088 020 3000Bereikbaar tot 18:00 uur
Weiteveen
Zonnepanelen in Weiteveen

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.143 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Weiteveen

Ben jij al klaar om net als vele andere inwoners van Emmen zelf energie op te wekken met zonnepanelen? De gemeente Emmen wordt steeds duurzamer. Steeds meer inwoners kiezen voor zonnepanelen en onze installatieteams staan te popelen om ook jouw dak te voorzien van zonnepanelen. De zon schijnt al lekker in gemeente Emmen. Er worden gemiddeld 1.031 zonuren per jaar gemeten in de gemeente. Genoeg reden om te starten met het opwekken van je eigen zonne-energie!

Inwoners van gemeente Weiteveen kunnen tot wel €1.143 per jaar besparen met de aanschaf van zonnepanelen. De 7.946 huishoudens in de gemeente die al zonnepanelen hebben, besparen jaarlijks samen €9.082.278.

Na jouw aanvraag via de postcodecheck neemt een adviseur jouw woning onder de loep. Daarna neemt de adviseur contact met je op om jouw persoonlijke wensen en energieverbruik te bespreken. Op basis van al deze informatie ontvang je een vrijblijvende offerte met informatie over het aantal panelen, de kosten en jouw totale besparing.

Waarom juist nu zonnepanelen in Weiteveen:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Weiteveen kende afgelopen jaar 1031 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Weiteveen zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.143,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Weiteveen ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Weiteveen kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Weiteveen

Al 7.946 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Emmen gingen je voor.

Geschikte daken in Weiteveen

Zonneplan heeft onderzoek gedaan naar het aantal geschikte daken in gemeente Emmen. Huizen die niet geschikt zijn, doordat ze bijvoorbeeld een rieten dak hebben, zijn hier dus niet bij meegenomen. Uit het onderzoek is gebleken dat 21.067 koopwoningen in Emmen geschikt zijn voor zonnepanelen. Dat zijn heel wat woningen die nog kunnen profiteren van de voordelen van zonnepanelen.

Let wel even op als je in de wijk Westenesch of de plaats Schoonebeek woont. Hier geldt in sommige straten namelijk een beschermd stadsgezicht. Dit betekend dat er een vergunning van de gemeente nodig is om hier zonnepanelen te plaatsen.

Weiteveen energieneutraal in 2050

Uiterlijk in 2050 wil Weiteveen energieneutraal zijn. Dit houdt in dat er evenveel energie wordt opgewekt als dat er verbruikt wordt. Er zijn al veel inwoners die overstappen op zonne-energie. Zonneplan wil graag meehelpen, en zo veel mogelijk daken voorzien van Zonnepanelen. Op dit moment zijn er 7.946 daken die al panelen hebben. Dat is al een grote stap richting een duurzamer Weiteveen .

Onlangs heeft gebouw De Marke van het Hondsrug College in Emmen 570 zonnepanelen laten plaatsen op het dak. Ook het rijkskantoor in Weiteveen is na een grondige verbouwing zo goed als energieneutraal en behoort het tot een van de meest duurzame gebouwen van Nederland!


Weiteveen in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Weiteveen steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Emmen er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Emmen

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Vraag de dakcheck aan

Ontvang adviesgesprek

in 60 seconden geregeld!