043-2061007Bereikbaar vanaf 08:00 uur
Wijlre
Zonnepanelen in Wijlre

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.143 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Wijlre

Gemeente Gulpen-Wittem neemt al mooie stappen om een duurzame gemeente te worden. Er worden duurzame huizen gebouwd en veel openbare gebouwen worden verduurzaamd. Zo is in 2017 basisschool Witheim in Mechelen opnieuw geopend nadat het gebouw is vernieuwd op gebied van duurzaamheid. Het gebouw scoort namelijk nu 0 op EPC. Dit is een score die laat zien hoe duurzaam een gebouw is. Dit komt onder andere door de 218 zonnepanelen die op het dak liggen! Ook heeft het schoolgebouw driedubbele beglazing en de LED-verlichting met een aanwezigheidsdetectie. Wat een mooi initiatief!

In Wijlre zijn er gemiddeld 1.077 zonuren per jaar. Zonnepanelen kunnen hier flink van profiteren! De zonnepanelen zetten de zon om in zonne-energie. Hierdoor krijg jij energie die je kunt gebruiken voor ál je huishoudelijke apparaten. Nog 3.053 daken in de gemeente zijn geschikt. Benieuwd of jouw dak ook geschikt is? Doe dan snel de postcodecheck op de website.

Wanneer je de postcodecheck hebt ingevuld, kom je in contact met één van onze enthousiaste adviseurs. Hij of zij staat jou graag te woord om vervolgens jouw wensen te bespreken. Naast jouw wensen wordt er ook gevraagd naar jouw jaarlijkse verbruik. Op basis van deze gegevens gaat de adviseur aan de slag met jouw persoonlijke dakplan. In dit dakplan wordt onder andere aangegeven hoeveel zonnepanelen er geplaatst kunnen worden, wat jouw investering is en hoelang de terugverdientijd is.

Waarom juist nu zonnepanelen in Wijlre:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Wijlre kende afgelopen jaar 1077 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Wijlre zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.143,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Wijlre ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Wijlre kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Wijlre

Al 1.421 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Gulpen-Wittem gingen je voor.

Daken geschikt voor zonnepanelen in Wijlre

Zonneplan heeft onderzoek gedaan naar de koopwoningen in gemeente Gulpen-Wittem. Hieruit blijkt dat er maar liefst 3.053 geschikte woningen voor zonnepanelen in de gemeente staan. Grote kans dus dat jouw woning ook geschikt is!

In ons onderzoek naar de geschikte daken in de gemeente Gulpen-Wittem kijken we ook of er sprake is van een beschermd stadsgezicht. Dat is voor de volgende locaties wel het geval: Plaat-Diependal, Camerig-Cottessen, Helle, Schweiberg/Höfke en Höfke/Schweiberg Westelijk Deel. Mocht je wonen in dit gebied betekent het dat je eerst een vergunning van de gemeente nodig hebt voordat je zonnepanelen mag plaatsen. Voor de overig woonplaatsen mag je gewoon zonnepanelen laten plaatsen zonder een vergunning.

Zonnepanelen installateur Wijlre

Ben je op zoek naar een zonnepaneleninstallateur in Gulpen-Wittem? Onze ervaren monteurs en installatiepartners staan te popelen om jouw dak te voorzien van zonnepanelen! Op dit moment plaatsen onze installateurs geheel zwarte zonnepanelen met een maximaal vermogen van 400 wattpiek. In Nederland betekent dit, dat één paneel gemiddeld 320 kWh per jaar oplevert. Direct na het installeren begint jouw installatie meteen met besparen!

Jouw werkelijke opbrengsten zie je simpel en overzichtelijk terug in de Zonneplan app. Dankzij een versleutelde 4G verbinding heb je live inzicht in de prestaties van jouw zonnepanelen. Dankzij deze verbinding blijft tevens de data van jou.

Zonnepanelen kopen in Wijlre

Het doel van Gulpen-Wittem is om energieneutraal te zijn in 2030. Veel inwoners van Wijlre kijken daarom naar alternatieven, want al 30% van alle koopwoningen dragen al hun steentje bij met zonnepanelen op het dak. Als bewoner help je namelijk de doelstelling van de gemeente te halen door zonnepanelen te plaatsen op jouw dak in Wijlre . Daarnaast begin je zelf ook vanaf de eerste dag met verdienen. Wil jij zonnepanelen kopen in Wijlre ? Doe de gratis dakcheck en krijg direct inzicht in de mogelijkheden van zonnepanelen in Wijlre .

Wijlre gaat voor Slimme Energie

In 2022 kiezen steeds meer inwoners van Wijlre voor een energiecontract op basis van dynamische energieprijzen. Geen vast contract meer dus, maar zelf invloed op jouw energierekening. Met Slimme energie krijg je stroom voor uurprijzen en zie je via de Zonneplan app wanneer stroom écht groen en goedkoop is. Slimme energie is nu beschikbaar in Gulpen-Wittem!

Vragen over zonnepanelen in Gulpen-Wittem

 • Waarom zonnepanelen kopen in Gulpen-Wittem?

  Zonnepanelen kopen in Gulpen-Wittem heeft voordelen. Op steeds meer daken in Gulpen-Wittem liggen zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld €1.143 per jaar. En verkoop jij je woning in de toekomst? Dan is jouw woning door de zonnepanelen gemiddeld 5.000,- euro meer waard.

 • Zit er een Zonneplan zonnepanelen installateur in Gulpen-Wittem?

  Ons dichtstbijzijnde installatiedepot is gevestigd in Susteren. Vanuit hier installeren Zonneplan installateurs zonnepanelen in de gehele regio rond Gulpen-Wittem. Naast onze eigen teams zijn er in de regio ook nog twee lokale Zonneplan partners. Ultra Solar uit Roermond en Brunschot Solar Techniek uit Swalmen. Samen verduurzamen wij de lokale regio!

   

 • Zijn er subsidies voor zonnepanelen in Gulpen-Wittem?

  Er is op dit moment geen subsidie op zonnepanelen in Gulpen-Wittem. Wel krijg je op dit moment €750,- btw terug van de Belastingdienst en profiteer je de komende jaren nog van de salderingsregeling. Wil je zeker weten of er lokale stimuleringsregelingen actief zijn. Vraag het vrijblijvend aan één van onze adviseurs.


Wijlre in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Wijlre steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Gulpen-Wittem er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Gulpen-Wittem

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Vraag de dakcheck aan

Ontvang adviesgesprek

in 60 seconden geregeld!