0524-215025Morgen open om 09:00 uur
Zwinderen
Zonnepanelen in Zwinderen

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.143 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Zwinderen

Coevorden is druk bezig met de verduurzaming van de gemeente. Zo liggen er sinds 2015 al 400 zonnepanelen op het dak van sportcomplex De Swaneburg. Ook steeds meer inwoners van Zwinderen kiezen voor zonnepanelen. De gemeente Coevorden doet het goed op gebied van zonne-energie. Zo zijn al 2.385 daken voorzien van zonnepanelen. Hiermee besparen deze huishoudens maandelijks op hun energiekosten. Wil je weten hoeveel ze maandelijks besparen?

Gezamenlijk komt de besparing van alle huishoudens uit de gemeente Coevorden neer op €2.726.055. Per huishouden staat dit gelijk aan een gemiddelde besparing van €1.143. Misschien is jouw dak ook wel geschikt voor zonnepanelen en kan dit bedrag per jaar bespaard worden op jouw energierekening. Kom erachter door de gratis postcodecheck in te vullen!

Nadat je de postcodecheck hebt gedaan, neemt één van onze persoonlijke adviseurs contact met je op. Deze adviseur maakt, aan de hand van dat gesprek, een dakplan speciaal afgestemd op jouw dak. Het dakplan en informatie over de materialen vind je terug in jouw Zonneplan. Ook staan hierin de kosten en de opbrengsten die onze zonnepanelen jou gaan opleveren. Wij helpen je graag om eenvoudig de stap naar zonne-energie te maken!

Waarom juist nu zonnepanelen in Zwinderen:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Zwinderen kende afgelopen jaar 1031 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Zwinderen zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.143,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Zwinderen ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Zwinderen kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Zwinderen

Al 2.385 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Coevorden gingen je voor.

Daken geschikt voor zonnepanelen in Zwinderen

Zonneplan onderzoekt voorafgaand aan het project alle daken van Coevorden. In het onderzoek nemen we de ruimte en de ligging van het dak mee. Hieruit blijkt dat 21% van alle geschikte daken binnen de gemeente al zonnepanelen heeft. Ook beschikt Coevorden over een beschermd stadsgezicht. Dit is geval in de buurt Centrum Noord. Alle huishoudens in dit deel van de gemeente hebben een vergunning nodig om zonnepanelen te mogen plaatsen op hun dak. Vraag deze vergunning bij de gemeente op het moment dat dit het geval is. De rest van de gemeente heeft geen vergunning nodig om zonnepanelen te plaatsen.

Zonnepanelen installateur Zwinderen

Ben je op zoek naar een vakkundige zonnepanelen installateur in Zwinderen of omgeving? Onze installateurs zijn opgeleid in de Zonneplan Academy. Daarnaast werken ze volgen de NEN-3140 normen en zijn ze voorzien van een VCA-certificering. Nadat jij akkoord gaat met jouw persoonlijke Zonneplan, kun jij met de zelfplanner zelf een datum prikken wanneer onze ervaren monteurs of installatiepartners langskomen om de zonnepanelen te plaatsen.

Direct na het installeren beginnen jouw zonnepanelen de eerst opbrengsten op te wekken. Via de app heb je ook altijd live inzicht in de opbrengsten van jouw systeem. De app staat namelijk via een versleutelde verbinding in contact met jouw slimme meter. Zo kun je makkelijk jouw opbrengsten vergelijken met die van gisteren of die van de buren.

Zonnepanelen kopen in Zwinderen

In 2040 geheel klimaatneutraal zijn, dat is het doel van de gemeente Coevorden. Dit betekent dat tegen die tijd alle CO2 uitstoot van de gemeente gecompenseerd wordt. In de gemeente lopen al verschillende initiatieven. Zo hebben een aantal scholen en gemeentelijke gebouwen  gezamenlijk al 1100 zonnepanelen op de daken liggen. Ook steeds meer inwoners van Zwinderen maken de overstap naar zonnepanelen.

Zwinderen gaat voor Slimme energie

Steeds meer Coevordenaren kiezen in 2022 voor een energiecontract die qua prijs varieert per uur. Geen vast contract meer dus, maar een dynamisch energiecontract. In Zwinderen heb je dan dus zelf invloed op de hoogte van jouw energierekening. Slimme energie levert jou stroom voor uurprijzen en via de Zonneplan app kun jij zien wanneer stroom écht groen en goedkoop is. In Zwinderen is Slimme energie nu beschikbaar!

Vragen over zonnepanelen in Coevorden

 • Zit er een Zonneplan zonnepanelen installateur in Coevorden?

  Het Zonneplan installatiedepot dat het dichtstbij Zwinderen ligt is gevestigd in Hoogeveen. Vanuit hier installeren onze monteurs zonnepanelen. Naast onze eigen teams zitten er in de regio ook nog twee lokale Zonneplan partners. Deze zijn gevestigd in Dedemsvaart en wierden. Samen verduurzamen wij de gemeente Coevorden!

 • Waarom zonnepanelen kopen in Coevorden?

  Zonnepanelen kopen in Zwinderen heeft voordelen. Op steeds meer daken in Zwinderen liggen zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld €1.143 per jaar. En verkoop jij je woning in de toekomst? Dan is jouw woning door de zonnepanelen gemiddeld 5.000,- euro meer waard.

 • Zijn er subsidies voor zonnepanelen in Coevorden?

  Er is op dit moment geen subsidie op zonnepanelen in de gemeente Coevorden. Wel krijg je op dit moment €750,- btw terug van de Belastingdienst en profiteer je de komende jaren nog van de salderingsregeling. Wil je zeker weten of er lokale stimuleringsregelingen actief zijn. Vraag het vrijblijvend aan één van onze adviseurs!


Zwinderen in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Zwinderen steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Coevorden er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Coevorden

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Vraag de dakcheck aan

Ontvang adviesgesprek

in 60 seconden geregeld!