088 020 3000Bereikbaar tot 20:30 uur
Wetsens
Zonnepanelen in Wetsens

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.143 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Wetsens

Steeds meer inwoners van Wetsens stappen over op zonne-energie. Niet gek, aangezien er met maar liefst 1.052 zonuren in Wetsens flink bespaard kan worden op de energierekening. Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw woning? Lees dan verder.

Zonneplan heeft onderzoek gedaan naar de potentie voor zonnepanelen in de gemeente Noardeast-Fryslân. Hieruit is gebleken dat er maar liefst 9.637 daken geschikt zijn voor zonnepanelen. Grote kans dus dat jouw dak ook geschikt is! Zeker weten of jouw dak geschikt is? Doe dan de gratis postcodecheck!

Met de postcodecheck neemt een adviseur jouw woning onder de loep. Er wordt rekening gehouden met jouw wensen en verbruik. Je ontvangt een offerte met info over het aantal panelen, de kosten en de besparing per jaar.

Waarom juist nu zonnepanelen in Wetsens:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Wetsens kende afgelopen jaar 1052 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Wetsens zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.143,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Wetsens ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Wetsens kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Wetsens

Al 3.727 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Noardeast-Fryslân gingen je voor.

Beschermd stadgezicht in de gemeente

Zonneplan heeft alle koopwoningen in gemeente Noardeast-Fryslân onderzocht. Uit dit onderzoek is gebleken dat de meeste daken in de gemeente erg geschikt zijn voor zonnepanelen. Let wel op als je in één van de volgende plaatsen woont; Moddergat, Metslawier, het centrum van Dokkum, Holwerd, Jannum, Burdaard, Hegebeintum, Ferwert, Hallum en Ee. Hier geldt namelijk voor bepaalde straten het beschermd stadsgezicht. In deze delen moeten inwoners eerst een vergunning aanvragen om zonnepanelen te plaatsen. In de rest van de gemeente is er geen vergunning nodig om zonnepanelen te plaatsen.

Ben jij al benieuwd wat de mogelijkheden zijn voor jouw dak? Doe dan vrijblijvend een aanvraag. Onze installateurs staan te springen om jouw dak te voorzien van zonnepanelen!

Gemeente Noardeast-Fryslan energieneutraal

Veel gemeentes in Nederland stellen doelen op met betrekking tot duurzaamheid. Ook gemeente Noardeast-Fryslân heeft een doel opgesteld: de gemeente wil in 2030 70% van de energievraag duurzaam opwekken. Hier werken al 3.727 woningen aan mee dankzij hun zonnepanelen. Ook jij kan helpen bij het behalen van deze doelstelling. Met zonnepanelen worden namelijk stappen in de richting van een energieneutrale gemeente gezet. Ga jij ook voor duurzaam? Zonneplan helpt je graag.

De gemeente onderneemt zelf ook nog meer stappen om deze doelstellingen te behalen zoals het installeren van zonnepanelen op gemeentelijke gebouwen, samenwerkingen met Lokale Energie coöperaties en het verduurzamen van huizen. De gemeente Noardeast-Fyslân is dus al goed op weg!


Wetsens in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Wetsens steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Noardeast-Fryslân er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Noardeast-Fryslân

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Vraag de dakcheck aan

Ontvang adviesgesprek

in 60 seconden geregeld!