088 020 3000Morgen open om 08:00 uur
Vondelingenplaat Rotterdam
Zonnepanelen in Vondelingenplaat Rotterdam

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.143 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Vondelingenplaat Rotterdam

Het aantal zonnepanelen in Rotterdam is de afgelopen jaren fors gegroeid. Op daken van woningen, verschillende scholen, sportkantines en bedrijven in Rotterdam schitteren zonnepanelen. In 2020 waren ze zelfs zo populair in Rotterdam dat er sprake was van een verdubbeling ten opzichte van 2019. Dat zonne-energie zo populair is, dat is niet zo gek. Je kunt namelijk flink besparen op de energierekening. Benieuwd wat jij kunt besparen?

Door de 1.041 zonuren in de Rotterdam besparen zonnepanelen eigenaren gemiddeld €1.143. In Rotterdam zijn  al
10.962 huishoudens met zonnepanelen, deze huishoudens hebben in 2020 samen al €12.529.566 bespaard. Ben jij benieuwd of jij net als jouw buurtbewoners kunt besparen op de energierekening? Doe de postcodecheck.

Na jouw aanvraag van de postcodecheck neemt een van onze adviseurs contact met je op om persoonlijke wensen en energieverbruik te bespreken. Aan de hand van dit gesprek neemt jouw adviseur jouw woning onder de loep en maakt een persoonlijk dakplan. In dit dakplan staat informatie over de totale kosten en besparingen.

 

Waarom juist nu zonnepanelen in Vondelingenplaat Rotterdam:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Vondelingenplaat Rotterdam kende afgelopen jaar 1041 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Vondelingenplaat Rotterdam zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.143,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Vondelingenplaat Rotterdam ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Vondelingenplaat Rotterdam kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Vondelingenplaat Rotterdam

Al 10.962 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Rotterdam gingen je voor.

Zonnepanelen in Vondelingenplaat Rotterdam

Er zijn in Rotterdam 38.122 koopwoningen geschikt voor zonnepanelen. Dit blijkt uit het onderzoek dat Zonneplan doet naar het aantal geschikte daken in Rotterdam. Bij dit onderzoek wordt elk dak afzonderlijk bekeken en beoordeeld op geschiktheid voor zonnepanelen. Bij het beoordelen wordt  gekeken naar de ruimte op het dak, schaduwwerking en de ligging van het dak. Van het aantal huishoudens met een geschikt dak in de gemeente heeft al 11% gekozen voor zonnepanelen.

Voor een aantal wijken in gemeente Rotterdam geldt beschermd stadsgezicht. Dit geldt voor: Tuindorp Vreewijk, Noordereiland, Scheepvaartkwartier, Rotterdam Delfshaven, Heemraadssingel-Mathenesserlaan, Blijdorp, Bergpolder,Waterproject en Kralingen-midden. Woon jij in een van deze wijken? Vraag dan een vergunning bij de gemeente aan voor het plaatsen van zonnepanelen.

 

 

 

 

 

Duurzaamheid in gemeente Rotterdam

Rotterdam zet grote stappen in duurzaamheid. Zo zijn er al veel gemeentelijke gebouwen voorzien van zonnepanelen. Ook veel Rotterdammers zijn al bezig met verduurzamen en daarom overgestapt op zonne-energie. Wil jij ook de overstap maken naar zonne-energie? Zonneplan wil hier graag bij helpen.

 

 


Vondelingenplaat Rotterdam in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Vondelingenplaat Rotterdam steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Rotterdam er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Rotterdam

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Vraag de dakcheck aan

Ontvang adviesgesprek

in 60 seconden geregeld!