088 020 3000Bereikbaar tot 18:00 uur
Velsen
Zonnepanelen in Velsen

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.027 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Velsen

De gemeente Velsen is al goed bezig met verduurzamen. Zo zijn er al veel windmolens gerealiseerd en stimuleert de gemeente inwoners om duurzaam te leven. Ook steeds meer inwoners gaan profiteren van duurzame energie door middel van de aanschaf van zonnepanelen. Niet gek, want hiermee besparen zij flink op hun energierekening. Ga jij ook profiteren van de zon?

Inwoners van Velsen kunnen met 1.089 zonuren tot wel €1.027 per jaar besparen met de aanschaf van zonnepanelen. De 2.193 huishoudens in de gemeente die al zonnepanelen hebben, besparen jaarlijks samen €2.252.211.

Na jouw aanvraag van de postcodecheck neemt een adviseur jouw woning onder de loep. Daarna neemt de adviseur contact met je op om jouw persoonlijke wensen en energieverbruik te bespreken. Op basis van al deze informatie ontvang je een vrijblijvende offerte met informatie over het aantal panelen, de kosten en jouw totale besparing.

Waarom juist nu zonnepanelen in Velsen:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Velsen kende afgelopen jaar 1089 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Velsen zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.027,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Velsen ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Velsen kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Velsen

Al 2,193 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Velsen gingen je voor.

Geschikte daken in Velsen

Zonneplan heeft onderzoek gedaan naar het aantal geschikte daken in Velsen. Huizen die niet geschikt zijn, doordat ze bijvoorbeeld een rieten dak hebben, zijn hier dus niet bij meegenomen. Uit het onderzoek is gebleken dat 9.093 koopwoningen in Velsen geschikt zijn voor zonnepanelen. Dat zijn heel wat woningen die nog kunnen profiteren van de voordelen van zonnepanelen.

Let wel even op als je in een van de volgende straten woont: Kerkplein, Zuiderdorpstraat, Hoofdbuurtstraat, Torenstraat, Oosterpad of Kerkesingel. Hier geldt namelijk een beschermd stadsgezicht. Dit houdt in dat er eerst een vergunning nodig is voor de aanschaf van zonnepanelen.

Velsen energieneutraal in 2050

Uiterlijk in 2050 wil Velsen energieneutraal zijn. Dit houdt in dat er evenveel energie wordt opgewekt als dat er verbruikt wordt. Er zijn al veel inwoners die overstappen op zonne-energie. Zonneplan wil hier graag haar steentje aan bijdragen en de gemeente voorzien van zoveel mogelijk zonnepanelen. Op dit moment zijn er 2.193 daken die al panelen hebben. Dat is al een grote stap richting een duurzamer Velsen, maar nog niet genoeg om de doelstelling te halen. Help jij de gemeente daarom ook mee?


Velsen in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Velsen steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Velsen er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Velsen

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Doe de gratis dakcheck

Ontdek jouw opbrengst

in 60 seconden geregeld!