< Nieuws

Zonneplan winnaar FD Bronzen Gazelle Regio Oost

15 november 2016 - door Jorik van der Veen

Zonneplan is voor het tweede jaar op rij winnaar van de FD Gazelle Award. Op 15 november 2016 vond de uitreiking plaats in Deventer voor de regio oost (Overijssel, Gelderland en Utrecht). Zonneplan mocht deze avond de FD Bronzen Gazelle Award in ontvangst nemen in de categorie middelgroot en is hiermee een van de drie snelst groeiende bedrijven in haar klasse. Elk jaar worden per regio de snelst groeiende bedrijven onderscheiden door het Financieele Dagblad (FD).“We zijn ontzettend trots op Zonneplan en de doelen die we hebben bereikt”, aldus Paul van der Klooster, directeur van Zonneplan. “We gaan er vol voor om Nederland te laten profiteren van duurzame energie. Naast zonnepanelen hebben we ons het afgelopen jaar bezig gehouden met het verder vormgeven van de trias energetica. We hebben Isolatieplan succesvol toegevoegd aan onze producten en zijn als online speler de retailmarkt ingestapt met winkels. Daarnaast verduurzamen wij op grote schaal de woningvoorraad van corporaties en institutionele beleggers.”


Geen verrassingZonneplan gaat bij alles wat ze doet een stap verder om de klant blij te maken met zonnepanelen. “Ons advies op afstand is het meest nauwkeurig in de markt. Onze producten worden uitgebreid getest en onze installateurs werken met een App, waarmee de kwaliteit gewaarborgd blijft. Deze aspecten vindt men ook terug in onze winkels. Hier rijdt een robot rond voor advies en er wordt gebruik gemaakt van innovatieve oplossingen om de klant een optimale beleving te bieden. Ook is er een virtual reality rondleiding, waarmee de klant zich waant in een zonnepanelenfabriek”, aldus Koen Altena, Business Developer bij Zonneplan.


FD Gouden GazelleHet FD doet elk jaar onderzoek naar de snelst groeiende bedrijven en beloont hen met de Gazellen Awards. De Gouden, Zilveren en Bronzen Gazelle Award wordt uitgereikt aan de drie best presterende bedrijven per categorie en per regio. Het Zwolse Zonneplan heeft in de regio oost in de categorie ‘middelgrote ondernemingen’ de Bronzen Gazellen Award gewonnen.


Bekijk hier de video van de uitreiking: