088 020 3000Morgen open om 08:00 uur
Waalwijk
Zonnepanelen in Waalwijk

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.143 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Waalwijk

Groen is een mooiere kleur dan het grijs van asfalt en beton. Gelukkig is Waalwijk rijk aan parken, plantsoenen en bomen. Groen geeft structuur aan de stad en daar hechten de inwoners van Waalwijk waarde aan. Wij van Zonneplan dragen graag een steentje bij aan een groen Waalwijk door het opwekken van duurzame energie te bevorderen. Ga jij ook starten met groene energie?

Zonneplan heeft al vele installaties in Waalwijk uitgevoerd en de inwoners zijn enthousiast. In Waalwijk is met het opwekken van zonne-energie al 1.130.625 kg aan kolen bespaard en zijn 85.191 bomen bespaard. De zonnepanelenbezitters helpen niet alleen het milieu, maar ze besparen ook flink op hun eigen energierekening. Gemiddeld bespaart een huishouden met zonnepanelen €820 per jaar. Wil jij ook gaan starten met besparen? Doe dan een postcodecheck en ontdek de mogelijkheden voor jouw dak!

Waarom juist nu zonnepanelen in Waalwijk:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Waalwijk kende afgelopen jaar 1073 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Waalwijk zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.143,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Waalwijk ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Waalwijk kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Waalwijk

Al 1.809 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Waalwijk gingen je voor.

Geschikte daken voor zonnepanelen

Waar veel andere gemeenten in provincie Noord-Brabant te kampen hebben met woningen die een beschermd stadsgezicht hebben, heeft gemeente Waalwijk hier geen last van. Een beschermd stadsgezicht houdt in dat voor het plaatsen van zonnepanelen een vergunning aangevraagd dient te worden. In gemeente Waalwijk is hier geen sprake van, dus kunnen de zonnepanelen geplaatst worden zonder het aanvragen van een vergunning. Dat is fijn, want de daken in de gemeente zijn over het algemeen zeer geschikt.

Gemeente in beeld

Zonneplan heeft onderzoek gedaan naar het aantal geschikte woningen voor zonnepanelen in de gemeente Waalwijk. Hieruit blijkt dat er 10.169 woningen geschikt zijn. Van deze geschikte woningen maken al 1.809 woningen gebruik van zonnepanelen.

De gemeente heeft als doelstelling om in 2050 CO2-neutraal te zijn. Een mooie doelstelling die de gemeente natuurlijk niet alleen kan behalen. Hiervoor heeft de gemeente de hulp nodig van alle inwoners. Door zelf duurzame energie op te wekken draag je direct bij aan het behalen van de doelstelling. Ga jij ook voor duurzaam? Zonneplan staat voor je klaar!


Waalwijk in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Waalwijk steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Waalwijk er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Waalwijk

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Vraag de dakcheck aan

Ontvang adviesgesprek

in 60 seconden geregeld!