088-0203000Bereikbaar vanaf 08:00 uur
Schouwen-Duiveland
Zonnepanelen in Schouwen-Duiveland

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.143 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Schouwen-Duiveland

Ben je er klaar voor? Je eigen groene stroom opwekken en daarmee flink besparen op je maandlasten? Dat doet basisschool St. Willibrordus in Zierikzee ook. Deze school heeft maar liefst 170 zonnepanelen op het dak liggen. Zonnepanelen zijn in opkomst in Schouwen-Duiveland. Het is dan ook niet voor niks dat de gemeente in de top 100 staat van meest duurzame toeristische trekpleisters. De gemeente is erg goed bezig! Wij staan bij Zonneplan te springen om jouw woning ook om te toveren tot een duurzame woning.

Gemiddeld kun je €1.143 per jaar besparen met zonne-energie. Het is dus niet alleen leuk voor het milieu maar ook voor je portemonnee! De inwoners met zonnepanelen van Schouwen-Duiveland besparen samen gemiddeld €2.340.864 per jaar.

Na jouw aanvraag van de postcodecheck neemt een adviseur jouw woning onder de loep. Daarna neemt de adviseur contact met je op om jouw wensen en verbruik te bespreken. Op basis van deze informatie ontvang je een persoonlijk Zonneplan met informatie over het aantal panelen, de kosten en jouw totale besparing!

 

zonnepanelen

Waarom juist nu zonnepanelen in Schouwen-Duiveland:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Schouwen-Duiveland kende afgelopen jaar 1140 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Schouwen-Duiveland zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.143,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Schouwen-Duiveland ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Schouwen-Duiveland kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Schouwen-Duiveland

Al 2.048 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Schouwen-Duiveland gingen je voor.

Dak geschikt voor zonnepanelen in Schouwen-Duiveland

Zonneplan heeft van te voren een dakanalyse in Schouwen-Duiveland gedaan. Uit onze analyse blijkt dat veel daken in Schouwen-Duiveland geschikt zijn voor zonnepanelen. Er zijn in de hele gemeente nog 5.383 geschikte daken! De kans is dus erg groot dat jouw dak hier ook onder valt. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw woning? Doe geheel vrijblijvend een aanvraag en ontvang een persoonlijk advies.

Het is wel goed om te weten dat er in bepaalde plaatsen in Schouwen-Duiveland sprake is van een beschermd stadsgezicht. Dit is het geval in Brouwershaven, Dreischor, Noordgouwe en Zierikzee. Een beschermd stadsgezicht houdt in dat deze plekken een bijzonder cultuurhistorisch karakter bezitten. De gemeente probeert dit te behouden, daarom is het nodig in deze gebieden een vergunning aan te vragen bij de gemeente wat betreft zonnepanelen.

 

Zonnepanelen installateur Schouwen-Duiveland

Benieuwd waar wij installeren en hoe onze monteurs dit doen? Onze ervaren zonnepanelen monteurs en installatiepartners staan te popelen om jouw dak te voorzien van zonnepanelen. Onze installateurs in Schouwen-Duiveland zijn opgeleid in de Zonneplan Academy, VCA-gecertificeerd en werken volgens de normen van NEN-3140. Na het maken van een persoonlijk Zonneplan, komen we langs om de zonnepanelen te installeren. De installatie kun jij zelf inplannen aan de hand van onze zelfplanner. Zo komen wij altijd installeren op een moment dat jouw uitkomt.

Ons dichtstbijzijnde installatiedepot is gevestigd in Tholen. Vanuit hier installeren Zonneplan monteurs zonnepanelen in de hele regio. Tijdens een installatie dag komt een installatieteam van Zonneplan jouw zonnepanelen en omvormer installeren. Dit team bestaat uit drie monteurs: twee dakspecialisten en één elektricien.

 

Zonnepanelen kopen in Schouwen-Duiveland

Gemeente Schouwen-Duiveland heeft als doelstelling om in 2040 energieneutraal te zijn. Dit betekent een gelijk tussen de totaal verbruikte energie en de hoeveelheid duurzaam opgewekte energie in Schouwen-Duiveland. Veel Schouwen-Duivelanders zijn al aan het bijdragen van deze doelstelling. Er zijn namelijk al 2.048 huishouden die al zonnepanelen op hun dak hebben laten installeren. De aanschaf van zonnepanelen is super interessant, want je begint direct de eerste dag al te besparen op jouw energierekening. Wil jij ook zonnepanelen kopen in Schouwen-Duiveland ? Doe de gratis en vrijblijvende een dakcheck en krijg direct inzicht in de mogelijkheden van zonnepanelen in Schouwen-Duiveland .

Schouwen-Duiveland gaat voor Slimme Energie

In 2022 kiezen steeds meer Schouwen-Duivelanders voor een energiecontract op basis van variabele tarieven. Geen vast contract meer dus, maar zelf invloed op jouw energierekening. Met Slimme energie krijg je stroom voor uurprijzen en zie je via de Zonneplan app wanneer stroom écht groen en goedkoop is. In Schouwen-Duiveland is Slimme energie nu beschikbaar!

Vragen over zonnepanelen in Schouwen-Duiveland

 • Waarom zonnepanelen kopen in Schouwen-Duiveland?

  Zonnepanelen kopen in Schouwen-Duiveland heeft voordelen. Op steeds meer daken in Schouwen-Duiveland liggen zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld €1.143 per jaar. En verkoop jij je woning in de toekomst? Dan is jouw woning door de zonnepanelen gemiddeld 5.000,- euro meer waard.

 • Zijn er subsidies voor zonnepanelen in Schouwen-Duiveland?

  Er is op dit moment geen subsidie op zonnepanelen in de Schouwen-Duiveland . Wel krijg je op dit moment €750,- btw terug van de Belastingdienst en profiteer je de komende jaren nog van de salderingsregeling. Wil je zeker weten of er lokale stimuleringsregelingen actief zijn. Vraag het vrijblijvend aan één van onze adviseurs.

 • Zit er een Zonneplan zonnepanelen installateur in Schouwen-Duiveland?

  Ons dichtstbijzijnde installatiedepot is gevestigd in Tholen. Vanuit hier installeren Zonneplan monteurs zonnepanelen in de hele regio. Naast onze eigen teams zit er in de regio ook een lokale Zonneplan partners. Groenenberg Solar B.V. uit Heijningen.


Schouwen-Duiveland in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Schouwen-Duiveland steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Schouwen-Duiveland er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Schouwen-Duiveland

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Vraag de dakcheck aan

Ontvang adviesgesprek

in 60 seconden geregeld!