088-0203000 Open tot 20:30 uur

Zonnepanelen Zwolle

  • Verdien gemiddeld € 635 per jaar
  • Nu voordeel door btw teruggave
  • Eenvoudige en heldere informatie

Ontdek wat u gaat verdienen

Postcode
Huisnr
Toev
Binnen 60 seconden geregeld

6051 inschrijvingen

Deelnemers van het project

€ 619.200 besparen

Elk jaar samen besparen

48223 bomen

CO2 omgezet in bomen

Zonnepanelen in Zwolle

Zonnepanelen zijn populair in Zwolle. Zo staat Zwolle op nummer twee op basis van het totaal geïnstalleerd vermogen in Nederland, maar komt het nog te kort op basis van het vermogen per inwoner aan zonnepanelen in Nederland. Er is dus nog winst te behalen voor de gemeente Zwolle. Voor Zwolle is duurzaamheid erg belangrijk, daarom helpt de gemeente Zwolle op allerlei verschillende innovatieve manieren mee aan het verduurzamen van Zwolle. Zo is in het project Buurtenergie gezocht naar actieve bewoners, wat heeft bijgedragen aan de oprichting van het burgerinitiatief Blauwvinger Energie. Zonneplan heeft al veel installaties gedaan in de gemeente Zwolle, de bewoners zijn er zeer positief over!

Een bewoner uit Zwolle:

Ik vind dat alles erg goed is verlopen. Alles ging snel en vlot en ik kreeg eerlijk advies van de medewerkers van Zonneplan.

Beschermd stadsgezicht in het centrum van Zwolle

De daken in Zwolle zijn zeer geschikt voor het plaatsen van zonnepanelen. Echter zijn er wel uitzonderingen waar rekening mee gehouden moet worden. Voor het centrum van Zwolle geldt een beschermt stadsgezicht. Dit houdt in dat er een vergunning moet worden aangevraagd als u hier zonnepanelen wilt laten installeren. Maar in de rest van de gemeente kan zonder vergunning zonnepanelen op de daken worden geplaatst.

Gemeente Zwolle als zonnepark

Zonneplan heeft onderzoek gedaan naar het aantal geschikte woningen in Zwolle om zonnepanelen op te installeren. In de gemeente Zwolle zijn 43.288 geschikte woningen en 4236 woningen hiervan beschikken al over zonnepanelen op het dak. Dit houdt in dat ongeveer 10% van de daken in Zwolle al voorzien zijn van zonnepanelen. Echter loopt buurgemeente Ommen nog wel iets voor op Zwolle met 13%. Maar met de plannen van de gemeente en het enthousiasme van de inwoners moet dit geen probleem vormen. Gaat u samen met Zonneplan mee naar de top?


Uw zonnepanelen financieren met de Energiebespaarlening

De gemeente Zwolle wil energieneutraal worden. Om dit te ondersteunen biedt de gemeente Zwolle de inwoners een energiebespaarlening aan.


De energiebespaarlening Overijssel is een lening waarmee u de aanschaf van zonnepanelen kunt financieren:

  • Er is een rentekorting tussen de 0,5% en de 0,9%
  • Het minimum leenbedrag is €2.500,- het maximum is €25.000,-
  • U kunt boetevrij aflossen


Wilt u meer informatie over de energiebespaarlening, dan kunt u hier een kijkje nemen: op het kenniscentrum of ga hier naar de website van het energiebespaarfonds

Voor meer informatie over duurzaamheid binnen de gemeente Zwolle kunt u de website van het energieloket bekijken: klik hier voor het energieloket Zwolle

Zonneplan bekijkt voor u de mogelijkheden

Zonneplan aanvragen

150 reviews van mensen uit de omgeving van Zwolle

Gemiddeld
9,3
10.0
Kan me geen betere installatie wensen. Raadt het iedereen ook zeker aan om Zonneplan een berichtje te doen als je zonnepanelen overweegt. Kennis van zaken en een eerlijk advies.
Zonnepanelen Zwolle
Gekozen voor Zonneplan ONE 4K-S2 en DMEGC Solar 320 Wp All Black

9.0
Ik ben tevreden met de service. Makkelijk en snel traject beleefd, zonder al te veel poespas. BTW-teruggave was snel geregeld.
Zonnepanelen Zwolle
Gekozen voor SolarEdge SE3680 HD Wave SetApp en LONGi Solar 300 Wp All Black

10.0
Ik ben zeer tevreden over het werk dat Zonneplan levert. Eigenlijk ging alles heel soepel en snel, en voor dat ik het wist lagen er zonnepanelen op mijn dak. Daarnaast was de adviseur zeer duidelijk net zoals de installateur. Na enige tijd de BTW-teruggave mogen ontvangen. Top service!
Zonnepanelen Zwolle
Gekozen voor SolarEdge SE2200 HD Wave en DMEGC Solar 300 Wp All Black 35mm

9.0
Ik had al wat panelen op het dak liggen, maar dit waren er niet genoeg. Zonneplan had de beste deal, dus de keus was makkelijk gemaakt. Ik heb geen moment spijt gehad van deze keuze, want alles werd goed geregeld. Ik ben vooral erg te spreken over de btw-teruggave afhandeling. Een dikke 9 voor Zonneplan!
Gekozen voor SolarEdge SE2200 HD Wave en JA Solar 300 Wp All Black

9.0
Ik ben super tevreden! Had niet beter gekund en ik raad iedereen aan om zonnepanelen bij Zonneplan te nemen.
Zonnepanelen Zwolle
Gekozen voor SolarEdge SE3000 HD Wave SetApp en JA Solar 300 Wp All Black

9.0
De installatie is heel vlot afgehandeld en viel ook heel erg mee. Door ons huis heen hadden wij al lege pijpjes die de monteurs konden gebruiken, hierdoor is het kabelwerk erg mooi en netjes weggewerkt. Ook de omvormer hebben ze netjes in een andere kast geplaatst, waardoor echt alles netjes uitzicht is. Ik ben blij dat ik op deze manier kan bijdragen aan het milieu en het ook nog eens leuk is voor mijn portemonnee.
Gekozen voor SolarEdge SE3000 HD Wave en Trina Solar 300 Wp All Black

9.0
Samen met mijn buren voor Zonneplan gekozen. Meerdere aanbieders vergeleken, maar voor Zonneplan gekozen. De deskundigheid en service gaf de doorslag. Achteraf een uitstekende keuze, alles zeer goed verlopen.
Gekozen voor SolarEdge SE2200 HD Wave en Trina Solar 295 Wp All Black

10.0
We zijn erg blij dat we de zonnepanelen hebben aangeschaft! Het is een ontzettend leuke manier om duurzaam bezig te zijn. We bekijken regelmatig de opbrengsten op de website. We hebben al veel zon gehad en daarmee aardig rendement. Ook de installatie is naar wens verlopen.
Gekozen voor Zeverlution 3000S en Trina Solar 300 Wp All Black

9.0
Mijn ervaring met Zonneplan was perfect! Alles is netjes en zonder rommel aangesloten. Na een paar uurtjes kon ik direct profiteren van de zon.
Gekozen voor Zeverlution 3000S en Trina Solar 300 Wp All Black

10.0
Het hele traject is goed verlopen. De installatie is goed verlopen en alles is helemaal duidelijk. Er wordt meer stroom opgewekt dan dat de prognose aangaf.
Gekozen voor SolarEdge SE4K en Trina Solar 275 Wp All Black

Verdienen met zonnepanelen?

Aan de slag