088-0203000 Bereikbaar tot 20:30 uur

Zonnepanelen Zwolle

  • Gratis scan van uw dak
  • Ook zonder eigen investering
  • Beste deal door collectieve inkoop

Wat kosten zonnepanelen?


5555 inschrijvingen

Deelnemers van het project

€ 562.800 besparen

Elk jaar samen besparen

43797 bomen

CO2 omgezet in bomen

Zonnepanelen in Zwolle

Zonnepanelen zijn populair in Zwolle. Zo staat Zwolle op nummer twee op basis van het totaal geïnstalleerd vermogen in Nederland, maar komt het nog te kort op basis van het vermogen per inwoner aan zonnepanelen in Nederland. Er is dus nog winst te behalen voor de gemeente Zwolle. Voor Zwolle is duurzaamheid erg belangrijk, daarom helpt de gemeente Zwolle op allerlei verschillende innovatieve manieren mee aan het verduurzamen van Zwolle. Zo is in het project Buurtenergie gezocht naar actieve bewoners, wat heeft bijgedragen aan de oprichting van het burgerinitiatief Blauwvinger Energie. Zonneplan heeft al veel installaties gedaan in de gemeente Zwolle, de bewoners zijn er zeer positief over!

Een bewoner uit Zwolle:

Ik vind dat alles erg goed is verlopen. Alles ging snel en vlot en ik kreeg eerlijk advies van de medewerkers van Zonneplan.

Beschermd stadsgezicht in het centrum van Zwolle

De daken in Zwolle zijn zeer geschikt voor het plaatsen van zonnepanelen. Echter zijn er wel uitzonderingen waar rekening mee gehouden moet worden. Voor het centrum van Zwolle geldt een beschermt stadsgezicht. Dit houdt in dat er een vergunning moet worden aangevraagd als u hier zonnepanelen wilt laten installeren. Maar in de rest van de gemeente kan zonder vergunning zonnepanelen op de daken worden geplaatst.

Gemeente Zwolle als zonnepark

Zonneplan heeft onderzoek gedaan naar het aantal geschikte woningen in Zwolle om zonnepanelen op te installeren. In de gemeente Zwolle zijn 43.288 geschikte woningen en 4236 woningen hiervan beschikken al over zonnepanelen op het dak. Dit houdt in dat ongeveer 10% van de daken in Zwolle al voorzien zijn van zonnepanelen. Echter loopt buurgemeente Ommen nog wel iets voor op Zwolle met 13%. Maar met de plannen van de gemeente en het enthousiasme van de inwoners moet dit geen probleem vormen. Gaat u samen met Zonneplan mee naar de top?


Uw zonnepanelen financieren met de Energiebespaarlening

De gemeente Zwolle wil energieneutraal worden. Om dit te ondersteunen biedt de gemeente Zwolle de inwoners een energiebespaarlening aan.


De energiebespaarlening Overijssel is een lening waarmee u de aanschaf van zonnepanelen kunt financieren:

  • Er is een rentekorting tussen de 0,5% en de 0,9%
  • Het minimum leenbedrag is €2.500,- het maximum is €25.000,-
  • U kunt boetevrij aflossen


Wilt u meer informatie over de energiebespaarlening, dan kunt u hier een kijkje nemen: op het kenniscentrum of ga hier naar de website van het energiebespaarfonds

Voor meer informatie over duurzaamheid binnen de gemeente Zwolle kunt u de website van het energieloket bekijken: klik hier voor het energieloket Zwolle

Zonneplan bekijkt voor u de mogelijkheden

Zonneplan aanvragen

150 reviews van mensen uit de omgeving van Zwolle

Gemiddeld
9,2
10.0
Het hele traject is goed verlopen. De installatie is goed verlopen en alles is helemaal duidelijk. Er wordt meer stroom opgewekt dan dat de prognose aangaf.
Gekozen voor SolarEdge SE4K en Trina Solar 275 Wp All Black

8.0
Ik was al erg tevreden over het advies en het opnamen van de offerte. De montage is bijzonder vlot en spoedig verlopen. Het is mooi weer dus de opbrengsten zijn mooi en lopen voor op de prognose.
Gekozen voor Zeverlution 3000S en Trina Solar 275 Wp All Black

10.0
Alles is helemaal naar wens geplaatst. De installatie is niet in 1 dag afgerond, maar dit is allemaal goed opgelost. Ik kijk 1 keer per week naar de opbrengsten. Met de zonnige dagen van nu gaat dit fantastisch.
Gekozen voor Zeverlution 3000S en Trina Solar 275 Wp Poly

9.0
Ik kan Zonneplan aan iedereen aanbevelen! Ze hebben mij een goed en eerlijk advies gegeven. Daarnaast is de opbrengst perfect, het loopt goed op schema met de verwachting. Op de installatie dag zijn de monteurs keurig te werk gegaan, het waren ook erg vriendelijke jongens.
Zonnepanelen Zwolle
Gekozen voor Zeverlution 3680 en Trina Solar 275 Wp Poly

9.0
Wij hebben geen op of aanmerkingen! Alles werkt prima. De app heb ik op mijn telefoon en daar kijk ik regelmatig op. Ook liggen wij op schema met de opbrengst. Laat het mooie weer maar komen!
Gekozen voor SolarEdge SE3500 HD Wave en Trina Solar 295 Wp All Black

9.6
Zonneplan heeft alles van begin tot eind goed voor ons geregeld! Ook erg fijn dat ze na een aantal maanden nog even bellen of alles naar wens is. We hebben veel plezier van de panelen.
Gekozen voor Zeverlution 1500S en Trina Solar 275 Wp All Black

8.0
Ik vind een goede service van groot belang, dat ik dan ook de reden dat ik voor Zonneplan heb gekozen. De service was uitstekend. Alles is mij duidelijk uitgelegd en het is ook fijn dat de btw-teruggave voor je wordt geregeld. De installatie zelf is ook prima verlopen.
Gekozen voor Zeverlution 3000S en Trina Solar 275 Wp All Black

8.0
Zonneplan is erg transparant! Alles is duidelijk en goed beschreven. De installateurs kwamen en zeiden 'dit kluisje gaan we even klaren'. Er waren geen moeilijkheden! Ondanks het vervelende weer ging de installatie erg vlot en werkt alles zoals het hoort! Romy was ook erg vriendelijk en helder in het adviesgesprek.
Gekozen voor SolarEdge SE3500 HD Wave en Trina Solar 275 Wp All Black

9.0
Zonneplan heeft mij een goed advies gegeven. Ze waren altijd erg snel met het reageren, en ik werd goed op de hoogte gehouden! Op de dag van installatie ging alles goed. Het waren aardige jongens en ze waren vlot klaar.
Gekozen voor Zeverlution 2000S en Trina Solar 275 Wp Poly

9.0
De hele ervaring met Zonneplan was super. Mijn zonnepanelen doen het erg goed en ben dik tevreden.
Gekozen voor SolarEdge SE3500 HD Wave en Trina Solar 275 Wp All Black

Verdienen met zonnepanelen?

Aan de slag