phone
netherlands
088 020 3000
Bereikbaar vanaf 09:00 uur
Witharen
Zonnepanelen in Witharen

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €820 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
0

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

0

Koopwoningen met zonnepanelen

0

Elk jaar samen
besparen

0

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Witharen

Gemeente Ommen is al goed bezig met verduurzamen. Zo stimuleert de gemeente duurzame energie en is er een energieloket beschikbaar. Ook stappen steeds meer inwoners over op zonne-energie. Hiermee helpen zij niet alleen het milieu, maar besparen zij ook flink op de energierekening. Ga jij ook profiteren van de zon?

De 1.071 huishoudens in gemeente Ommen die al profiteren van zonnepanelen, besparen gemiddeld 820 euro per jaar. Samen besparen zij jaarlijks €878.220! Met deze zonne-energie wordt er jaarlijks 669.375 CO2 bespaard, wat gelijk staat aan het planten van 50.437 bomen.

Na jouw aanvraag van de postcodecheck neemt een adviseur jouw woning onder de loep. Daarna neemt de adviseur contact met je op om jouw persoonlijke wensen en energieverbruik te bespreken. Op basis van al deze informatie ontvang je een vrijblijvende offerte met informatie over het aantal panelen, de kosten en jouw totale besparing.

Waarom juist nu zonnepanelen in Witharen:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Witharen kende afgelopen jaar 1110 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Witharen zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 820,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Witharen ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Witharen kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Witharen

Al 1.071 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Ommen gingen je voor.

Geschikte daken in Ommen

Zonneplan heeft onderzoek gedaan naar het aantal geschikte daken in gemeente Ommen. Huizen die niet geschikt zijn, doordat ze bijvoorbeeld een rieten dak hebben, zijn hier dus niet bij meegenomen. Uit het onderzoek is gebleken dat 4.111 koopwoningen in Ommen geschikt zijn voor zonnepanelen. Dat zijn heel wat woningen die nog kunnen profiteren van de voordelen van zonnepanelen.

Maar let wel even op als je in Vilsteren of de Vinkenbuurt woont. Delen hiervan zijn namelijk bestempeld met beschermd stadsgezicht. In Vilsteren is zijn dit de volgende straten: Vilsterse Allee, Borinkdijk, Siegersteeg, Vilsterseweg. In de Vinkenbuurt is dit rondom de 1e schansweg.

Het is wel mogelijk om hier zonnepanelen te laten plaatsen, maar dan heb je een vergunning van de gemeente nodig.

 

 

CO2-neutraal in 2025

De gemeente Ommen heeft de ambitie om in 2025 CO2-neutraal te zijn. Veel Ommenaren zijn al bezig met stappen in de goede richting om dit mogelijk te maken, er zijn namelijk al veel inwoners die overstappen op zonne-energie. Zonneplan wil hier graag haar steentje aan bijdragen en de gemeente voorzien van zoveel mogelijk zonnepanelen. Op dit moment zijn er 1.071 daken die al panelen hebben. Dat is al een grote stap richting een duurzamer Ommen, maar nog niet genoeg om de doelstelling te halen. Help jij de gemeente daarom ook mee?


Witharen in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Witharen steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Ommen er nu voor staat?

0

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Ommen

0

daken zijn geschikt

0

zonuren per jaar

0

inwoners hebben een dakcheck gedaan