088 020 3000Bereikbaar tot 18:00 uur
Zaanstad
Zonnepanelen in Zaanstad

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.027 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Zaanstad

Steeds vaker wordt er in Zaanstad overgestapt op zonnepanelen om zelf energie op te wekken. De middelbare onderwijsschool Compaen in Zaandam ging in 2016, met maar liefst 800 zonnepanelen , bijvoorbeeld over op zonne-energie. Maar ook 5.752 huishoudens profiteren tot op heden van hun eigen zonne-energie.

Wil jij ook profiteren van zonnepanelen? Dat kan tijdens het zonnepanelenproject van Zonneplan in Zaanstad. Je krijgt van ons direct het beste en meest voordelige zonnepanelenadvies. In dit advies nemen wij de veiligheid van de installatie, de kwaliteit van de producten en jouw wensen altijd mee. Tijdens dit project is ons doel om samen met jou Zaanstad  te verduurzamen en jou 100% tevreden te maken met een persoonlijk zonneplan.

Wanneer je een aanvraag doet, ontvang jij van een persoonlijke adviseur een advies voor jouw woning. Benieuwd wat zonnepanelen voor jouw energierekening kunnen doen? Doe dan geheel vrijblijvend een aanvraag!

 

Waarom juist nu zonnepanelen in Zaanstad:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Zaanstad kende afgelopen jaar 1089 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Zaanstad zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.027,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Zaanstad ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Zaanstad kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Zaanstad

Al 5,752 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Zaanstad gingen je voor.

Duurzaam Zaanstad

De gemeente Zaanstad heeft een doel, een duurzaam doel. In 2030 wil Zaanstad energieneutraal zijn . Dit vinden wij een heel goed streven. Echter kan de gemeente dit niet alleen. Hiervoor is de hulp nodig van alle inwoners. Ook wij van Zonneplan willen de gemeente en de inwoners van Zaanstad ook helpen verduurzamen met zonnepanelen. Met zonnepanelen help je niet alleen mee aan het verbeteren van de toekomst maar je bespaart ook nog eens op je energierekening. Gemiddeld bespaar je met je zonnepanelen €1.027 per jaar!

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van jouw dak? Doe de dakscan en wij geven je vrijblijvend advies.

Goed om te weten

Zonneplan heeft onderzoek gedaan naar het aantal geschikte daken in Zaanstad . Huizen die niet geschikt zijn, doordat ze bijvoorbeeld een rieten dak hebben, zijn hierbij niet meegenomen. Uit het onderzoek is gebleken dat er 21.577 koopwoningen geschikt zijn voor zonnepanelen in de gemeente Weert. Dit zijn heel veel woningen die nog kunnen profiteren van de voordelen van zonnepanelen!

In de gemeente Zaanstad is er sprake van beschermd stadsgezicht. Dit betreft de gebieden Westzaan, Zaandijk en Haaldersbroek. Voor een specifieker beeld verwijzen wij je door naar de website van de gemeente. Woonachtig binnen dit beschermde gebied? Dan heb je een vergunning nodig van de gemeente voordat je een aanvraag bij Zonneplan kunt doen.


Zaanstad in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Zaanstad steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Zaanstad er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Zaanstad

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Doe de gratis dakcheck

Ontdek jouw opbrengst

in 60 seconden geregeld!