074-7600647Bereikbaar tot 20:30 uur
Zenderen
Zonnepanelen in Zenderen

Zonnepanelen van Zonneplan

 • Ontvang gratis zonnepanelen advies
 • Ontdek wat je verdient
 • Installatie door vakspecialisten

Doe de gratis dakcheck

Let op: wachttijd adviesgesprek 4 weken
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Zenderen

De gemeente Borne is omringd door een groen landschap. Zonneplan wil Borne nog duurzamer maken, door zonnepanelen te installeren. Er zijn al veel mooie initiatieven binnen de gemeente. Een goed voorbeeld hiervan is Het Twickel College in Borne. Deze school heeft maar liefst 476 zonnepanelen op het dak liggen. Goed bezig! Samen zorgen wij ervoor dat Nederland duurzaam is en tegelijkertijd bespaar jij ook op je energierekening.

Met het hoge aantal zonuren in de gemeente van maar liefst kun je veel zonne-energie opwekken met zonnepanelen. Zo bespaar je al snel €1.143 euro per jaar op jouw energierekening. Daarnaast help je ook nog het milieu, want door het opwekken van jouw eigen groene energie wordt er minder CO2 uitgestoten.

Benieuwd hoeveel jij nou precies kunt besparen? Met de postcodecheck kom je erachter. Bij deze check kijkt één van onze adviseurs naar jouw dak. Hij kijkt hoeveel panelen er op jouw dak passen en houdt rekening met jouw verbruik. Hierna ontvang je een overzicht van de verwachte kosten en de opbrengsten.

 

Waarom juist nu zonnepanelen in Zenderen:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Zenderen kende afgelopen jaar 1033 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Zenderen zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.027,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Zenderen ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Zenderen kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Zenderen

Al 2.002 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Borne gingen je voor.

Dak geschikt voor zonnepanelen in Zenderen

van de inwoners uit de gemeente Borne heeft zonnepanelen. Op dit moment is nog van de daken geschikt voor zonnepanelen. Dit komt allemaal naar voren naar het onderzoek dat Zonneplan heeft gedaan naar geschikte daken binnen de gemeente Borne.

Een dak is niet geschikt wanneer het bijvoorbeeld gemaakt is van riet of als er gedurende dag extreem veel schaduw op jouw dak is. Inwoners van de gemeente hebben geluk want er bijna geen sprake van een beschermd stadsgezicht. Alleen in het gebied Oud Borne is hier wel sprake van. Dit houdt in dat je eerst een vergunning nodig bent van de gemeente voor het plaatsen van zonnepanelen.

Zonnepanelen installateur Zenderen

Ben je op zoek naar een zonnepanelen installateur in Zenderen  of omgeving? Onze ervaren monteurs en installatiepartners komen graag bij je langs. Ons dichtstbijzijnde installatiedepot is gevestigd in Hengelo. Vanuit hier installeren Zonneplan monteurs zonnepanelen in de hele regio. Naast onze eigen teams zit er in de regio ook een lokale Zonneplan partner. Paauwe Installaties in Wierden.

We hebben al veel installaties mogen leveren in de gemeente Borne. Onze klanten zijn heel tevreden, dat zien we aan ons klantcijfer van 9.4. Logisch, want door de hoge rendement-panelen en de ONE-omvormer met 4G verbinding ben jij klaar voor de toekomst: Je bespaart gemiddeld €1.143 per jaar op de energierekening.

Zonnepanelen kopen in Zenderen

Uiterlijk in 2050 wil Borne energieneutraal zijn. Dit betekent een gelijk tussen de totaal verbruikte energie en de hoeveelheid duurzaam opgewekte energie in de gemeente. Veel Bornenaren zijn al aan het bijdragen van deze doelstelling. Er zijn namelijk al  huishouden in Borne die al zonnepanelen op hun dak hebben laten installeren. Dit is super interessant, want je begint direct de eerste dag al te besparen op jouw energierekening. Ook op de Carnahal in Borne liggen al 240 zonnepanelen. Dit initiatief is vooral bedoeld voor inwoners van Oud Borne, waar zonnepanelen op het eigen dak ongewenst of soms onmogelijk zijn. Samen maken we Nederland Duurzaam! Wil jij ook zonnepanelen kopen in Zenderen ? Doe de gratis en vrijblijvende een dakcheck en krijg direct inzicht in de mogelijkheden van zonnepanelen in Zenderen .

Zenderen gaat voor Slimme energie

In 2022 kiezen steeds meer Bornenaren voor een energiecontract op basis van variabele tarieven. Geen vast contract meer dus, maar zelf invloed op jouw energierekening. Met Slimme energie krijg je stroom voor uurprijzen en zie je via de Zonneplan app wanneer stroom écht groen en goedkoop is. In Zenderen is Slimme energie nu beschikbaar!

Vragen over zonnepanelen in Borne

 • Zijn er subsidies voor zonnepanelen in Borne?

  Er is op dit moment geen subsidie op zonnepanelen in Zenderen . Wel krijg je op dit moment €750,- btw terug van de Belastingdienst en profiteer je de komende jaren nog van de salderingsregeling. Wil je zeker weten of er lokale duurzaamheidsleningen actief zijn? Vraag het vrijblijvend aan één van onze adviseurs.

 • Waarom zonnepanelen kopen in Borne?

  Zonnepanelen kopen in Zenderen heeft voordelen. Op steeds meer daken in Zenderen liggen zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld €1.143 per jaar. En verkoop jij je woning in de toekomst? Dan is jouw woning door de zonnepanelen gemiddeld 5.000,- euro meer waard.

 • Zit er een Zonneplan zonnepanelen installateur in Borne?

  Ons dichtstbijzijnde installatiedepot is gevestigd in Hengelo. Vanuit hier installeren Zonneplan monteurs zonnepanelen in de hele regio. Naast onze eigen teams zit er in de regio ook een lokale Zonneplan partner. Paauwe Installaties in Wierden.


Zenderen in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Zenderen steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Borne er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Borne

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Vraag de dakcheck aan

Ontvang adviesgesprek

Let op: wachttijd adviesgesprek 4 weken