088-0203000Bereikbaar vanaf 08:00 uur
Zalk
Zonnepanelen in Zalk

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.143 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Zalk

Zalk is al goed bezig met verduurzamen! Zowel vanuit de gemeente als bedrijven worden initiatieven genomen om tot meer duurzaamheid in Kampen te komen, en ook de sportclubs zitten niet stil. Zo heeft DOS Kampen maar liefst 170 zonnepanelen op het dak liggen. Ook wekken steeds meer inwoners van Zalk hun eigen zonne-energie op. Niet gek, want met zonnepanelen kun je flink besparen op jouw energierekening. Wil jij ook dagelijks profiteren van de zon? Lees dan verder.

In Zalk hebben 3.788 inwoners zonnepanelen. Samen wekken ze eigen stroom op en zijn ze minder afhankelijk van het net. Gezamenlijk besparen zij €4.329.684 euro op hun energierekening. Gemiddeld is dit €1.143 euro per jaar. Via onze gratis postcodecheck kom jij ook te weten hoeveel je kunt besparen.

Na de aanvraag van de postcodecheck neemt een adviseur jouw woning onder de loep. Daarna neemt de adviseur contact met je op om jouw persoonlijke wensen en energieverbruik te bespreken.  Na het gesprek met de adviseur ontvang je een vrijblijvende offerte met informatie over het aantal panelen, de kosten en jouw totale besparing.

Waarom juist nu zonnepanelen in Zalk:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Zalk kende afgelopen jaar 1033 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Zalk zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.143,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Zalk ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Zalk kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Zalk

Al 3.788 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Kampen gingen je voor.

Dak geschikt voor zonnepanelen in Zalk

Zonneplan doet onderzoek naar de potentie van daken in gemeentes. Hierbij kijken we naar alle relevante aspecten die komen kijken bij het plaatsen van zonnepanelen. Denk hierbij aan daken die niet geschikt zijn, zoals rieten daken, een verkeerde ligging van het dak of obstakels die de zon kunnen hinderen. Uit dit onderzoek blijkt dat nog 10.276 daken in de gemeente Kampen kunnen profiteren van zonnepanelen!

Let op wanneer je in het centrum van Kampen woont. Daar geldt namelijk een beschermd stadsgezicht. Dit houdt in dat er een vergunning aangevraagd moet worden voor het plaatsen van zonnepanelen op de woning. Het betreft de volgende straten: de Broederweg, de Groenstraat, de Voorstraat en de Buiten Nieuwstraat. In de rest van gemeente Kampen kunnen er zonnepanelen geplaatst worden zonder vergunning. Daarbij is het wel goed nieuws dat de gemeente Kampen versoepelingen heeft aangekondigd wat betreft het beschermd stadsgezicht.

Zonnepanelen installateur Zalk

Ben je op zoek naar een zonnepanelen installateur in Zalk ? Onze ervaren monteurs en installatiepartners komen graag bij jou langs om te installeren. Onze installateurs zijn opgeleid in de Zonneplan Academy, VCA-gecertificeerd en werken volgens de normen van NEN-3140. Mede hierdoor zorgen ze vaak voor hele blije klanten. Dit kun je ook terugzien aan ons gemiddelde klantcijfer van 9.2

Wanneer jij de monteurs op bezoek krijgt voor het plaatsen van het zonnepanelensysteem bepaal je zelf. Dankzij onze zelfplanner kies je een datum en tijdstip dat jou uitkomt. Zo kun jij sowieso bij de installatie aanwezig zijn.

Zonnepanelen kopen in Zalk

De gemeente heeft als doel dat in 2035 Kampen energieneutraal is. Veel inwoners van Zalk zijn dan ook al bezig met deze veranderingen en er zijn al 3.788 inwoners die overstappen op eigen energie. Als bewoner kun jij er ook aan bijdragen door zonnepanelen te plaatsen op jouw dak in Zalk . Super interessant, want je begint al vanaf de eerste dag met verdienen. Wil jij zonnepanelen kopen in Zalk ? Doe de gratis dakcheck en krijg direct inzicht in de mogelijkheden van zonnepanelen in Zalk .

Zalk gaat voor Slimme energie

In 2022 kiezen steeds meer inwoners van Zalk voor een energiecontract op basis van uurprijzen. Geen vast contract meer dus, maar een dynamisch energiecontract. Zo heb je in Zalk zelf invloed op jouw energierekening. Met Slimme energie krijg je stroom voor uurprijzen en zie je via de Zonneplan app wanneer stroom écht groen en goedkoop is. Slimme energie is nu beschikbaar in Zalk !

Vragen over zonnepanelen in Kampen

 • Waarom zonnepanelen kopen in Kampen?

  Zonnepanelen kopen in Zalk heeft voordelen. Op steeds meer daken in Zalk liggen zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld €1.143 per jaar. En verkoop jij je woning in de toekomst? Dan is jouw woning door de zonnepanelen gemiddeld 5.000,- euro meer waard.

 • Zijn er subsidies voor zonnepanelen in Kampen?

  Er is op dit moment geen subsidie op zonnepanelen in Zalk . Wel krijg je op dit moment €750,- btw terug van de Belastingdienst en profiteer je de komende jaren nog van de salderingsregeling. Wil je zeker weten of er lokale stimuleringsregelingen actief zijn. Vraag het vrijblijvend aan één van onze adviseurs.

   

 • Zit er een Zonneplan zonnepanelen installateur in Kampen?

  In Zwolle hebben wij een eigen installatiedepot en installeren Zonneplan installateurs zonnepanelen. Naast onze eigen teams zitten er in de regio twee lokale Zonneplan partners. Drost Instal B.V. uit Wezep en Installatiegroep Duurzaam B.V. uit Lelystad. Samen verduurzamen wij de lokale regio!


Zalk in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Zalk steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Kampen er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Kampen

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Vraag de dakcheck aan

Ontvang adviesgesprek

in 60 seconden geregeld!