij het gebruik van de term ‘flexibel energiecontract’. Dit komt omdat sommige energiemaatschappijen deze term gebruiken voor een variabel energiecontract, terwijl andere het gebruiken voor een dynamisch energiecontract.

Ga jij een flexibel energiecontract afsluiten? Kijk dan naar de inhoud van het contract als het gaat om de hoogte van de energieprijs, de termijn waarop de energieprijs gewijzigd kan worden, de looptijd van het energiecontract en eventuele voorwaarden rondom afsluiten en opzeggen van het contract.

Andere soorten energiecontracten

We vertellen je graag iets meer over de verschillende soorten energiecontracten.

Veelgestelde vragen over een flexibel energiecontract

  • Is een flexibel energiecontract hetzelfde als een variabel contract?

    ‘Flexibel contract’ is geen officiële term. Soms wordt het gebruikt als een alternatieve term voor een variabel energiecontract, maar soms wordt er ook een dynamisch contract mee bedoeld. Er is dus vaak sprake van verwarring bij het gebruik van deze term. Ons advies is dan ook om specifiek informatie te zoeken over een dynamisch, variabel of vast contract, en niet over een flexibel energiecontract omdat het per leverancier verschilt wat ermee wordt bedoeld.

  • Wat voor energiecontract biedt Zonneplan aan?

    Zonneplan biedt uitsluitend een dynamisch energiecontract aan: Zonneplan Energie. Een slim energiecontract van Zonneplan biedt dé oplossing om jouw energierekening te verlagen. Dit doen we door gebruik te maken van goedkope stroom die dagelijks door zon en wind beschikbaar is. Zonneplan energie laat jou profiteren van deze groene daluren.

Annelies Pierik

Annelies Pierik

Content specialist

Annelies Pierik is een van de auteurs op de website van Zonneplan. Zij is gespecialiseerd in onder andere zonnepanelen en dynamische energie.

Opgeleid in de Zonneplan Academy
Deel dit artikel:

Alles over Soorten energiecontracten