088 020 3000Bereikbaar tot 20:30 uur
Stoutenburg Noord
Zonnepanelen in Stoutenburg Noord

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.143 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Stoutenburg Noord

Zonnepanelen worden steeds populairder in de gemeente Amersfoort. Zo ligt het dak van kindcentrum Vlinderslag vol met 150 zonnepanelen. Ook de inwoners van Stoutenburg Noord maken steeds vaker de overstap naar zonnepanelen. Al 22% van de geschikte koopwoningen is voorzien van zonnepanelen. Niet gek, aangezien er afgelopen jaar maar liefst 1.032 volle zonuren zijn gemeten in Amersfoort. Ben jij een van de gelukkigen die kan profiteren van zonnepanelen?

In de gemeente Amersfoort is veel potentie voor zonnepanelen. Uit onderzoek van Zonneplan blijkt dat er wel 19.133 koopwoningen een geschikt dak hebben voor zonnepanelen. Al 22% van deze woningen profiteert van de voordelen van zonnepanelen! Ben je benieuwd hoeveel zonnepanelen jou kunnen opleveren? Doe dan de gratis postcodecheck.

Een van onze persoonlijke adviseurs neemt contact met je op, nadat je de postcodecheck hebt gedaan. Aan de hand van dit gesprek maakt de adviseur een geheel vrijblijvend zonneplan afgestemd op jouw dak en verbruik. Dit vind je terug in je zonneplan, waar je ook informatie over de materialen, de opbrengsten en kosten kunt vinden.

Waarom juist nu zonnepanelen in Stoutenburg Noord:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Stoutenburg Noord kende afgelopen jaar 1032 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Stoutenburg Noord zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.143,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Stoutenburg Noord ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Stoutenburg Noord kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Stoutenburg Noord

Al 9.710 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Amersfoort gingen je voor.

Beschermd stadsgezicht

In de gemeente Amersfoort zijn plekken waar sprake is van beschermd stadsgezicht. Deze gebieden bevinden zich in de binnenstad en in de wijk Amersfoort-Bergkwartier. Inwoners die in deze gebieden wonen, kunnen alleen met toestemming van de gemeente zonnepanelen installeren op hun dak. Woon jij dus in de binnenstad of de wijk Amersfoort-Bergkwartier, vraag dan eerst een vergunning aan bij de gemeente.  In de rest van Amersfoort kunnen de zonnepanelen geplaatst worden zonder het aanvragen van deze vergunning.

CO2-neutraal

Gemeente Amersfoort heeft de doelstelling om in 2030 CO2-neutraal te zijn. De gemeente kan dit bereiken door de CO2 uitstoot te compenseren. In veel wijken zijn al buurtinitiatieven gestart en steeds meer inwoners van Stoutenburg Noord stappen over naar zonne-energie. Alle inwoners van Amersfoort samen hebben al 457.269 bomen bespaard!

Naast zonnepanelen zijn er veel meer stappen die je kunt nemen om duurzamer te leven. De gemeente heeft veel interessante video’s opgenomen hoe je je huis en je leven kunt verduurzamen. Neem een kijkje op de website.

 

Goed om te weten

Wil je starten met zonne-energie maar wil je liever zonder eigen spaargeld investeren? Dat kan, om zonnepanelen te kopen heb je helemaal geen kapitaal aan spaargeld nodig. Er is namelijk een Duurzaamheidslening beschikbaar. Door gebruik te maken van deze regeling ga je er vanaf dag één al op vooruit. Meer over de Zonneplan Duurzaamheidslening.

Daarnaast kun je de betaalde btw terugvragen van de belastingdienst. De reden hiervoor is erg simpel: Als je zonnepanelen hebt ben je een ‘eigen’ ondernemer. Je levert namelijk je stroom terug aan het net. Dit betekent dat je de BTW over jouw aankoop kan terugvragen!


Stoutenburg Noord in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Stoutenburg Noord steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Amersfoort er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Amersfoort

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Vraag de dakcheck aan

Ontvang adviesgesprek

in 60 seconden geregeld!