088 020 3000Bereikbaar vanaf 08:00 uur
Vaals
Zonnepanelen in Vaals

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.143 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Vaals

Gemeente Vaals heeft de doelstelling om in 2050 energieneutraal leven te realiseren. Zonneplan wil ook graag een steentje bijdragen aan deze duurzaamheidsdoelstelling. Steeds meer inwoners van gemeente Vaals wekken hun eigen zonne-energie op. Niet gek, want met zonnepanelen kun je flink besparen op jouw energierekening. Wil jij ook dagelijks profiteren van de zon? Lees dan verder.

Met zonnepanelen wek je eigen stroom op. Hierdoor kan een huishouden in Vaals gemiddeld €820 per jaar besparen! Naast dat huishoudens met panelen lagere energiekosten hebben, dragen zij ook bij aan een duurzamere gemeente.

Wanneer je een aanvraag doet bij Zonneplan, neemt een adviseur contact met je op om jouw persoonlijke wensen en energieverbruik te bespreken. Je ontvangt na het gesprek een vrijblijvende offerte met het aantal panelen, de kosten en de totale besparing! Benieuwd geraakt? Doe dan de postcodecheck!

Waarom juist nu zonnepanelen in Vaals:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Vaals kende afgelopen jaar 1077 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Vaals zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.143,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Vaals ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Vaals kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Vaals

Al 620 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Vaals gingen je voor.

Geschikte daken in Vaals

Bij Zonneplan doen we onderzoek naar de potentie van de daken in de gemeente Vaals. We bekijken welke daken geschikt zijn om zonnestroom op te wekken. Daken die vallen onder beschermd stadsgezicht of weinig ruimte hebben zijn niet geschikt. In de gemeente is sprake van zes beschermde stadsgezichten dat betekent dat je daar niet zomaar zonnepanelen mag laten installeren. Kijk hier wat de mogelijkheden in jouw woonplaats zijn.

Vaals gaat voor duurzaam!

De gemeente heeft al een aantal initiatieven bedacht om duurzamer te worden, zoals het stimuleren van het zelf verbouwen van voedsel. Ook is er een gemeentelijke lening om inwoners te stimuleren duurzame maatregelen te nemen. Zo hebben alle inwoners van de gemeente de mogelijkheid om zelf zonne-energie op te wekken. Meer over de stimuleringslening lees je op deze pagina van Zonneplan.


Vaals in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Vaals steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Vaals er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Vaals

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Vraag de dakcheck aan

Ontvang adviesgesprek

in 60 seconden geregeld!