Vinkega
Zonnepanelen in Vinkega

Zonnepanelen van Zonneplan

 • Ontvang gratis zonnepanelen advies
 • Ontdek wat je verdient
 • Installatie door vakspecialisten

Doe de gratis dakcheck

Let op: wachttijd adviesgesprek 4 weken
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Vinkega

Weststellingwerf verduurzaamd! Dit is niet alleen te zien aan de duurzame openbare ledverlichting in de gemeente, maar door dat steeds meer inwoners duurzame stroom opwekken. Benieuwd hoe jij zelf duurzame stroom kunt opwekken?

Met zonnepanelen wek jij jouw eigen stroom op. Hierdoor neem je minder stroom af van het net, en stoot je minder CO2 uit. Groene stroom dus! In Weststellingwerf hebben al daken zonnepanelen. Deze huishoudens hebben gezamenlijk al kg CO2 bespaard. Dit staat gelijk aan het planten van bomen. Help jij Weststellingwerf ook verduurzamen? Doe dan snel de aanvraag.

Na de aanvraag krijg je een keuze: een uitgebreid plan of een dakcheck. Beide zijn vrijblijvend. Kies je voor een uitgebreid plan? Dan zal een adviseur jouw dak nauwkeurig inmeten. Ook krijg je een offerte met de prijs en een verwachting van jouw opbrengsten. Bevalt het plan? Dan liggen er binnenkort wellicht zonnepanelen op jouw dak.

Waarom juist nu zonnepanelen in Vinkega:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Vinkega kende afgelopen jaar 1033 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Vinkega zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.027,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Vinkega ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Vinkega kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Vinkega

Al 1.522 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Weststellingwerf gingen je voor.

Geschikte daken voor zonnepanelen

Zonneplan doet onderzoek naar alle geschikte daken in Weststellingwerf. Daken met een rieten dak zijn bijvoorbeeld niet geschikt. Daarnaast is gekeken naar eventuele obstakels op en rondom het dak. Een aantal pijpjes op het dak of een grote boom voor het huis zijn, niet gunstig. Ook kijken we naar het beschermd stadsgezicht. Inwoners van Weststellingwerf hebben geluk, want er is geen sprake van een beschermd stadsgezicht. Zonnepanelen kunnen geplaatst worden zonder een vergunning van de gemeente.

Een duurzaam Weststellingwerf

De gemeente Weststellingwerf heeft de doelstelling om in 2030 energieneutraal te zijn. Om dit te behalen, moet er net zoveel energie opgewekt worden als dat er wordt verbruikt. In de komende 10 jaar moet er nog veel gebeuren om de doelstelling te behalen. Draag jij jouw steentje bij en kies je voor zonnepanelen?


Vinkega in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Vinkega steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Weststellingwerf er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Weststellingwerf

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Vraag de dakcheck aan

Ontvang adviesgesprek

Let op: wachttijd adviesgesprek 4 weken