088 020 3000Morgen open om 09:00 uur
Stede Broec
Zonnepanelen in Stede Broec

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.027 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Stede Broec

De weg naar duurzaamheid is ingeslagen. Zo ligt het dak van de brandweergarage in Bovenkarspel vol met zonnepanelen. Daarnaast is 23% van de geschikte daken in de gemeente Stede Broec voorzien van zonnepanelen. Dit komt neer op 1.520 huishoudens die momenteel al profiteren van hun zelf-opgewekte zonne-energie. Bewoners besparen hiermee niet alleen jaarlijks op hun energierekening, maar dragen ook nog eens bij aan een duurzamer Stede Broec. Benieuwd hoeveel zij besparen?

In de gemeente Stede Broec zijn er in het afgelopen jaar 1.075 zonuren gemeten. Uitgaande van een gemiddelde installatie van 13 zonnepanelen kunnen huishoudens uitgaan van een gemiddelde besparing van €1.027 per jaar. Dit is een mooie meevaller voor de energierekening. Benieuwd hoeveel zonnepanelen er op jouw dak passen en hoeveel geld jij jaarlijks kunt besparen? Onze adviseurs leggen het je graag uit. Als je een aanvraag hebt gedaan, gaat jouw persoonlijk adviseur direct voor je aan de slag. Aan de hand van luchtfoto’s van jouw woning en jouw wensen, stelt de adviseur een persoonlijk dakplan voor jou op.

Waarom juist nu zonnepanelen in Stede Broec:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Stede Broec kende afgelopen jaar 1075 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Stede Broec zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.027,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Stede Broec ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Stede Broec kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Stede Broec

Al 1.520 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Stede Broec gingen je voor.

Daken geschikt voor zonnepanelen

Grote kans dat jouw woning in Stede Broec geschikt is voor zonnepanelen. Zonneplan heeft namelijk onderzoek gedaan en maar liefst 71% van de huishoudens kan nog profiteren van zonnepanelen. Dit zijn 3.719 daken die qua ligging geschikt voor zonnepanelen. We hebben hierin naast de ligging ten opzichte van de zon ook gelet op de beschikbare ruimte voor zonnepanelen en de hoeveelheid schaduw die op het dak valt. Daarnaast is er in Stede Broec geen sprake van beschermd stadsgezicht. Dit is gunstig, want jij hebt geen vergunning nodig om zonnepanelen te plaatsen.

Een klimaatneutraale gemeente in 2040

De gemeente Stede Broec heeft de ambitie om in 2040 klimaatneutraal te zijn. Er zijn nog genoeg huishoudens met een geschikt dak die bij kunnen dragen aan deze doelstelling. Zonneplan wil graag haar steentje bijdragen en nog meer huishoudens in Stede Broec laten profiteren van zonnepanelen. Want met zonnepanelen help je niet alleen de gemeente, maar verlaag je ook jouw eigen energierekening.


Stede Broec in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Stede Broec steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Stede Broec er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Stede Broec

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Doe de gratis dakcheck

Ontdek jouw opbrengst

in 60 seconden geregeld!