phone
netherlands
088 020 3000
Bereikbaar tot 18:00 uur
Zwaagdijk-Oost
Zonnepanelen in Zwaagdijk-Oost

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €820 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
0

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

0

Koopwoningen met zonnepanelen

0

Elk jaar samen
besparen

0

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Zwaagdijk-Oost

Medemblik is de oudste stad van regio West-Friesland: het verkreeg in 1289 stadsrechten van graaf Floris V, die toen net West-Friesland definitief had onderworpen aan zijn grafelijke gezag. Tot 2007 viel onder de gemeente Medemblik alleen Medemblik , maar inmiddels is de gemeente met meerdere gemeenten gefuseerd tot een nieuwe gemeente onder de naam Medemblik. In de gemeente is steeds meer aandacht voor duurzame energie en wekken steeds meer mensen zonne-stroom op! Ga jij ook starten met groene energie?

In Medemblik hebben al 3.055 woningen zonnepanelen op het dak. Hiermee besparen zij 1.909.375 kg CO2 en 143.868 bomen worden hierdoor bespaard. Dit is natuurlijk al een geweldig aantal, maar wij van Zonneplan zien dit aantal graag nog verder groeien. Naast dat je door het opwekken van zonne-energie het milieu een handje helpt, scheelt het ook nog eens in de portemonnee. Gemiddeld wordt er €2.505.100 euro bespaard op de energiekosten. Een win-win situatie dus! Wil jij ook starten met besparen? Doe dan de gratis en vrijblijvende postcodecheck en ontdek de mogelijkheden op jouw dak!

Waarom juist nu zonnepanelen in Zwaagdijk-Oost:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Zwaagdijk-Oost kende afgelopen jaar 1141 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Zwaagdijk-Oost zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 820,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Zwaagdijk-Oost ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Zwaagdijk-Oost kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Zwaagdijk-Oost

Al 3.055 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Medemblik gingen je voor.

Verduurzaming in Medemblik

Zonnepanelen zijn een gunstige manier om duurzame energie op te wekken. Ook het rijk ziet dit in. Daarom is het gestart met de pilot ‘Zon langs de A7’, om ook in Medemblik te kunnen profiteren van zonne-energie.

Dat er voor Medemblik wordt gekozen is niet gek. In Medemblik zijn een stuk meer zonuren per jaar zijn dan in Oostelijke gemeenten van het land. In Medemblik heeft de zon het afgelopen jaar bijna 2.000 uur geschenen!

Goed om te weten

In de gemeente Medemblik zijn ons een aantal dingen opgevallen die voor u nuttig zijn om te weten als u zonnepanelen gaat installeren. Het volgende is ons opgevallen:

 1. Beschermd stadsgezicht: In Medemblik is sprake van beschermd stadsgezicht rondom de haven en de kerksituatie. Bij Twisk gaat het om het gebied aan beide kanten van de Dorpsweg. Bevindt jouw woning zich in deze gebieden? Let dan op en vraag eerst een vergunning aan bij de gemeente.
 2. Gunstige financiering voor uw zonnepanelen: Om zonnepanelen te kopen heb je helemaal geen kapitaal aan spaargeld nodig. Er is namelijk een stimuleringsregeling van GreenLoans beschikbaar. Door gebruik te maken van deze regeling ga je er vanaf dag één al op vooruit. Meer over de GreenLoans lening

Zwaagdijk-Oost in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Zwaagdijk-Oost steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Medemblik er nu voor staat?

0

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Medemblik

0

daken zijn geschikt

0

zonuren per jaar

0

inwoners hebben een dakcheck gedaan