0523-225002Bereikbaar tot 20:30 uur
Witharen
Zonnepanelen in Witharen

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.143 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Witharen

Gemeente Ommen is al goed bezig met verduurzamen. Zo stimuleert de gemeente duurzame energie en is er een energieloket beschikbaar. Onlangs zijn er ook op daken van CBS de Schakel in Mariënberg/Beerzerveld geplaatst. Daarnaast heeft ook CNS Ommerkanaal in Ommen zonnepanelen laten installeren. De scholen zijn allemaal voorzien van 34 zonnepanelen. Dat is pas duurzaam!

De 1.605 huishoudens in gemeente Ommen die al profiteren van zonnepanelen, besparen gemiddeld €1.143 euro per jaar. Met de 1.042 zonuren in de gemeente per jaar wordt er jaarlijks 1.003.125 CO2 bespaard, wat gelijk staat aan het planten van 75.584 bomen.

Na jouw aanvraag van de postcodecheck neemt een adviseur jouw woning onder de loep. Daarna neemt de adviseur contact met je op om jouw persoonlijke wensen en energieverbruik te bespreken. Op basis van al deze informatie ontvang je een vrijblijvende offerte met informatie over het aantal panelen, de kosten en jouw totale besparing.

Waarom juist nu zonnepanelen in Witharen:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Witharen kende afgelopen jaar 1042 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Witharen zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.143,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Witharen ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Witharen kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Witharen

Al 1.605 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Ommen gingen je voor.

Dak geschikt voor zonnepanelen in Witharen

Zonneplan heeft onderzoek gedaan naar het aantal geschikte daken in gemeente Ommen. Huizen die niet geschikt zijn, doordat ze bijvoorbeeld een rieten dak hebben, zijn hier dus niet bij meegenomen. Uit het onderzoek is gebleken dat 4.013 koopwoningen in Ommen geschikt zijn voor zonnepanelen. Dat zijn heel wat woningen die nog kunnen profiteren van de voordelen van zonnepanelen.

Maar let wel even op als je in Vilsteren of de Vinkenbuurt woont. Delen hiervan zijn namelijk bestempeld met beschermd stadsgezicht. In Vilsteren is zijn dit de volgende straten: Vilsterse Allee, Borinkdijk, Siegersteeg, Vilsterseweg. In de Vinkenbuurt is dit rondom de 1e schansweg. Het is wel mogelijk om hier zonnepanelen te laten plaatsen, maar dan heb je een vergunning van de gemeente nodig.

 

 

Zonnepanelen installateur Witharen

Nadat jij akkoord bent gegaan met jouw persoonlijke Zonneplan, Kun jij zelf een afspraak inplannen wanneer wij langs komen om de zonnepanelen te installeren. Zo kun jij kiezen wanneer het jouw het beste uitkomt. Dit kan doormiddel van onze self planner.

Ben jij opzoek naar een monteur bij jouw in de buurt? Onze ervaren monteurs en installatiepartners komen graag bij je langs. Onze installateurs in Witharen zijn opgeleid in de Zonneplan Academy. Daarnaast bieden wij full black designer zonnepanelen aan. Deze zonnepanelen halen 400Wp en doordat ze geheel zwart zijn zie je ze minimaal op het dak liggen. Na de installatie kun jij uiteindelijk je opbrengsten zien in de Zonneplan app. Deze app geeft je eenvoudig inzicht in de prestaties van jouw zonnepanelen. Je ziet altijd en overal hoeveel energie jouw zonnepanelen opwekken.

Zonnepanelen kopen in Witharen

De gemeente heeft als doel dat in 2050 Ommen energieneutraal. Veel Ommenaren zijn dan ook al bezig met deze veranderingen en er zijn al 1.605 huishoudens die overstappen op eigen energie. Als bewoner kun jij er ook aan bijdragen door zonnepanelen te plaatsen op jouw dak in Witharen . Super interessant, want je begint al vanaf de eerste dag met verdienen. Wil jij zonnepanelen kopen in Witharen ? Doe de gratis dakcheck en krijg direct inzicht in de mogelijkheden van zonnepanelen in Witharen .

 

Witharen gaat voor Slimme energie

In 2022 kiezen steeds meer inwoners van Witharen voor een energiecontract op basis van uurprijzen. Geen vast contract meer dus, maar een dynamisch energiecontract. Zo heb je in Witharen  zelf invloed op jouw energierekening. Met Slimme energie krijg je stroom voor uurprijzen en zie je via de Zonneplan app wanneer stroom écht groen en goedkoop is. Slimme energie is nu beschikbaar in Witharen !

Vragen over zonnepanelen in Ommen

 • Waarom zonnepanelen kopen in Ommen?

  Zonnepanelen kopen in Witharen heeft voordelen. Op steeds meer daken in Witharen liggen zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld €1.143 per jaar. En verkoop jij je woning in de toekomst? Dan is jouw woning door de zonnepanelen gemiddeld 5.000,- euro meer waard.

 • Zijn er subsidies voor zonnepanelen in Ommen?

  Er is momenteel geen subsidie beschikbaar in Witharen . Wel krijg je op dit moment €750,- btw terug van de Belastingdienst en profiteer je de komende jaren nog van de salderingsregeling. Wil je zeker weten of er lokale stimuleringsregelingen actief zijn. Vraag het vrijblijvend aan één van onze adviseurs.

 • Zit er een Zonneplan zonnepanelen installateur in Ommen?

  Wij installeren zonnepanelen vanuit ons eigen installatiedepot in Zwolle. Tijdens de installatiedag komt het team van Zonneplan jouw zonnepanelen en omvormer installeren. Dit team bestaat uit twee dakspecialisten en één elektricien. Deze Zonneplanners starten de installatie door de details van belangrijke stappen van de installatie met jou te bespreken. Naast onze eigen teams zitten er in de regio twee lokale Zonneplan partners. Solar Systems Midden-Nederland uit Dedemsvaart en Paauwe Installaties uit Wierden. Samen verduurzamen wij de lokale regio!


Witharen in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Witharen steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Ommen er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Ommen

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Vraag de dakcheck aan

Ontvang adviesgesprek

in 60 seconden geregeld!