phone
netherlands
088 020 3000
Bereikbaar vanaf 08:00 uur
Waskemeer
Zonnepanelen in Waskemeer

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €820 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
0

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

0

Koopwoningen met zonnepanelen

0

Elk jaar samen
besparen

0

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Waskemeer

Ooststellingwerf is al goed bezig met verduurzamen! Zo is onder andere het duurzame bedrijvenpark ECOmunitypark gerealiseerd in Oosterwolde. Steeds meer inwoners van Ooststellingwerf wekken hun eigen zonne-energie op. Niet gek, want met zonnepanelen kun je flink besparen op jouw energierekening. Wil jij ook dagelijks profiteren van de zon? Lees dan verder.

In Ooststellingwerf hebben 1.897 inwoners zonnepanelen. Gezamenlijk besparen zij €1.555.540 euro op hun energierekening. Gemiddeld is dit 635 euro per jaar. Via onze gratis postcodecheck kom jij ook te weten hoeveel je kunt besparen.

 

Waarom juist nu zonnepanelen in Waskemeer:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Waskemeer kende afgelopen jaar 1074 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Waskemeer zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 820,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Waskemeer ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Waskemeer kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Waskemeer

Al 1.897 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Ooststellingwerf gingen je voor.

Zonnepanelen in Ooststellingwerf

Zonneplan doet onderzoek naar de potentie van daken in gemeentes. Hierbij kijken we naar alle relevante aspecten die komen kijken bij het plaatsen van zonnepanelen. Uit dit onderzoek blijkt dat nog 6.127 daken in Ooststellingwerf kunnen profiteren van zonnepanelen! De daken in Ooststellingwerf met zonnepanelen hebben al 1.185.625 CO2 bespaard. Dit staat gelijk staat aan het planten van 89.335 bomen!

Let wel op als je in of rondom Ravenswoud woont. Hier geldt in een gedeelte een beschermd stadsgezicht. Vraag bij de gemeente een vergunning aan om hier zonnepanelen te plaatsen. In de rest van Ooststellingwerf kun je zonnepanelen laten installeren zonder vergunning.

Ooststellingwerf energieneutraal in 2030

De gemeente Ooststellingwerf heeft de doelstelling om in 2030 energieneutraal te zijn. Dit betekent dat er er net zoveel energie opgewekt wordt als dat er wordt verbruikt. Zonnepanelen zijn daar een hele goede manier voor! Met het gebruik van zonne-energie draag je bij aan de doelstelling van de gemeente en bespaar je direct op jouw eigen energierekening!

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw woning? Doe geheel vrijblijvend een aanvraag en ontvang een persoonlijk advies. Neem ook een kijkje in ons kenniscentrum. Hier vertellen wij alles over de aanschaf tot en met het monitoren van de zonnepanelen.


Waskemeer in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Waskemeer steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Ooststellingwerf er nu voor staat?

0

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Ooststellingwerf

0

daken zijn geschikt

0

zonuren per jaar

0

inwoners hebben een dakcheck gedaan