0599-760016Bereikbaar vanaf 09:00 uur
Zandberg
Zonnepanelen in Zandberg

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.143 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Zandberg

Steeds meer inwoners van Zandberg stappen over op zonne-energie! Al 29% van de koopwoningen heeft zonnepanelen op het dak. Het aantal kilogram CO2 dat hiermee wordt bespaard staat gelijk aan het planten van 118.344 bomen! Op het sportpark Buunerdrome in Nieuw-Buinen is in de zomer van 2021 ook flink ingezet op verduurzamen door middel van onder andere 166 zonnepanelen! Benieuwd of jij ook je eigen energie kunt gaan opwekken en hoeveel jij hier mee kunt gaan besparen? Lees dan verder.

Een huishouden in Zandberg bespaart gemiddeld €1.143 per jaar op de energierekening. Met zonnepanelen wek je eigen stroom op en hoef je minder stroom van het net af te nemen. Dit is niet alleen voordelig voor de portemonnee, maar met panelen draag je ook bij aan een klimaatneutraal Zandberg .

Wanneer je een aanvraag doet bij Zonneplan, bekijkt een Zonneplan-adviseur of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen en wordt er vervolgens contact met je opgenomen om jouw persoonlijke wensen en energieverbruik te bespreken. Je ontvangt na het gesprek een vrijblijvende offerte met het aantal panelen, de kosten en de totale besparing! Benieuwd geraakt? Doe dan de postcodecheck!

Waarom juist nu zonnepanelen in Zandberg:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Zandberg kende afgelopen jaar 1031 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Zandberg zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.143,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Zandberg ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Zandberg kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Zandberg

Al 2.513 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Borger-Odoorn gingen je voor.

Dak geschikt voor zonnepanelen in Zandberg

Bij Zonneplan doen we onderzoek naar de potentie van de daken in de gemeente. We bekijken welke daken geschikt zijn om zonnestroom op te wekken. Daken die een rieten dak of weinig ruimte hebben zijn niet geschikt. Uit het onderzoek blijkt dat binnen de hele gemeente Borger-Odoorn 77% van de koopwoningen geschikt zijn om zonne-energie op te wekken.

Uit het onderzoek blijkt dat er geen sprake is van beschermd stadsgezicht in de gehele gemeente. Dat betekent dat jij zonder vergunning, gewoon zonnepanelen kan plaatsen op jouw dak in Zandberg . Dus doe gauw de dakcheck en kijk of jij ook kan gaan besparen op jouw energierekening.

Zonnepanelen installateur Zandberg

Ben je op zoek naar een zonnepanelen installateur in Zandberg ? Onze ervaren monteurs en installatiepartners komen graag bij je langs. Zij zullen ervoor zorgen dat jij een mooie en complete zonnepaneleninstallatie op jouw dak krijgt. Op dit moment installeren wij geheel zwarte zonnepanelen met ene maximaal vermogen van 400 wattpiek. Dat betekent dat één paneel jaarlijks ongeveer 320 kWh opbrengt. Afhankelijk van de hoeveelheid schaduwwerking krijgt jouw installatie een Zonneplan One of One Optimized omvormer die ervoor zorgt dat jouw opgewekte stroom ook daadwerkelijk te gebruiken is of terug geleverd kan worden.

Je kunt je de opbrengsten ook live volgen met de Zonneplan app. Deze krijgt de live data binnen van jouw Slimme meter via een versleutelde 4G-verbinding. Door deze verbinding komt deze data niet bij externe bedrijven terecht en blijft het dus ook echt jouw data.

Zonnepanelen kopen in Zandberg

Borger-Odoorn wil in 2040 energieneutraal zijn. Veel inwoners van de gemeente zijn dan ook al bezig met deze veranderingen en er zijn al 2.513 inwoners die overstappen op eigen energie. Als bewoner kun jij er ook aan bijdragen door zonnepanelen te plaatsen op jouw dak in Zandberg . Super interessant, want je begint al vanaf de eerste dag met verdienen. Wil jij zonnepanelen kopen in Zandberg ? Doe de gratis dakcheck en krijg direct inzicht in de mogelijkheden van zonnepanelen in Zandberg .

Zandberg gaat voor Slimme energie

In 2022 kiezen steeds meer inwoners van Zandberg voor een energiecontract op basis van variabele uurtarieven. Geen vast contract meer dus, maar een dynamisch energiecontract. Zo heb je in Zandberg zelf invloed op jouw energierekening. Met Slimme energie krijg je stroom voor uurprijzen en zie je via de Zonneplan app wanneer stroom écht groen en goedkoop is. Slimme energie is nu beschikbaar in Zandberg !

Vragen over zonnepanelen in Borger-Odoorn

 • Waarom zonnepanelen in Borger-Odoorn?

  Zonnepanelen kopen in Zandberg heeft voordelen. Op steeds meer daken in Zandberg liggen zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld €1.143 per jaar. En verkoop jij je woning in de toekomst? Dan is jouw woning door de zonnepanelen gemiddeld 5.000,- euro meer waard.

 • Zijn er subsidies voor zonnepanelen in Borger-Odoorn?

  Er is op dit moment geen subsidie op zonnepanelen in de gemeente Borger-Odoorn. Wel krijg je op dit moment €750,- btw terug van de Belastingdienst en profiteer je de komende jaren nog van de salderingsregeling. Wil je zeker weten of er lokale stimuleringsregelingen actief zijn. Vraag het vrijblijvend aan één van onze adviseurs.

 • Zit er een Zonneplan zonnepanelen installateur in Borger-Odoorn

  Het dichtstbijzijnde installatiedepot van Zonneplan bevindt zich in Hoogeveen en vanuit hier installeren Zonneplan installateurs zonnepanelen. Naast onze eigen teams zit ook nog een lokale Zonneplan partner in Groningen. Samen verduurzamen wij de lokale regio!


Zandberg in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Zandberg steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Borger-Odoorn er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Borger-Odoorn

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Vraag de dakcheck aan

Ontvang adviesgesprek

in 60 seconden geregeld!