088 020 3000Bereikbaar vanaf 09:00 uur
Wintelre
Zonnepanelen in Wintelre

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.143 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Wintelre

Eersel valt onder de Acht Zaligheden, wat staat voor een achttal van oudsher armoedige dorpen gelegen in de Nederlandse Kempen. Deze benaming is ontstaan begin 19e eeuw en past vandaag de dag ook niet meer bij Eersel, want inmiddels is Eersel rijk aan zonne-energie! In de gemeente zijn er al 1.956 woningen met panelen. Samen hebben zij al €2.235.708 euro bespaard. Wil jij ook gaan starten met besparen? Doe dan een aanvraag!

Met 1.066 zonuren in de gemeente Eersel is het niet gek dat veel mensen in Wintelre overstappen op zonnepanelen. Er kan met het gebruik van zonne-energie namelijk flink worden bespaard op de energierekening, maar ook op uitstoot. Samen hebben de woningen met zonnepanelen in de gemeente Eersel al 1.222.500 CO2 bespaard. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van jouw dak? Lees dan verder.

Waarom juist nu zonnepanelen in Wintelre:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Wintelre kende afgelopen jaar 1066 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Wintelre zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.143,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Wintelre ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Wintelre kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Wintelre

Al 1.956 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Eersel gingen je voor.

Beschermd stadsgezicht

In de hele gemeente Eersel is het plaatsen van zonnepanelen toegestaan. Let alleen op als je in of rondom één van de volgende straten woont: Markt, Hint, Duizelseweg , de Velden, Nieuwstraat, Draaiboom of Dijk. Deze straten zijn namelijk bestempeld met beschermd stadsgezicht. Dit betekent dat deze gebieden een bijzonder cultuurhistorisch karakter hebben dat de gemeente wil beschermen. Het is meestal wel mogelijk om hier zonnepanelen te laten plaatsen, maar dan heb je een vergunning van de gemeente nodig. In de rest van de gemeente Eersel kunnen zonnepanelen worden geplaatst zonder dat hier een vergunning voor nodig is.

Kom er hier achter of jouw dak geschikt is voor panelen!

 

Duurzaam Wintelre

Het doel van de gemeente Eersel is duidelijk, energieneutraal zijn in 2040. Om dit doel te behalen is het belangrijk dat ook de woningen in de gemeente duurzaam worden. Zonnepanelen zijn een eenvoudige optie om de woning te verduurzamen. Zonneplan helpt jou graag met het verduurzamen van jouw woning met zonnepanelen. Door het zelf opwekken van zonne-stroom draag je direct bij aan de energietransitie van Nederland en het behalen van de doelstelling van de gemeente. Op deze manier bouw je samen met de rest van de gemeente aan een betere woon- en leefomgeving in Eersel


Wintelre in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Wintelre steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Eersel er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Eersel

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Vraag de dakcheck aan

Ontvang adviesgesprek

in 60 seconden geregeld!