088-0203000Bereikbaar tot 20:30 uur
Stede Broec
Zonnepanelen in Stede Broec

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.143 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Stede Broec

De weg naar duurzaamheid is ingeslagen. Zo ligt het dak van de brandweergarage in Bovenkarspel vol met zonnepanelen. Daarnaast is 23% van de geschikte daken in de gemeente Stede Broec voorzien van zonnepanelen. Dit komt neer op 1.533 huishoudens die momenteel al profiteren van hun zelf-opgewekte zonne-energie. Bewoners besparen hiermee niet alleen jaarlijks op hun energierekening, maar dragen ook nog eens bij aan een duurzamer Stede Broec. Benieuwd hoeveel zij besparen?

In de gemeente Stede Broec zijn er in het afgelopen jaar 1.075 zonuren gemeten. Je kunt dus optimaal eigen zonne-energie opwekken met zonnepanelen op jouw dak. De gemiddelde besparing met zonnepanelen komt gemiddeld uit op €1.143 per jaar. Dit is een mooie meevaller voor de energierekening.

Benieuwd hoeveel zonnepanelen er op jouw dak passen en hoeveel geld jij jaarlijks kunt besparen? Onze adviseurs leggen het je graag uit. Als je een aanvraag hebt gedaan, gaat jouw persoonlijk adviseur direct voor je aan de slag. Aan de hand van luchtfoto’s van jouw woning en jouw wensen, stelt de adviseur een persoonlijk dakplan voor jou op.

Waarom juist nu zonnepanelen in Stede Broec:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Stede Broec kende afgelopen jaar 1075 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Stede Broec zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.143,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Stede Broec ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Stede Broec kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Stede Broec

Al 1.533 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Stede Broec gingen je voor.

Dak geschikt voor zonnepanelen in Stede Broec

Grote kans dat jouw woning in Stede Broec geschikt is voor zonnepanelen. Zonneplan heeft namelijk onderzoek gedaan en maar liefst 71% van de huishoudens kan nog profiteren van zonnepanelen. Dit zijn 3.706 daken die geschikt zijn voor zonnepanelen. We hebben hierin naast de ligging ten opzichte van de zon ook gekeken naar de beschikbare ruimte voor zonnepanelen en de hoeveelheid schaduw die op het dak valt. Daarnaast is er in Stede Broec geen sprake van beschermd stadsgezicht. Dit is gunstig, want jij hebt dan geen vergunning nodig om zonnepanelen te plaatsen.

 

Zonnepanelen installateur Stede Broec

Benieuwd waar wij installeren en hoe onze monteurs dit doen? Onze ervaren zonnepanelen monteurs en installatiepartners komen graag bij je langs. Onze installateurs in Stede Broec zijn opgeleid in de Zonneplan Academy, VCA-gecertificeerd en werken volgens de normen van NEN-3140. Na het maken van een persoonlijk Zonneplan, komen we langs om de zonnepanelen te installeren.

In Hoorn hebben wij een eigen installatiedepot en installeren Zonneplan installateurs zonnepanelen. Naast onze eigen teams zit er in de regio ook een lokale Zonneplan partners. Installatiegroep Duurzaam B.V. uit Lelystad. Wij staan te popelen om jouw dak te voorzien van zonnepanelen.

Zonnepanelen kopen in Stede Broec

Het doel van de gemeente Stede Broec is: energieneutraal in 2040. Veel Stede Broec’ers zijn dan ook al bezig met deze veranderingen en er zijn al 1.533 inwoners die overstappen op eigen energie. Als bewoner kun jij er ook aan bijdragen door zonnepanelen te plaatsen op jouw dak in Stede Broec . Super interessant, want je begint al vanaf de eerste dag met verdienen. Wil jij zonnepanelen kopen in Stede Broec ? Doe de gratis dakcheck en krijg direct inzicht in de mogelijkheden van zonnepanelen in Stede Broec .

Stede Broec gaat voor Slimme energie

In 2022 kiezen steeds meer Stede Broec’ers voor een energiecontract op basis van uurprijzen. Geen vast contract meer dus, maar een dynamisch energiecontract. Zo heb je in Stede Broec zelf invloed op jouw energierekening. Met Slimme energie krijg je stroom voor uurprijzen en zie je via de Zonneplan app wanneer stroom écht groen en goedkoop is. Slimme energie is nu beschikbaar in Stede Broec !

Vragen over zonnepanelen in Stede Broec

 • Waarom zonnepanelen kopen in Stede Broec?

  Zonnepanelen kopen in Stede Broec heeft voordelen. Op steeds meer daken in Stede Broec liggen zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld €1.143 per jaar. En verkoop jij je woning in de toekomst? Dan is jouw woning door de zonnepanelen gemiddeld 5.000,- euro meer waard.

 • Zijn er subsidies voor zonnepanelen in Stede Broec?

  Er is op dit moment geen subsidie op zonnepanelen in Stede Broec . Wel krijg je op dit moment €750,- btw terug van de Belastingdienst en profiteer je de komende jaren nog van de salderingsregeling. Wil je zeker weten of er lokale stimuleringsregelingen actief zijn. Vraag het vrijblijvend aan één van onze adviseurs.

 • Zit er een Zonneplan zonnepanelen installateur in Stede Broec?

  In Hoorn hebben wij een eigen installatiedepot en installeren Zonneplan installateurs zonnepanelen. Naast onze eigen teams zit er in de regio ook een lokale Zonneplan partners. Installatiegroep Duurzaam B.V. uit Lelystad. Samen verduurzamen wij de regio! Tijdens de installatiedag komt er een installatie team van Zonneplan jouw zonnepanelen en omvormer installeren. Het team bestaat uit drie monteurs: Twee dakspecialisten en één elektricien.


Stede Broec in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Stede Broec steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Stede Broec er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Stede Broec

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Vraag de dakcheck aan

Ontvang adviesgesprek

in 60 seconden geregeld!