0523-225002Bereikbaar tot 17:00 uur
Hardenberg
Hardenberg krijgt zonnepanelen

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.027 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Ontdek wat jij gaat besparen

Het project is geopend
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelenproject Hardenberg

De gemeente Hardenberg is goed bezig! Zo is het in 2012 gebouwde gemeentehuis onder andere voorzien van zonnepanelen. Ook van de inwoners profiteert al van zonne-energie. Dit zijn om precies te zijn daken met zonnepanelen in Hardenberg. Benieuwd of jij ook kunt profiteren?

Bij   daken met zonnepanelen hoeft het opwekken van zonne-energie in Hardenberg en omgeving niet te stoppen. Nog   van de koopwoningen in de gemeente zijn namelijk geschikt voor zonnepanelen. Dat zijn ruim woningen! Er is dus een grote kans dat jouw huis ook geschikt is. Wacht daarom niet langer en vraag jouw Zonneplan aan!

Zodra jij jouw aanvraag hebt gedaan via onze postcodecheck neemt één van onze deskundige adviseurs contact met jou op. In dit eerste gesprek worden al jouw wensen besproken. Na dit contact zal de adviseur een persoonlijk dakplan opstellen waarin rekening is gehouden met al jouw wensen. Verdere informatie die wordt gegeven zijn onder andere de hoeveelheid zonnepanelen, de verwachte opbrengsten en de tijd waarin jij jouw investering hebt terugverdiend. Het advies is vrijblijvend en kan worden aangepast wanneer dit nodig zou zijn.

Een geweldig aanbod in Hardenberg:

 • De beste prijs door collectieve inkoop

  Door onze zonnepanelenprojecten kopen wij groot in. Daarom altijd de beste deal voor jou.

 • Benut het Zonneplan Serviceplan

  Jij krijgt 10 jaar garantie, uitgevoerd door onze eigen service teams. Altijd inclusief voorrij- en montagekosten.

 • Ontvang 21% btw retour

  Op dit moment krijg jij de btw retour van de Belastingdienst. Zonneplan vraagt dit voor je aan.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Hardenberg kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Hardenberg

Al 5.621 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Hardenberg gingen je voor.

Zonnepanelen installateur Hardenberg

Ben je op zoek naar een ervaren zonnepanelen installateur in Hardenberg ? Onze monteurs en installatiepartners staan te popelen om langs te komen. Zij plaatsen geheel zwarte designer zonnepanelen met een maximaal vermogen van 400 Wp per paneel. Met de volle zonuren die het afgelopen jaar zijn gemeten, wekt één paneel gemiddeld per jaar al 320 kWh op.

Naast de panelen komt er in jouw huis ook, afhankelijk van de schaduwwerking op jouw dak, een Zonneplan One of One Optimized omvormer te hangen. Deze zorgt ervoor dat de door de zonnepanelen opgewekte gelijkstroom wordt omgezet tot bruikbare wisselstroom. Daardoor kun jij je eigen stroom in jouw apparaten gebruiken of terugleveren aan het net.

Dak geschikt voor zonnepanelen in Hardenberg

Vier plaatsen binnen de gemeente Hardenberg vallen onder beschermd stadsgezicht. Dit betekent dat voor het plaatsen van de zonnepanelen een vergunning van de gemeente nodig is. Dit geldt voor de volgende plaatsen:

Balkbrug: in het gebied Ommerschans-Balkbrug

Gramsbergen: rondom de Kruisstraat en de Boomhofstraat

Rheeze: de Rheezeweg en Ringweg

Oud Avereest-Den Huizen: het gebied tussen Oud Avereest en Den Huizen

In de rest van de gemeente kan er zonder vergunning zonnepanelen worden geïnstalleerd. En onze installateurs staan dan ook te popelen om jou dak te voorzien van zonnepanelen.

Zonnepanelen kopen in Hardenberg

De gemeente Hardenberg heeft de ambitie om in 2050 energieneutraal te zijn. Dit houdt in dat er evenveel energie moet worden opgewekt als er wordt verbruikt. Met de aanschaf van zonnepanelen wordt niet alleen bijgedragen aan een energieneutraal Hardenberg, maar wordt er ook bespaard op de energierekening. Wil jij zonnepanelen kopen in Hardenberg ? Doe de gratis dakcheck en krijg direct inzicht in de mogelijkheden van zonnepanelen in Hardenberg .

Hardenberg gaat voor Slimme energie

Steeds meer Hardenbergers kiezen in 2022 voor een energiecontract op basis van uurtarieven. Geen vast contract meer dus, maar een dynamisch energiecontract. Zo heb je in Hardenberg zelf invloed op jouw energierekening. Met Slimme energie krijg je stroom voor variabele uurprijzen en zie je via de Zonneplan app wanneer stroom écht groen en goedkoop is. In Hardenberg is Slimme energie nu beschikbaar!

Vragen over zonnepanelen in Hardenberg

 • Waarom zonnepanelen kopen in Hardenberg?

  Zonnepanelen kopen in Hardenberg heeft voordelen. Op steeds meer daken in Hardenberg liggen zonnepanelen. Logisch, want een Hardenberger verdient hiermee gemiddeld €1.143 per jaar. En verkoop jij je woning in de toekomst? Dan is jouw woning door de zonnepanelen gemiddeld 5.000,- euro meer waard.

 • Zijn er subsidies voor zonnepanelen in Hardenberg?

  Er is op dit moment geen subsidie op zonnepanelen in de gemeente Hardenberg. Wel krijg je op dit moment €750,- btw terug van de Belastingdienst en profiteer je de komende jaren nog van de salderingsregeling. Wil je zeker weten of er lokale stimuleringsregelingen actief zijn. Vraag het vrijblijvend aan één van onze adviseurs.

 • Zit er een Zonneplan zonnepanelen installateur in Hardenberg?

  Het Zonneplan installatiedepot dat het dichtstbij Hardenberg ligt is gevestigd in Hoogeveen. Vanuit deze locatie installeren onze eigen monteurs zonnepanelen. Daarnaast zijn er in de regio nog Zonnpelan partners. Zo heb je er binnen de gemeente zelf één in Dedemsvaart en één in Wierden. Samen verduurzamen we de lokale regio!


Hardenberg in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Hardenberg steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Hardenberg er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Hardenberg

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Doe de gratis dakcheck

Ontdek jouw opbrengst

in 60 seconden geregeld!