088-0203000Bereikbaar tot 20:30 uur
Sommelsdijk
Zonnepanelen in Sommelsdijk

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.143 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Sommelsdijk

Goeree-Overflakkee blinkt uit als het gaat om duurzaamheid! Zelfs zo dat het kustgebied van Goeree-Overflakkee recent is verkozen tot meest duurzame natuurbestemming wereldwijd! Dat is natuurlijk niet zomaar iets! Deze prestigieuze prijs laat zien dat het Nederlandse Deltagebied het zelfs wint van bijvoorbeeld Lake Tahoe in de Verenigde Staten en Sani Isla in Ecuador, natuurgebieden die internationaal veel bekender zijn.

Dat Goeree-Overflakkee een echte duurzame, groene bestemming is, zie je niet alleen terug aan de kust, maar ook op het eiland zelf. Naast kilometers lange zandstranden en mooie duinen biedt Goeree-Overflakkee nog veel meer. Daarnaast is Goeree-Overflakkee ook bijna helemaal energieneutraal.

Met het opwekken van zonne-energie met zonnepanelen help je de gemeente naar een energieneutrale gemeente toe. Wil jij ook een handje helpen met het behalen van deze doelstelling? Doe dan een aanvraag en ontdek de mogelijkheden van jouw dak!

Waarom juist nu zonnepanelen in Sommelsdijk:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Sommelsdijk kende afgelopen jaar 1124 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Sommelsdijk zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.143,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Sommelsdijk ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Sommelsdijk kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Sommelsdijk

Al 3.076 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Goeree-Overflakkee gingen je voor.

De daken in Sommelsdijk geschikt voor zonnepanelen

In de gemeente Goeree-Overflakkee zijn maar liefst 10.727 daken geschikt voor zonnepanelen. Dit zijn nog veel daken die kunnen profiteren van de voordelen van zonnepanelen!

Let alleen wel op: in Middelharnis, Goedereede of Sommelsdijk is sprake van een beschermd stadsgezicht. Dit houdt in dat je een vergunning moet aanvragen bij de gemeente om zonnepanelen te kunnen plaatsen op jouw dak. Dit komt omdat de gemeente het bijzonder cultuurhistorisch karakter van dit stukje gemeente wil behouden.

Zonnepanelen installateur Sommelsdijk

Ben je op zoek naar een zonnepanelen installateur in Sommelsdijk ? Onze ervaren monteurs en installatiepartners komen graag bij je langs. Onze installateurs in Sommelsdijk zijn opgeleid in de Zonneplan Academy, VCA-gecertificeerd en werken volgens de normen van NEN-3140. Na het maken van een persoonlijk Zonneplan, komen we langs om de zonnepanelen te installeren.

Wij bieden full black designer zonnepanelen aan. Zoals de naam al suggereert, zijn deze panelen volledig mat zwart. Ze halen 370 Wp en zijn de meest rendabele panelen die wij tot nu toe hebben gehad. Deze panelen worden ook wel design zonnepanelen genoemd. De zonnecellen zijn namelijk bijna egaal zwart en het backsheet is ook zwart. Hierdoor vormen de zonnepanelen één geheel en vallen ze minimaal op op het dak.

Zonnepanelen kopen in Goeree-Overflakkee

De gemeente heeft als doel dat in 2030 Goeree-Overflakkee energieneutraal is. Veel inwoners van Sommelsdijk zijn dan ook al bezig met deze veranderingen en er zijn al 3.076 inwoners die overstappen op eigen energie. Als bewoner kun jij er ook aan bijdragen door zonnepanelen te plaatsen op jouw dak in Goeree-Overflakkee. Super interessant, want je begint al vanaf de eerste dag met verdienen. Wil jij zonnepanelen kopen in Goeree-Overflakkee? Doe de gratis dakcheck en krijg direct inzicht in de mogelijkheden van zonnepanelen in Goeree-Overflakkee.

Goeree-Overflakkee gaat voor Slimme energie

In 2022 kiezen steeds meer inwoners voor een energiecontract op basis van uurprijzen. Geen vast contract meer dus, maar zelf invloed op jouw energierekening. Met Slimme energie krijg je stroom voor uurprijzen en zie je via de Zonneplan app wanneer stroom écht groen en goedkoop is. Slimme energie is nu beschikbaar in Goeree-Overflakkee!

Vragen over zonnepanelen in Goeree-Overflakkee

 • Waarom zonnepanelen kopen in Goeree-Overflakkee?

  Zonnepanelen kopen in Goeree-Overflakkee heeft voordelen. Op steeds meer daken in Goeree-Overflakkee liggen zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld €1.143 per jaar. En verkoop jij je woning in de toekomst? Dan is jouw woning door de zonnepanelen gemiddeld 5.000,- euro meer waard.

 • Zijn er subsidies voor zonnepanelen in Goeree-Overflakkee?

  Er is op dit moment geen subsidie op zonnepanelen in Goeree-Overflakkee. Wel krijg je op dit moment €750,- btw terug van de Belastingdienst en profiteer je de komende jaren nog van de salderingsregeling. Wil je zeker weten of er lokale stimuleringsregelingen actief zijn. Vraag het vrijblijvend aan één van onze adviseurs.

 • Zit er een Zonneplan zonnepanelen installateur in Goeree-Overflakkee?

  In Tholen hebben wij een eigen installatiedepot en installeren Zonneplan installateurs zonnepanelen. Naast onze eigen teams zitten er in de regio ook drie lokale Zonneplan partners. Abansolar B.V. uit Den Haag, Groenenberg Solar B.V. uit Heijningen en Wescco Bouw uit Papendrecht. Samen verduurzamen wij de lokale regio!


Sommelsdijk in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Sommelsdijk steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Goeree-Overflakkee er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Goeree-Overflakkee

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Vraag de dakcheck aan

Ontvang adviesgesprek

in 60 seconden geregeld!