088-0203000Bereikbaar vanaf 08:00 uur
Waskemeer
Zonnepanelen in Waskemeer

Zonnepanelen van Zonneplan

 • Ontvang gratis zonnepanelen advies
 • Ontdek wat je verdient
 • Installatie door vakspecialisten

Doe de gratis dakcheck

Let op: wachttijd adviesgesprek 4 weken
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Waskemeer

Ooststellingwerf is al goed bezig met verduurzamen! Zo is onder andere het duurzame bedrijvenpark ECOmunitypark gerealiseerd in Oosterwolde. Daarnaast staat de eerste gasloze van de gemeente Ooststellingwerf in Donkerbroek. Het gaat namelijk om school De Twirrewyn. De school is toekomstbestendig gemaakt en is helemaal verduurzaamd met onder andere zonnepanelen. Wat een goede initiatieven!

In Ooststellingwerf hebben inwoners zonnepanelen. Gezamenlijk besparen zij euro op hun energierekening. Gemiddeld is dit €1.143 euro per jaar. Via onze gratis postcodecheck kom jij ook te weten hoeveel je kunt besparen.

Na het invullen van postcodecheck neemt een van onze adviseurs contact met je op. Deze adviseur bekijkt of jouw woning geschikt is voor zonnepanelen en wat jij kunt besparen. Jouw adviseur maakt voor jou een persoonlijk Zonneplan met daarin informatie over de gekozen materialen, de totale kosten en besparingen.      

Waarom juist nu zonnepanelen in Waskemeer:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Waskemeer kende afgelopen jaar 1020 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Waskemeer zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.027,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Waskemeer ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Waskemeer kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Waskemeer

Al 1.983 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Ooststellingwerf gingen je voor.

Zonnepanelen installateur Waskemeer

Ben je op zoek naar een zonnepanelen installateur in Waskemeer ? Onze ervaren monteurs en installatiepartners komen graag bij je langs. Nadat jij jouw persoonlijke zonneplan hebt geaccepteerd zorgen zij dat jij een complete zonnepaneleninstallatie geleverd krijgt. Je krijgt geheel zwarte panelen met een maximaal vermogen van 400Wp. Dit zorgt ervoor dat jij gemiddeld per paneel een opbrengst hebt van 320kWh. Daarnaast heb jij ook zelf invloed op de installatiedag dankzij onze self planner. Hiermee kun jij zelf een datum kiezen voor de installatie die jouw het beste uitkomt.

Naast de panelen wordt er ook een Zonneplan One of de Zonneplan One Optimized omvormer bij jou binnen geplaatst. Deze zorgt ervoor dat de opgewekte stroom die richting de meterkast gaat ook daadwerkelijk bruikbaar wordt voor in huis. Wanneer de panelen geïnstalleerd zijn beginnen deze direct met het genereren van opbrengsten. Deze worden overzichtelijk weergegeven in de Zonneplan app. Zo hou je makkelijk jouw opbrengsten live in de gaten.

Dak geschikt voor zonnepanelen in Waskemeer

Zonneplan doet onderzoek naar de potentie van daken in gemeentes. Hierbij kijken we naar alle relevante aspecten die komen kijken bij het plaatsen van zonnepanelen. Uit dit onderzoek blijkt dat nog daken in Ooststellingwerf kunnen profiteren van zonnepanelen! De daken in Ooststellingwerf met zonnepanelen hebben al CO2 bespaard. Dit staat gelijk staat aan het planten van bomen!

Let wel op als je in of rondom Ravenswoud woont. Hier geldt in een gedeelte een beschermd stadsgezicht. Vraag bij de gemeente een vergunning aan om hier zonnepanelen te plaatsen. In de rest van Ooststellingwerf kun je zonnepanelen laten installeren zonder vergunning.

Zonnepanelen kopen in Waskemeer

Gemeente Ooststellingwerf heeft als doelstelling om in 2030 energieneutraal te zijn. Veel Ooststellingwervers zijn al aan het bijdragen van deze doelstelling. Er zijn namelijk al huishouden die al zonnepanelen op hun dak hebben laten installeren. Binnen gemeente ontstaan ook initiatieven om duurzaamheid te promoten. Zo is er een stichting opgericht: Stichting DO! Zij houden zich bezig met duurzame initiatieven. Maar ook jij kunt meehelpen. Dit kan door zonnepanelen te nemen. Dit is super interessant, want je begint direct de eerste dag al te besparen op jouw energierekening. Wil jij ook zonnepanelen kopen in Waskemeer ? Doe de gratis en vrijblijvende een dakcheck en krijg direct inzicht in de mogelijkheden van zonnepanelen in Waskemeer .

 

 

Waskemeer gaat voor Slimme energie

In 2022 kiezen steeds meer Ooststellingwervers voor een energiecontract op basis van dynamische energieprijzen. Geen vast contract meer dus, maar zelf invloed op jouw energierekening. Met Slimme energie krijg je stroom voor uurtarieven en zie je via de Zonneplan app wanneer stroom écht groen en goedkoop is. Slimme energie is nu beschikbaar in Waskemeer !

Vragen over zonnepanelen in Ooststellingwerf

 • Waarom zonnepanelen kopen in Ooststellingwerf?

  Zonnepanelen kopen in Waskemeer heeft veel voordelen. Op steeds meer daken in Waskemeer liggen zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld €1.143 per jaar. En verkoop jij je woning in de toekomst? Dan is jouw woning door de zonnepanelen gemiddeld 5.000,- euro meer waard.

 • Zijn er subsidies voor zonnepanelen in Ooststellingwerf?

  Er is op dit moment geen subsidie op zonnepanelen in Waskemeer . Wel krijg je op dit moment €750,- btw terug van de Belastingdienst en profiteer je de komende jaren nog van de salderingsregeling. Wil je zeker weten of er lokale stimuleringsregelingen actief zijn. Vraag het vrijblijvend aan één van onze adviseurs.

 • Zit er een Zonneplan zonnepanelen installateur in Ooststellingwerf?

  Ons dichtstbijzijnde installatiedepot is gevestigd in Heerenveen. Vanuit hier installeren Zonneplan monteurs zonnepanelen in de hele regio. Naast onze eigen teams zit er in de regio ook een lokale Zonneplan partners. Sunnxt B.V. uit Groningen. Samen verduurzamen wij de lokale regio!


Waskemeer in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Waskemeer steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Ooststellingwerf er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Ooststellingwerf

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Vraag de dakcheck aan

Ontvang adviesgesprek

Let op: wachttijd adviesgesprek 4 weken